بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

تغییر ساده رژیم غذایی که ما را به «ابرسالمند» تبدیل می‌کند

بازدید 2

نادیا زکالوند: بررسی‌های محققان، از جمله دکتر ویلیام لی، دانشمندی از دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد، غذاهایی که جمعیت باکتری‌های مفید روده و دستگاه گوارشی انسان را بهبود می‌بخشد موجب بالا رفتن طول عمر انسان می‌شوند.

تحقیقی در ایتالیا روی افراد مسن، که پیرترین آنها ۱۱۴ ساله بود،‌ نشان داد، ۴ نوع باکتری خاص در روده صدساله‌ها به‌وفور یافت می‌شود. این باکتری‌ها به‌نام‌های اودوری‌بکتر (Odoribacter)، اوسیلوبکتر (Oscillobacter)، کریستنسنلا (Christensenella )، آکرمانسیا (Akkermansia) که بخشی از میکروبیوم‌های روده را تشکیل می‌دهند و در سیستم گوارشی‌ انسان زندگی می‌کنند برای عملکرد خوب طیف وسیعی از فرایندهای بدن، از هضم غذا گرفته تا مبارزه با عفونت و تثبیت سلامت روان، مهم و حیاتی‌اند.

تغییر ساده رژیم غذایی که ما را به «ابرسالمند» تبدیل می‌کند

محققان در بررسی‌های خود دریافتند، باکتری اودوری‌بکتر سیستم ایمنی بدن را در برابر باکتری ایی.‌کولی (E.coli) و سایر باکتری‌هایی که ممکن است با بالا رفتن سن‌ انسان خطرناک شوند، تقویت می‌کند. بنابر برخی از تحقیقات دیگر این باکتری ممکن است بدن را از ابتلا به سرطان هم دور نگه دارد.

از طرفی، اوسیلوبکتر، «استاتین طبیعی» است و از چربی بد خون کاسته و سلامت بدن و قلب را بهبود می‌بخشد. درضمن این نوع باکتری، واکنش بدن را به انسولین بهتر کرده و موجب پیشگیری از ابتلای فرد به دیابت می‌شود.

باکتری آکرمانسیا فواید متعددی از جمله، کاهش التهاب بدن، بهبود سوخت‌وساز، مبارزه با سرطان و حفظ سلامت مغز و قدرت شناخت دارد.

بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که باکتری کریستنسنلا در سلامت سوخت‌وساز بدن و پیشگیری از اختلال‌هایی چون دیابت، چاقی و بیماری‌های التهابی روده نقش مهمی دارد.

به‌گفته دکتر لی، برای دریافت باکتری آکرمانسیا می‌توان از مواد خوراکی چون انار، زغال اخته، انگور بنفش (شانی)، فلفل قرمز، تمشک و سرکه سیاه چینی استفاده کرد.

تغییر ساده رژیم غذایی که ما را به «ابرسالمند» تبدیل می‌کند

برای دریافت باکتری‌های دیگر می‌توان کربوهیدرات‌های پخته‌شده مانند برنج، ماکارونی و سیب‌زمینی را یک شب در یخچال نگهداری کرد تا به نشاسته‌های مقاومی که میکروارگانیسم‌ها برای رشد به آنها نیاز دارند تبدیل شوند.

فرایند خنک‌سازی موجب واکنش‌هایی در غذا می‌شود که هضم آن را کندتر می‌کند و در نتیجه باکتری‌های مفید در سیستم گوارشی فرد رشد بهتری خواهند داشت. درواقع تغییر دما، شیمی نشاسته را تغییر داده که گرمای دوباره، این وضعیت را از بین نمی‌برد و موجب رشد این نوع باکتری‌ها می‌شود.

اما باید توجه داشت که این نوع کربوهیدرات‌ها را نباید بیشتر از یک روز در یخچال قرار داد. زیرا پس از آن باکتری‌های مضر مقاوم به حرارت هم تولید می‌شوند که برای بدن خطرناک‌اند.

بنابه گفته دکتر لی، باکتری‌های مفید را باید از جوانی در بدن رشد داد تا بتوان به عمری طولانی دست یافت.

منبع:

dailymail

منبع خبر: خبرآنلاین / تغییر ساده رژیم غذایی که ما را به «ابرسالمند» تبدیل می‌کند

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *