بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

«سندرم گیلن باره»: هند با شیوع یک بیماری‌ فلج‌کننده روبروست

بازدید 3

به گزارش ایسنا، او به روزنامه «ایندین اکسپرس» گفت: من برخی از کلمات را پاک کرده بودم و از او خواسته بودم آنها را بنویسد. تصور می‌کردم عصبانی است و به همین دلیل مداد را به درستی در دست نمی‌گیرد.
او هرگز تصور نمی‌کرد که تلاش پسرش برای در دست گرفتن مداد، اولین نشانه سندرم گیلن باره (GBS) باشد، یک اختلال نادر که در آن سیستم ایمنی به سلول‌های عصبی حمله می‌کند و باعث ضعف عضلانی و فلج می‌شود.
پس از چند روز، پسر او در بخش مراقبت های ویژه در حالیکه قادر به حرکت دادن دست ها یا پاهای خود نبود، تحت درمان قرار گرفت. با بدتر شدن وضعیت وی، توانایی بلع، صحبت کردن و در نهایت نفس کشیدن را نیز از دست داد و به حمایت ونتیلاتور نیاز داشت. با این حال پزشکان می‌گویند او اکنون رو به بهبودی است.
به گزارش بی بی سی، این پسر در میان حدود ۱۶۰ مورد گزارش شده از GBS از اوایل ژانویه در پونا است. همچنین تاکنون پنج مورد مرگ مشکوک وجود داشته است. بر اساس آمار رسمی، در حال حاضر ۴۸ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه بوده و ۲۱ نفر تحت حمایت ونتیلاتور هستند و ۳۸ نفر نیز ترخیص شده‌اند.
GBS با گزگز یا بی‌حسی در پاها و دست ها شروع می شود و به دنبال آن ضعف عضلانی و مشکل در حرکت مفاصل رخ می دهد. علائم طی دو تا چهار هفته بدتر می شود و معمولاً از بازوها و پاها شروع می شود. میزان مرگ و میر گزارش شده بسته به شدت و کیفیت مراقبت های بهداشتی بین ۳ تا ۱۳ درصد متغیر است.
ردیابی شیوع در پونا در یک پاتوژن (عامل بیماری‌زا) به نام «کمپیلوباکتر ژژونی»، عامل اصلی عفونت‌های ناشی از غذا و بزرگ‌ترین محرک GBS در سراسر جهان است. ارتباط بین این دو در دهه ۱۹۹۰ در روستاهای چین کشف شد، جایی که عامل بیماری زا در جوجه ها رایج بود و شیوع GBS در هر فصل باران های موسمی هنگامی که کودکان در آب آلوده با فضولات مرغ یا اردک تماس داشتند، رخ می‌داد.
کارشناسان می گویند در حالی که اکثر موارد GBS در سراسر جهان از مرغ پخته نشده ناشی می شود اما این بیماری می تواند از طریق آب نیز پخش شود، مانند وبا یا سالمونلا.
این گزارش در عین حاکیست که ابتلا به این بیماری در هند غیرمعمول نیست.
انتهای پیام

منبع خبر: ایسنا / «سندرم گیلن باره»: هند با شیوع یک بیماری‌ فلج‌کننده روبروست

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *