بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

خطراتی که کودکان چاق را تهدید می‌کند

خطراتی که کودکان چاق را تهدید می‌کند
بازدید 4

خطراتی که کودکان چاق را تهدید می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش می‌دهند که وقتی این کودکان و نوجوانان وزن کم می‌کنند، کمتر در بزرگسالی به دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و کلسترول بالا مبتلا می‌شوند.

نتایج آنها نشان می‌دهد که خطر مرگ در سنین پایین نیز در آنها وجود دارد.

«امیلیا هاگمن»، محقق ارشد و متخصص علوم بالینی در مؤسسه کارولینسکا در سوئد، در یک بیانیه خبری گفت: «نتایج خبر بسیار خوبی است. اینکه درمان چاقی در دوران کودکی فواید سلامتی درازمدت دارد یا خیر، مورد بحث قرار گرفته است، زیرا حفظ کاهش وزن دشوار است. این امر بر اهمیت ارائه درمان زودهنگام تاکید می‌کند، زیرا می‌دانیم که مداخله به موقع احتمال موفقیت را افزایش می‌دهد و به کاهش خطرات درازمدت سلامت مرتبط با چاقی کمک می‌کند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۶۷۰۰ کودک سوئدی را که بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۹ برای درمان چاقی ثبت نام کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.

همه آنها حداقل یک سال قبل از ۱۸ سالگی تحت درمان چاقی قرار گرفتند. محققان گزارش می‌دهند که به طور متوسط، بچه‌ها درمان را از ۱۲ سالگی شروع کردند و حدود سه سال تحت درمان قرار گرفتند.

سپس تیم تحقیقات بچه‌ها را که به بزرگسالی رسیدند- بین ۱۸ تا ۳۰ سال- تحت نظر گرفتند تا ببینند آیا کاهش وزن به آنها کمک کرده است یا خیر.

محققان دریافتند حدود ۱۰۷۰ کودک پاسخ خوبی به درمان کاهش وزن خود داشتند و ۱۵۰۰ کودک دیگر به اندازه‌ای وزن کم کردند که دیگر چاق محسوب نمی‌شدند.

در مقایسه با کودکانی که وزن کم نکردند، آن دسته از کودکانی که پاسخ خوبی داشتند، این موارد مشاهده شد:

• ۵۸ درصد خطر کمتر ابتلاء به دیابت نوع ۲.

• ۶۹ درصد کاهش خطر کلسترول بالا.

• ۵۸ درصد خطر کمتر نیاز به جراحی چاقی.

محققان گزارش می‌دهند، کودکانی که به اندازه کافی وزن کم کردند تا دیگر چاق تلقی نشوند، کاهش خطر مشابهی داشتند و همچنین ۶۰ درصد کمتر در معرض خطر فشار خون بالا بودند.

نتایج نشان می‌دهد بهبود چاقی یا پاسخ خوب به درمان وزن نیز با ۸۸ درصد خطر کمتر مرگ زودرس همراه است.

محققان در گزارش خود به این نتیجه رسیدند که پاسخ درمانی مفید در درمان چاقی کودکان اثرات مثبت پایداری در بزرگسالی جوان داشت.

محققان دریافتند متأسفانه کاهش وزن تأثیری بر خطر افسردگی و اضطراب در آینده ندارد. مهم نیست که یک کودک چگونه به درمان چاقی پاسخ می‌دهد، خطر ابتلاء به اختلال خلقی در بزرگسالی بدون تغییر باقی می‌ماند.

هاگمن گفت: «این باور وجود داشت که کاهش وزن می‌تواند علائم افسردگی و اضطراب را کاهش دهد، اما اکنون می‌توانیم نشان دهیم که این‌طور نیست. اگرچه ارتباطی بین این دو بیماری وجود دارد، اما باید به طور موازی درمان شوند.»

منبع خبر: خبرگزاری مهر / خطراتی که در آینده کودکان چاق را تهدید می‌کند

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *