دستگاه تصفیه هوای استاندارد
به گزارش خبرگزاری آنا، عباس شاهسونی گفت: در زمان افزایش آلایندههای هوا، هوای داخل محیط هم به عنوان ریسک فاکتور برای سلامتی محسوب میشود، البته در ایران با توجه به اینکه اکثر شهرها از گار طبیعی استفاده میکنند مشکل چندانی با هوای داخل وجود ندارد اما در کلانشهرهای کشور که با آلودگی هوای بیشتر و غلظت بیشتر آلایندهها مواجه هستند یا مکانهایی که از سوختهای جامد مثل هیزم برای گرمایش منزل استفاده میکند، نگرانی بیشتر است.
خط قرمزهای انتخاب دستگاه تصفیه هوا در منزل
وی با اشاره به یکی از توصیههای سازمان بهداشت جهانی در خصوص استفاده از دستگاه تصفیه هوا برای کاهش غلظت آلایندهها در محیطهای بسته، تصریح کرد: یکی از راهکارها برای کاهش غلظت آلایندهها استفاده از دستگاه تصفیه هوا در منازل، محل کار یا مدارس است اما این دستگاه در صورت داشتن چند ویژگی خاص، کارایی موثر خواهد داشت.
شاهسونی ادامه داد: مکانیسم دستگاه انتخابی برای حذف آلایندهها بسیار مهم است، چراکه برخی دستگاهها از جمله دستگاههای دارای فیلتر فوتوکاتالیست، با تولید اوزون که برای دستگاه تنفسی بسیار مضر است، موجب ایجاد آلایندگی میشوند.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، استفاده از دستگاههایی که فیلتر هپا دارند و مجهز به کربن فعال هستند برای حذف آلایندههای ذرات معلق و آلایندههای گازی توصیه میشود، البته همین فیلتر هپا نیز در برندهای متفاوت در بازار وجود دارد که هیچ نظارتی روی آنها نیست و باید سعی شود فیلتر استاندارد تهیه شود.
وی ادامه داد: این دستگاهها باید با توجه به حجم فضا یا محیط انتخاب شود، دستگاه مناسب برای تصفیه هوای اتاق با حجم ۳۶ مترمکعب، برای فضای ۱۰۰ مترمکعبی کارایی ندارد و وجود آن باعث کاهش آلاینده هوا نمیشود. همچنین در زمان استفاده باید پنجرهها بسته باشند و تا حد امکان درز و شکافهای منزل گرفته شود تا هوایی از بیرون وارد نشود.
شاهسونی یادآور شد: دستگاه تصفیه هوا به طور قطع باید در محلی قرار گیرد که حضور بیشتر افراد اتفاق میافتد.
گیاهان آپارتمانی فقط اکسیژن محیط را افزایش میدهند
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت در خصوص تاثیر گیاهان آپارتمانی در تصفیه هوا، اظهار کرد: استفاده از گیاهان در منزل باعث ایجاد طراوت و افزایش اکسیژن خواهد شد، اما از طرفی اگر درست از آنها مراقبت نشود، رطوبت آنها میتواند منجر به افزایش قارچها در محیط منزل شود.
به گفته شاهسونی، استفاده از گیاهان آپارتمانی، در صورت نگهداری مناسب، فقط باعث ایجاد طراوت و افزایش اکسیژن هوا میشود.
تکلیف تاثیر جوشاندن آب و سرکه در تصفیه هوا چه میشود؟
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه عنوان کرد: جوشاندن آب و سرکه روشهایی هستند که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت برای تصفیه هوا نیست و این مورد، اقدامی است که نمیتواند بر تصفیه هوای منزل تاثیر داشته باشد.
به گفته وی استفاده از سیر و پیاز در گوشههای از محیطهای بسته هم جز مواردی است که شواهد علمی در مورد تاثیر استفاده از آنها در تصفیه هوا وجود ندارد.
وی در پایان ادعای تاثیر روشن کردن شمع و عود برای تمیز کردن هوای منزل را نیز رد کرد و گفت: این مورد نه تنها مورد تایید نیست بلکه ایجاد احتراق و استفاده بیش از حد از اجاق گاز، به خصوص در صورت نبود عود و تهویه مناسب، میتواند باعث افزایش آلایندهها در فضای منزل خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع خبر: آنا / دستگاه تصفیه هوای استاندارد راه حلی برای کاهش آلودگی در خانه
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران