بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

پیشرفت آلوگرافت با منشا انسانی در گروی اهدای جسد

بازدید 2

به گزارش خبرنگار آنا؛ آلوگرافت یک پیوند بافت یا عضو است که از یک فرد (دهنده) به فرد دیگری (گیرنده) انجام می‌شود، اولین پیوند موفق کلیه آلوگرافت در سال ۱۹۰۵ یعنی چیزی حدود ۱۲۰ سال پیش در اتریش زمینه‌ساز موفقیت‌هایی در این حوزه شد.

سال ۱۳۹۰ اولین شرکت تولید‌کننده آلوگرافت در ایران شروع به فعالیت کرد که خوشبختانه با گذشت زمان تعداد این شرکت‌ها افزایش یافت و جراحان توانستند به جای استفاده از برداشت استخوان از اجزای دیگر بدن و ایجاد جراحت در قسمت‌های سالم، از تولیدات شرکت‌های آلوگرافت با منشا انسانی استفاده کنند.

کامبیز باباییان مدیر تولید یک شرکت دانش بنیان تولید کننده آلوگرافت و پزشک عمومی با بیان اینکه محصولات آلوگرافت با منشا انسانی در دو رده بافت‌های سخت و بافت‌های نرم دسته بندی می‌شوند گفت: بافت‌های سخت از استخوان تامین می‌شوند و محصولات متعددی از قبیل استخوان ساختاری و استخوان پرکننده را شامل می‌شود.

تولید آلوگرافت؛ از دریچه قلب تا استخوان

وی افزود: بافت‌های نرم محصولاتی ازجمله دریچه‌های قلبی، تاندون، رباط، غضروف‌ها و بافت‌های پوششی هستند، بافت پوششی از اعضای مختفلی مانند پوست، لایه درون شکم یا از پرده دور قلب به اسم پریکاردیوم برداشت می‌شوند.

باباییان ادامه داد: ماده اولیه در تولید آلوگرافت‌های انسانی از بافت اجساد انسان‌ها یا عضو‌های قطع شده تهیه می‌شود. این بافت‌های مورد نیاز اگر در زمان مناسب از افراد فوت شده یا عضو قطع شده جداسازی، احیا و به سیکل حیات برنگردد، باید به خاک برود و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.

مدیر تولید شرکت دانش بنیان تولیدکننده آلوگرافت گفت: استفاده از بافت‌های آلوگرافت با منشا انسانی مزایای متعددی نسبت به بقیه محصولات آلوگرافتی دارند که ازجمله آنها می‌توان به کاهش نیاز به برداشت بافت از خود بیمار، دسترسی آسان و تنوع بالا کاهش زمان جراحی، کاربرد گسترده در بازسازی و ترمیم و عدم نیاز به رشد مجدد بافت اشاره کرد.

انجام آزمایش‌های متعدد در انتخاب فرد اهدا‌کننده

وی افزود: بیشترین تهیه کننده منابع آلوگرافتی در کشور سازمان پزشکی قانونی است که بعد از طی مراحل قانونی و حقوقی از بازماندگان افرادی که فوت شدن رضایت گرفته می‌شود. انتخاب فردی که فوت شده برای برداشت بافت دارای شرایط و معیار‌های خاصی است. سابقه بیماری و مصرف دارو، سابقه مسافرتی که اخیراً داشته، بررسی عدم وجود خالکوبی روی بدن فرد، عدم ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله مواردی است که باید وجود آن تایید و فرد انتخاب شود. همچنین همزمان با برداشت بافت نمونه‌ای برای آزمایشگاه‌ها فرستاده می‌شود تا تست‌های میکروبی و سرولوژییک نیز انجام شود.

باباییان گفت: در انجام روند اماده سازی در واقع داربست طبیعی بافت‌های بدن انسان رو حفظ می‌کنیم و فقط عوامل بیولوژیکی که باعث تحریک سیستم ایمنی فرد گیرنده می‌شود را حذف باید چراکه به طور عادی اگر که بافت یک فردی به فرد دیگه‌ای پیوند زده شود فرد گیرنده بافت را پس می‌زند.

پیشرفت آلوگرافت با منشا انسانی در گروی اهدای جسد

وی با بیان اینکه مهمترین عاملی که نیاز به محصولات آلوگرافت را تعیین می‌کند پزشک افزود: متخصصین ارتوپد، جراح‌های مغز و اعصاب، دندان پزشکان، متخصصین جراحی فک و صورت، جراحان قلب و متخصصین زیبایی بیشترین درخواست کنندگان آلوگرافت برای بیماران خود هستند.

مدیر تولید یک شرکت دانش بنیان تولید کننده آلوگرافت تاکید کرد: در حال حاضر بیشترین روش مورد استفاده در جراحی‌های ارتوپدی استفاده از استخوان قسمت سالم مریض برای جایگذاری در قسمت‌های دارای نقص است که معایبی همچون محدود بودن منابع سالم و قابل برداشت در بدن فرد و طولانی شدن روند بهبود بیمار را دارد. اما جراحان با استفاده از آلوگرافت می‌توانند بدون جراحی در قسمت‌های سالم بدن بیمار به درمان فرد بپردازد.

محصولات آلوگرافت در دندانپزشکی

وی افزود: بیشترین کاربرد آلوگرافت در دندانپزشکی آماده نگه‌داشتن فک بالا و پایین برای کاشت ایمپلنت‌های فلزی است چراکه از زمان کشیدن دندان‌های اصلی تا کاشت ایمپلنت لثه دچار تحلیل می‌شود.

خوشبختانه همه‌گیر شدن فرهنگ اهدای بافت و اهدای عضو یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های کشور در حوزه پزشکی و درمان است، همچنین آشنایی جراح‌های کشور با آلوگرافت نیز از پیشرفت‌هایی است که در این حوزه در حال بیشتر شدن است.

انتهای پیام/

منبع خبر: آنا / پیشرفت آلوگرافت با منشا انسانی در گروی اهدای جسد

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *