بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

سن ازدواج افزایش یافته است/ کاهش موالید سالانه در کشور

بازدید 12

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی در سومین نشست ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت که با حضور وزیر بهداشت در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: جمعیت و نرخ سالمندی در کشور رو به افزایش است و تا ۳۰ سال آینده، جمعیت سالمند کشور به بیش از ۲۵ درصد می‌رسد. همچنین تعداد ازدواج هم در سالهای اخیر، کاهش یافته است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آمارهای مرکز ملی آمار و سازمان ثبت احوال، گفت: متاسفانه بر اساس مدل سازی‌ها، امسال برای اولین بار بعد از انقلاب، تعداد موالید به کمتر از یک میلیون نفر می‌رسد.

وی به افزایش میانگین سن ازدواج در کشور اشاره و بیان کرد: میانگین سن ازدواج هم در مردان و هم در زنان افزایش یافته و به ترتیب به ۲۷.۴ و ۲۳ سال رسیده است و در تهران نیز میانگین سن ازدواج زنان، تقریبا به ۳۰ سال رسیده که باید مداخله کرد.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اگر زنی در سن ۳۰ سالگی ازدواج کند، معمولا بعد از ۴ تا ۵ سال صاحب اولین فرزند می‌شود، این مادر ۳۵ سال سن دارد و اگر فرزند دوم را نیز در ۴۰ سالگی به دنیا بیاورد، روند فرزندآوری رو به کاهش خواهد رفت بنابراین باید میانگین سن ازدواج را پایین بیاوریم.

رئیسی با بیان اینکه نرخ طلاق در سال‌های اخیر ثابت مانده و کاهشی شده است، افزود: متاسفانه عدد مطلق طلاق سالیانه در کشور، قابل توجه است البته روند زایمان سوم در سال‌های اخیر رو به افزایش بوده و یکی از اهداف ما باید افزایش فرزند اول و دوم باشد بنابراین برای این کار باید بیشتر بر کاهش سن ازدواج، فرزندآوری و کاهش فاصله سن اولین فرزندآوری کار کنیم.

وی یادآور شد: میانگین سن در اولین ازدواج مردان به ۲۸ سال و در زنان به ۲۳.۸ سال رسیده و در حال افزایش است که باید در این زمینه مداخله کنیم. میانگین سن طلاق در کشور نیز در حال افزایش و بیشترین موارد طلاق، در ۵ سال اول زندگی است و هر قدر سن ازدواج بالاتر رود، سن طلاق نیز افزایش می‌یابد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه میانگین سن پدر در اولین تولد فرزند به ۳۲.۱ و سن مادر به ۲۷.۳ سال رسیده است، گفت: روند تعداد فوتی‌ها در کشور بعد از پیک کرونا، به حدود ۴۲۰ هزار نفر در سال رسیده و هر قدر به سمت سالمندی پیش برویم، فوتی‌ها نیز بیشتر می‌شود.

رئیسی گفت: از امسال در گیلان، تعداد موارد فوتی از تعداد ولادت‌ها بیشتر می‌شود و سال گذشته این دو رخداد، با همدیگر برابر بودند اما از امسال، تعداد فوتی ها بیشتر از ولادت هاست و برخی استانها نیز چنین وضعیتی خواهند داشت. همچنین ۳ استان کشور بالاتر از نرخ جایگزینی ۲.۱ فرزند قرار دارند و سایر استانها، کمتر از این نرخ قرار دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به سیاست‌های جمعیتی در کشورهای مختلف، گفت: به عنوان نمونه در روسیه، ممنوعیت تبلیغ زندگی بدون فرزند یکی از اقداماتی است که انجام شده و یا وزیر دفاع جدید آمریکا، دارای ۷ فرزند است که در رسانه ها، به صورت گسترده منتشر شده است.

وی در پایان از شاخص کاهش سزارین به عنوان یکی از شاخص های اعتباربخشی بیمارستانهای کشور یاد کرد و گفت: اکثر بیمارستانها که البته مربوط به بخش خصوصی است، امتیاز لازم از این شاخص را کسب نکرده‌اند.

انتهای پیام/

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم / سن ازدواج افزایش یافته است/ کاهش موالید سالانه در کشور

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر