به گزارش خبرگزاری آنا، قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به افزایش موارد عفونتهای تنفسی در آبان، آذر و اوایل دی ماه، گفت: عفونتهای تنفسی به تدریج روند نزولی و کاهشی داشته است.
وی با بیان اینکه دمای سرد هوا باعث رشد، تکثیر و انتقال عفونتهای تنفسی میشود، افزود: شایعترین عفونت تنفسی امسال که توسط آزمایشگاههای تخصصی از ابتدای فصل پاییز تا اواسط زمستان بررسی شد، آنفلوآنزای نوع A بود که این ویروس در بین همه گروههای سنی شایع میشود و در سالمندان و افرادی که بیماری زمینهای دارند، شدیدتر است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: کودکان هم به ویروس آنفلوآنزا مبتلا میشوند و نباید فراموش کرد که آنتی بیوتیک، درمان آنفلوآنزا نیست و معمولا با درمانهای علامتی و استراحت، وضعیت بیماران بهبود مییابد.
دکتر مرادی تجویز و مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک را یکی از اشتباهات رایج و موجب آسیب به فرد و جامعه دانست و گفت: معمولا آنتی بیوتیکهای ضد باکتریایی در این موارد ضرورت ندارد جز در مواردی که عفونتهای تنفسی ممکن است به خاطر باکتری باشد، مصرف آنتی بیوتیک ضرورتی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه مصرف زیاد آنتی بیوتیک موجب ایجاد مقاومت میکروبی میشود، خاطرنشان کرد: مقاومت نسبت به آنتی بیوتیکها باعث میشود که در سالهای آینده آنتی بیوتیکی برای بیماریهای عفونی که ممکن است درمان شوند، نداشته باشیم؛ بنابراین مقاومت میکروبی در دنیا به عنوان یکی از چالشهای آینده مطرح است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: توصیه جدی و اکید ما پرهیز از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک هاست و همکاران ما نیز جز در موارد ضروری، آنتی بیوتیک را برای مردم تجویز نکنند.
دکتر مرادی از رعایت آداب تنفسی و بهداشت فردی و اجتماعی به عنوان مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای تنفسی در فصول سرد سال یاد کرد و گفت: اگر فردی مبتلا به عفونتهای تنفسی شده، در محلهای پر ازدحام حاضر نشود و در صورت لزوم به حضور، حتما از ماسک استفاده کنند.
وی تاکید کرد: اگر فردی مبتلا به عفونتهای تنفسی شد بهتر است تا پایان دوره بهبودی، استراحت و بهداشت را رعایت کند. زمان عطسه از دستمال استفاده کرده و دستمال را دور بیاندازد. رعایت فاصله اجتماعی به ویژه در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت شستشوی مداوم دستها را در پیشگیری از عفونتهای تنفسی، مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: افرادی که بیماریهای زمینهای دارند و همچنین سالمندان در مقابل این عفونت ها، آسیب پذیرترند بنابراین توصیه میشود این افراد در فصول سرد بیشتر این نکات را رعایت و گروههای پرخطر نیز هر سال در ماههای شهریور و مهر، واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند.
انتهای پیام/
منبع خبر: آنا / آنفلوآنزا با مصرف آنتیبیوتیک درمان نمیشود
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران