بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

چه کسانی در معرض خطر کوچک شدن مغز هستند؟/ ۴ ماده غذایی برای پیشگیری از کاهش حجم مغز

بازدید 2

به گزارش خبرآنلاین، راه‌هایی برای حفظ حجم مغز سالم، حتی با افزایش سن، وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها توجه و تمرکز بر رژیم غذایی است. ۴ ماده غذایی مفید که تا حد قابل توجهی مانع از کاهش حجم مغز می‌شوند، عبارتند از:

۱) شکلات تلخ

مطالعات نشان داده‌اند که فلاونوئیدهای کاکائو به تقویت حافظه و توانایی‌های یادگیری کمک می‌کنند. بر همین اساس، کاکائو می‌تواند نورون‌ها و رشد رگ‌های خونی را در بخش‌هایی از مغز که به طور خاص با حافظه و یادگیری مرتبط هستند تحریک کند و انعطاف‌پذیری مغز را برای یادگیری بهبود ببخشد.

۲) تخم مرغ

تخم مرغ سرشار از ویتامین B-۶، ویتامین B-۱۲ و اسید فولیک است. محققان دریافته‌اند که این ویتامین‌ها هرگونه زوال شناختی را به تعویق می‌اندازند و در عین حال به جلوگیری از کوچک شدن مغز در طول زمان کمک می‌کنند.

۳) سبزیجات

سبزیجاتی چون اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین K، لوتئین، بتاکاروتن و فولات هستند. ویتامین K به ویژه به تشکیل چربی در سلول‌های مغز کمک می‌کند و می‌تواند حافظه را بهبود بخشد.

۴) ماهی‌های چرب

مغز ما از ۶۰ درصد چربی تشکیل شده که نیمی از آن به طور خاص اسیدهای چرب امگا ۳ هستند؛ اسیدی که به طور مشترک در ماهی هایی مانند قزل آلا، سالمون، شاه‌ماهی و ساردین وجود دارد. با خوردن حداقل یک وعده ماهی در هفته این اسیدهای چرب مفید را به مغز رساند و از کوچک شدن آن جلوگیری کرد.

چه کسانی در معرض خطر کوچک شدن مغز هستند؟/ ۴ ماده غذایی برای پیشگیری از کاهش حجم مغز

چه کسانی در معرض خطر آتروفی مغز هستند؟

برخی از عوامل ممکن است احتمال ابتلا به آتروفی مغزی را افزایش دهند، از جمله: افزایش سن، سابقه خانوادگی اختلالات ژنتیکی مانند بیماری هانتینگتون، سابقه خانوادگی اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر، آسیب سر یا مغز، مصرف زیاد الکل و سیگار کشیدن.

افرادی که هر یک یا مجموعی از عوامل بالا را داشته باشند، بیشتر در معرض خطر کوچک شدن مغز هستند.

علت اصلی آتروفی مغز چیست؟

بسیاری از اختلالات مختلف، بیماری‌های عصبی، بیماری‌های عفونی و آسیب‌های شدید می‌توانند باعث آتروفی مغز شوند، از جمله: فلج مغزی، آنسفالیت، ویروس اچ‌آی‌وی و بیماری ایدز، بیماری هانتینگتون، لوکودیستروفی‌ها، اسکلروز چندگانه، سکته، سیفلیس، آسیب مغزی تروماتیک و بیماری آلزایمر.

منابع: clevelandclinic ،  yourhealthla

مترجم: الهه جعفرزاده

۴۷۲۳۲

منبع خبر: خبرآنلاین / چه کسانی در معرض خطر کوچک شدن مغز هستند؟/ ۴ ماده غذایی برای پیشگیری از کاهش حجم مغز

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *