بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

عوامل نابود کننده کبد این‌ها هستند

بازدید 2

به گزارش خبرآنلاین از ایسکانیوز، کبد بیش از ۵۰۰ عملکرد مهم را برای بدن انجام می‌دهد، از سنتز پروتئین گرفته تا متابولیسم چربی. کبد محل واکنش‌های مختلف بیوشیمیایی و سم زدایی بدن است، در کبد ویتامین‌ها و مواد معدنی ذخیره می‌شوند.از آنجا که این اندام برای عملکرد روزانه بدن مهم است، می‌تواند تحت تأثیر بسیاری از فعالیت‌هایی باشد که ما انجام می‌دهیم، بنابراین غذایی که می‌خوریم، چیزهایی که می‌نوشیم، عاداتی که دنبال می‌کنیم، همگی بر سلامت کبد تأثیر می‌گذارند.

کشیدن سیگار
نه تنها سرطان ریه حتی سرطان کبد نیز با سیگار کشیدن مرتبط است. مواد شیمیایی سمی در تنباکوی سیگار می‌توانند باعث التهاب و در نهایت سیروز شوند. سیگار کشیدن سبب افزایش تولید سیتوکین، ماده شیمیایی که التهاب و آسیب وارد شده با کبد را افزایش می‌دهد، می‌شود.

استرس اکسیداتیو که دود سیگار ایجاد می‌کند بسیار زیاد است و کبد را برای سم زدایی خون تحت فشار قرار می‌دهد و مواد شیمیایی مضر را در بدن آزاد می‌کند و در نهایت منجر به سرطان کبد می‌شود. سیگار کشیدن در افراد مبتلا به هپاتیت B و C کارسینوم هپاتوسلولار(یک نوع سرطان کبد) را افزایش می‌دهد.

وزن بیش از حد
چاقی و وزن بیش از حد به این معنی است که بافت یا سلول‌های چربی بیش از حد وجود دارد. اینها پروتئین‌های سمی را آزاد می‌کنند که به بافت کبد آسیب می‌زند. چاقی می‌تواند به کبد آسیب برساند و حتی منجر به سرطان کبد شود.

سبک زندگی پر استرس
استرس برای مدت طولانی در طول سال‌ها می‌تواند منجر به آسیب کبدی شود. تحقیقات نشان داده‌اند که این اندام با احساس خشم مرتبط است و احساس استرس یا عصبانیت بیش از حد می‌تواند منجر به آسیب دائمی شود.

مصرف زیاد نمک
مصرف زیاد نمک برای افزایش فشار خون شناخته شده است، اما نمک تنها سبب افزایش فشارخون نمی‌شود بلکه می‌تواند با تجمع مایع در کبد (احتباس آب) و تورم آن، باعث بیماری کبد چرب شود. کاهش مصرف نمک فرآوری شده یکی از راه‌های کاهش مصرف نمک است.

نوشابه
مصرف نوشابه‌های سرشار از قند، سبب چاقی شده و برای سلامت کبد مناسب نیست. افرادی که روزانه چند لیوان نوشابه می‌نوشند، بیشتر در خطر کبد چرب قرار دارند.

۲۳۳۲۳۳

منبع خبر: خبرآنلاین / عوامل نابود کننده کبد این‌ها هستند

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *