به گزارش سلامت نیوز به نقل از هم میهن، افزایش نجومی قیمت تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی در سال آینده هشداری است که با تکنرخی شدن ارز در سال آینده، این بخش از نظام سلامت را تهدید میکند. قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی برای خرید تجهیزات و مصارف پزشکی به ارز ۳۸ هزار و ۵۰۰ هزار تومانی تغییر کند. قیمت ارز ترجیحی تا پایان امسال، ۴۲۰۰ تومان است، ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی هم براساس اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی حذف شد و پیش از این دلار نیمایی شامل مشتریان عمده یعنی واردکنندگان و صنایع میشد.
۲۲ آذرماه امسال، بانک مرکزی اطلاعیهای منتشر کرد که در آن خبر حذف ارز نیمایی از بیستوچهارم همان ماه داده شده بود. براساس اعلام بانک مرکزی، با راهاندازی بازار ارز معاملات تجاری، از ۲۴ آذرماه، صادرکنندگان در سامانه نیما میتوانند با نرخ توافقی معاملات خود را انجام دهند و این تصمیم بهمعنی حذف نرخ ارز نیمایی است. این اطلاعیه بانک مرکزی در راستای یکپارچهکردن سیاستهای ارزی بود. تعرفه ارز ترجیحی سال آینده ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان و ارز توافقی ۶۵ هزار تومان اعلام شد. در ارز توافقی، قیمتها بهطور آزاد و بدون مداخله مستقیم از سوی بانک مرکزی تعیین میشود. ارز ترجیحی یا دولتی ارزی است که دولت برای کالاهای اساسی به بازار عرضه میکند.
افزایش ۹ برابری قیمتها
بررسیها نشان میدهد که سال آینده قیمت تجهیزات پزشکی ۹ برابر میشود. هرچند نوزدهم دیماه، رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که با این تصمیم، قیمت تجهیزات پزشکی تا هفت برابر بالا میرود اما رضا مسائلی، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشاور پیشین وزیر بهداشت و مدیرکل پیشین تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، با بررسی قیمت فعلی تجهیزات و ملزومات مصرف پزشکی با ارز ۴۲۰۰ و تغییر آن به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان در سال آینده، خبرهای نگرانکنندهای از وضعیت تعرفههای این بخش در سال آینده میدهد.
به گفته او، این ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان هم عدد ثابتی نیست، براساس قانون بودجه اگر قیمت ارز بالاتر رفت، این عدد هم افزایش پیدا میکند. «رضا مسائلی» حالا به «هممیهن» میگوید که در وضعیت جدید، قیمت این دستگاهها نه ۷ برابر که ۹ برابر بالاتر میرود. او در گفتوگوی تفصیلی جزئیات این افزایشها را در قالب یک گزارش جمعآوری شده شرح میدهد.
براساس آنچه در گزارش جمعآوریشده از پیشبینی قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی در مقایسه با سال آینده آمده، افزایش قیمت پرمصرفترین و حیاتیترین تجهیزات، مورد بررسی قرار گرفته است. برای نمونه قیمت استنت قلب که اکنون با ارز ۴۲۰۰ تومانی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، با ارز ترجیحی سال ۱۴۰۴ که ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان، به ۱۶ میلیون و ۴۸۸ هزار تومان میرسد. استنت قلب یک لوله مشبک است که به دیواره رگ کمک میکند تا محکم باقی بماند و مواد در آن قسمت تجمع نکند. استنت همراه با بالون قلب درون رگ قرار داده میشود.
همچنین قیمت پروتز زانو، از ۱۷ میلیون تومان به ۱۵۵ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان، قیمت پروتز هیپ، از ۱۱ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان، لنز IOL که لنز عمل آب مروارید چشم است، از ۷۰۰ هزار تومان به ۶ میلیون و ۴۱۲ هزار تومان، سمعک از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، شنت مغزی، از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان میرسد. شنت مغزی، لولهای است که در درون مغز جایگذاری میشود و مایع مغزی نخاعی اضافی را از درون جمجمه تخلیه کرده و به دیگر بخشهای بدن که قدرت جذب آن را دارند، انتقال میدهد.
ماجرای افزایش نجومی قیمتها، به این موارد ختم نمیشود. قیمت تیوپهای سیتیاسکن هم با ارز ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومانی سال آینده هم قابل توجه است. براساس بررسی انجامشده، تیوپهای سیتیاسکن ۱۶ اسلاید، از ۳۵۰ میلیون تومان به ۳ میلیارد و ۲۰۶ میلیون تومان، و قیمت تیوپهای رادیولوژی پرتابل دیجیتال، از ۷۵۸ میلیون تومان به ۶ میلیارد و ۹۴۳ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان میرسد. همچنین قیمت تروکار چینی از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان و تروکار اتیکون از ۳ میلیون تومان به ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان میرسد. تروکار وسیلهای برای عبور ابزار تجهیزات لاپاراسکوپی به محیط درونی شکم است.
قیمت دستگاههای رادیولوژی و سیتیاسکن هم برای سال آینده بهطور چشمگیری بالا میرود. برای نمونه دستگاه سیتیاسکن ۱۶ اسلاید از ۸ میلیارد تومان به ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و قیمت رادیولوژی پرتابل دیجیتال از ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به ۷ میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان میرسد. این افزایش قیمت شامل کیتهای آزمایشگاهی هم میشود.
بر همین اساس کیت آزمایش TSH که با ارز ۴۲۰۰ تومانی ۶۰۰ هزار تومان است با ارز ۳۸۵۰۰ تومانی سال آینده به ۵ میلیون تومان و قیمت ارز مبادلهای آن به ۹ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان میرسد. همچنین کیت T3و T4 با ارز ۴۲۰۰، ۵۰۰ هزار تومان، با ارز ۳۸۵۰۰، ۴ میلیارد تومان و با ارز توافقی ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود. کیت T3 یا تری یدو تیرونین، معیاری برای شناخت و تشخیص پرکاری تیروئید و مشکلات دیگر تیروئیدی است.
منبع خبر: سلامت نیوز / افزایش ۹ برابری قیمت تجهیزات پزشکی در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران