به گزارش آیمد ۹۰مصطفی جمالی روز دوشنبه در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: پلاسما (بخشی از خون) به عنوان ماده خام به فرآوردههای دارویی مشتق از پلاسما مانند آلبومین، فاکتورهای انعقادی ۸ و ۹، داروی IVIG تبدیل میشود و نیاز داریم با ایجاد پالایشگاه خون این فرآورده ها را در داخل تولید کنیم.
وی تصریح کرد: بنابراین ما باید هرچه سریع تر ظرفیت تامین پلاسما و ساخت پالایشگاه را در کشور فراهم کنیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه اصحاب رسانه همواره در راستای ترویج فرهنگ اهدای خون و در عرصه هایی که دچار بحران بودیم بدون هیچ جناح بندی با ما همکاری کرده اند، اظهار داشت: فرد اهدا کننده خون در حقیقت نجات دهنده جان های دیگر است، با توجه به آلودگی هوا، ترافیک و کمبود نیروی انسانی مردم، سازمان انتقال خون را بدون هیچ چشمداشتی تنها نگذاشته اند و البته این کار کاملا داوطلبانه است.
جمالی بیان کرد: افرادی که در انتقال خون کار می کنند متوسط دریافتی آنها زیر ۲۵ میلیون تومان است و با توجه به نقشی که ایفا می کنند ، باید از آنان تکریم شود و همچنین برای تکریم اهدا کننده کاری نکردیم در حالیکه ارزش کار آنها بسیار بالاست و باید معیشت آنها مورد توجه دولت قرار بگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به چشم انداز ۲۰ ساله کشور قرار بود در برخی حوزه ها کشور برتر منطقه باشیم. اکنون انتقال خون در منطقه سرآمد بوده و کارهایی در حال انجام است که بعد از ۲۰ سال به نتیجه رسیده است./ لینک منبع خبر
استفاده از کیسههای فیلتر دار
جمالی خاطرنشان کرد: همچنین، استفاده از کیسههای فیلتر دار برای حذف گلبولهای سفید از خون، یکی از پیشرفتهای مهم ما بوده است. این کیسهها از بروز عوارضی مانند تب و لرز شدید در بیماران جلوگیری میکنند و همچنین احتمال مرگومیر در جراحیهای سنگین مانند جراحی قلب را کاهش میدهند.
به گفته وی؛ در سال گذشته، استفاده از این کیسهها را به ۷۰ درصد رساندیم و امسال قصد داریم آن را بهطور کامل اجرا کنیم.
جمالی تأکید کرد: حمایت از شرکتهای دانشبنیان نیز یکی از اولویتهای ما بوده است. در حال حاضر، درصد زیادی از تجهیزات موردنیاز ما مانند یخچالها و سانتریفیوژهای یخچالدار در داخل کشور تولید میشود.
وی افزود: حتی در زمینه فناوریهای پیشرفته مانند دستگاههای اشعهدهی خون، با همکاری سازمان انرژی اتمی، توانستهایم به تولید داخلی دست پیدا کنیم.
به گفته مدیر عامل سازمان انتقال خون؛ همچنین، در حوزه حملونقل خون، یک شرکت دانشبنیان ایرانی توانسته جعبههایی تولید کند که قادرند گلبولهای قرمز را در دمای ۴ درجه تا ۴۸ ساعت نگه دارند.
وی افزود: این فناوری که پیش از این به دلیل هزینه بالا از خارج وارد میشد، اکنون بهزودی در کشور قابلاستفاده خواهد بود.
جمالی گفت: ما باید بتوانیم این دستاوردهای بزرگ را به اطلاع مردم برسانیم، زیرا در شرایطی که خبرهای ناامیدکننده زیاد است، این پیشرفتها میتوانند امید را به جامعه برگردانند.
وی افزود: ذخایر خون کشور در زمان شروع به کار ما تنها برای ۸ روز بود، اما اکنون این میزان افزایش یافته است.
به گفته وی؛ همچنین، ارائه خون به بیماران در مواقع حساس مانند جراحیهای قلبی، بدون هیچگونه کمبود انجام میشود. هدف ما این است که بیماران و خانوادههای آنها بدون نگرانی از کمبود خون، درمان خود را انجام دهند.
وی افزود: در راستای بهبود و ارتقا سیستم انتقال خون کشور، پروژههای مهمی در حال اجراست که تأثیرات زیادی بر تأمین و نگهداری پلاسما و داروهای مشتق از آن خواهد داشت. یکی از پیشرفتهای قابل توجه، راهاندازی سردخانههای سیار ۱۰,۰۰۰ لیتری با کمک شرکت ماموت به عنوان یک پروژه دانشبنیان است.
به گفته جمالی؛ این سردخانهها قادرند پلاسما را در دمای منفی ۲۷ درجه سانتیگراد نگهداری کنند و در این راستا، توانستهاند مشکلات ناشی از ظرفیت محدود و بحرانهای پیشین را برطرف کنند.
وی افزود: این سردخانهها و سیستمهای نگهداری پلاسما در مناطق مختلف کشور نصب شدهاند تا فرآیند نگهداری و انتقال پلاسما به صورت بهینه انجام گیرد.
جمالی گفت: در کنار این پیشرفتها، برنامههایی برای مقاومسازی و احداث مراکز انتقال خون جدید در دست اجراست که برخی از آنها در یک یا دو ماه آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.
به گفته وی؛ با این اقدامات، به نظر میرسد که چالشهای قدیمی در زمینه تأمین و انتقال خون و پلاسما در حال رفع شدن است./ لینک منبع خبر
منبع خبر: آیمد ۹۰ / سالانه به تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر پلاسما نیاز داریم/ ضرورت ایجاد پالایشگاه
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران