به گزارش همشهری آنلاین، رسول نظر فرد داروساز و مسئول داروخانه بیماریهای خاص درباره مشکل اصلی کمبود دارو گفت: مشکلی که بیشتر داریم، کمبود داروهای برند است. معمولاً داروهای جنریک (مشابه داخلی یا خارجی) در دسترس هستند و اگر هم کمبودی وجود داشته باشد، موقتی است. اما مشکل اصلی کمبود داروهای برند خاص است. مثلاً در برخی داروهای سرطان مثل «دوستاکسل»، نوع ایرانی یا هندی آن موجود است، اما بیمارانی که پزشک توصیه کرده برند آلمانی استفاده کنند، دچار مشکل میشوند. این بیماران مجبور میشوند به بازار سیاه، فضای مجازی یا حتی ناصر خسرو مراجعه کنند که معمولاً با داروهای تقلبی مواجه میشوند.
تأثیر تغییر نرخ ارز بر قیمت داروها چگونه است؟
وی افزود: تغییر نرخ ارز روی قیمت داروهای وارداتی و تکنسخهای تأثیر گذاشته است. داروهایی که از کشورهای خارجی وارد میشوند، مثل داروهای خاص سرطان، با ارز نیمایی یا آزاد وارد میشوند و این باعث شده قیمت آنها بسیار بالا برود. داروهایی که در کشور تولید میشوند، تا حدی تحت پوشش بیمه قرار دارند و بیمار معمولاً فقط ۱۰ درصد هزینه را پرداخت میکند. اما داروهای تکنسخهای که وارد فهرست رسمی ایران نشدهاند، بیمه نیستند. این داروها میتوانند هزینههایی مانند ۵۰ میلیون تا حتی ۲۰۰ میلیون تومان برای بیمار به همراه داشته باشند.
راهکار این داروساز برای مقابله با بازار سیاه
نظرفرد ادامه داد: متأسفانه مقابل تمام داروخانههای مرجع، مثل هلال احمر یا داروخانههای ۲۹ فروردین و ۱۳ آبان، دلالها تجمع میکنند. این افراد یا داروهای تقلبی به بیماران میفروشند یا داروهای بیماران را با قیمت پایین میخرند و در بازار آزاد به قیمتهای نجومی عرضه میکنند. ما شکایت رسمی هم کردهایم، اما به دلیل نبود مدارک کافی، اغلب تبرئه میشوند. حتی کارت ویزیت بهعنوان دارو فروش دارند، ولی قوانین فعلی امکان برخورد جدی با آنها را فراهم نمیکند.
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران