به گزارش ایسنا، در نشست مجازی که با حضور معاون بهداشت، رئیس هیئتمدیره بنیاد علوی و دستاندرکاران سلامت مادران از ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، برنامه حمایتی سلامت مادران مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت. این برنامه که حاصل همکاری مشترک وزارت بهداشت و بنیاد مستضعفان است، با هدف ارتقای شاخصهای سلامت مادران و نوزادان در کشور تدوین شده است.
در این نشست به تشریح جزئیات برنامه و اهداف آن، شامل، افزایش پوشش مراقبتهای قبل و بعد از زایمان: این برنامه با هدف افزایش حداقل ۳۰ درصدی پوشش مراقبتهای قبل و بعد از زایمان در هر دوره نسبت به ششماهه قبل تدوین شده است؛ بهبود دسترسی به خدمات: با تقویت دوراپزشکی و ارائه خدمات پاراکلینیک سیار و آنلاین، دسترسی مادران به خدمات تخصصی و مراقبتهای لازم تسهیل خواهد شد؛ کاهش زایمان در منزل: یکی دیگر از اهداف مهم این برنامه، کاهش ۱۰ درصدی زایمان در منزل نسبت به سال ۱۴۰۲ است و افزایش سواد سلامت باروری با ارائه آموزشهای لازم، سطح آگاهی مادران در زمینه سلامت باروری افزایش خواهد یافت، پرداخته شد.
علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در این نشست بر اهمیت برنامه و لزوم توجه ویژه به سیر مراقبت پیوسته مادران باردار تأکید کرد.
وی همچنین بر لزوم برنامهریزی به نحوی که علاوه بر مشخص بودن یک مراقب ماما، یک پزشک خانواده برای هر مادر باردار، یک متخصص زنان معالج پاسخگو نیز تعیین شود، تأکید کرد.
وی همچنین بر لزوم برنامهریزی برای تسهیل دسترسی به سونوگرافی تأکید کرد.
به گزارش وبدا، در پایان نشست مقرر شد که یک نماینده از هر دانشگاه به بنیاد علوی جهت برنامهریزیهای اجرایی معرفی شود و گزارشهای دورهای برنامه در جلسات حضوری مورد بررسی قرار گیرد.
با اجرای این برنامه، انتظار میرود شاهد ارتقای قابلتوجه شاخصهای سلامت مادران و نوزادان در کشور باشیم.
انتهای پیام
منبع خبر: ایسنا / آغاز اجرای تفاهمنامه سلامت مادران بین وزارت بهداشت و بنیاد مستضعفان
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران