بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

شوک و سرگردانی دانشگاه‌ها در برابر افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی

بازدید 13

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: افزایش ظرفیت دانشجویان علوم پزشکی بدون تامین زیر ساخت و منابع مالی دانشگاه‌ها را به شدت دچار شوک و سرگردانی می کند.

به گزارش ساعت سلامت، دکتر سیدجلیل حسینی با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی که در سال ۱۴۰۴ به بیش از  ۱۶ هزار دانشجو خواهد رسید، گفت: پذیرش دانشجو دو برابر شده و برای ایجاد زیرساخت های آن حداقل به ۳۷ همت بودجه نیاز است.

وی افزود: ما نگران دانشگاه‌ها هستیم و تصور می‌کنیم اگر بودجه مورد نیاز افزایش ظرفیت فراهم نشود، پذیرش ۱۴۰۴ را متوقف کنیم. یعنی نه تنها ۲۰ درصد را نپذیریم که هیچ پذیرشی برای سال آینده نداشته باشیم.

معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: حدود ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی در ۳۰ تا ۵۰ سال ظرفیت پذیرش را به ۸ هزار نفر رساندند ولی از سال ۱۴۰۰ در تغییری ناگهانی قرار شده است که پذیرش دانشجو به ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر برسد و ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در طی ۴ سال دوبرابر شده و دانشگاه‌ها را با مشکل جدی روبرو کرده است.

وی با اشاره به این که این افزایش ظرفیت دانشجویان، دانشگاه‌ها را با کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های پرازدحام مواجه می‌کند و این یک شوک برای دانشگاه‌هاست، بیان داشت: مطابق تاکید وزیر بهداشت به دلیل این‌که این مصوبه قانون است، به این قانون باید عمل شود. به همین دلیل در سال ۱۴۰۳ پذیرش تا ۱۴ هزار دانشجو و در سال ۱۴۰۴ پذیرش دانشجو تا سقف ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو را خواهیم پذیرفت. ولی باید بدانیم دانشگاه‌ها به شدت دچار شوک و سرگردانی هستند.

تاثیر منفی کمبود فضای آموزشی و خوابگاه بر روحیه دانشجویان

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به رایزنی‌های انجام شده برای اختصاص بودجه مورد نیاز گفت: با همکاری سازمان برنامه، مشاوران ریاست جمهوری، معاون اول رئیس‌جمهور و همچنین وزرای پیشین، جلسات متعددی برگزار شده و با تمام نمایندگان در سه ماه اخیر گفتگو داشته ایم و هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی ۱.۳ همت است در حالی که ما ۳۷ همت نیاز داریم. ولی شنیده ها حاکی است که بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار است دو برابر شده و حدود ۲ همت اختصاص داده شود.

دکتر حسینی با بیان این که کمبود فضای کلاس، آزمایشگاه و خوابگاهها بر روحیه دانشجویان تاثیر منفی می گذارد، بر حمایت و مساعدت مجلس در این زمینه تاکید کرد و در مورد راهکار حل این مشکل، گفت: اگر بودجه لازم به دانشگاه‌ها اختصاص داده شود، دانشگاه‌ها می‌توانند  ظرفیت های دیگری در استان ها ایجاد کرده و از قراردادهای دوطرفه استفاده کنند.

وی گفت: همچنین می‌توانند از بعضی اساتید باکیفیت به طور کوتاه مدت استفاده کرده و مکان‌هایی را برای خوابگاه اجاره کنند تا زمانی که زیرساخت‌های خودشان به بهره برداری برسد.

منبع خبر: ساعت سلامت / شوک و سرگردانی دانشگاه‌ها در برابر افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر