بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

رییسی: بودجه پزشکی خانواده نشاندار شده و پرداخت شود

بازدید 4
به گزارش خبرنگار ایران پزشک، علی رضا رییسی در نشست خبری افزود: قانون می‌گوید سرانه سلامت هر فرد ایرانی مشخص است، پس باید بودجه در نظر گرفته شده را بدهند. در سال ۱۴۰۲ بیمه سلامت که باید ۱۵۶ همت می‌گرفت، کلا ۵۶ همت گرفت؛ اختلاف آن ۱۰۰ همت است. کل پرداختی از اعتبار حوزه سلامت در سال گذشته حدود ۳۰۹ همت بوده و این ۴۸ درصد کل بودجه در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت می‌گوید پول اضافه نمی‌خواهد و بودجه در نظر گرفته شده مصوب پزشکی خانواده را بدهند و این پول نشاندار شود. یکی از مشکلات عدم اجرای پزشکی خانواده، عدم ثبات و پایداری بودجه است و می‌گوییم پول پزشکی خانواده در ردیف مشخصی قرار بگیرد تا پزشک اعتماد کند. دلیل عدم موفقیت پزشکی خانواده در فارس و مازندران این بوده که بودجه پایدار نبوده است. رییس جمهور در حال حاضر پزشک است و به اجرای پزشکی خانواده اعتقاد راسخ دارد و کشور ما به ساماندهی در نظام ارائه خدمات سلامت نیازمند است.

برای تامین سلامت یک فرد باید به محیط اطراف او هم توجه کنیم

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره بیماری‌های مزمن و غیرواگیر گفت: با توجه به افزایش شیوع بیماری‌های مزمن و غیرواگیر در دنیا و کشور، هزینه‌های زیادی به کشورها تحمیل می‌شود و کشور ما نیز استثنا نیست و به ویژه دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، چاقی، سرطان‌ها از جمله بیماری‌هایی است که در آینده هزینه زیادی به نظام‌های سلامت دنیا تحمیل می‌کند.

رییسی افزود: برای تامین سلامت یک فرد باید به محیط اطراف او هم توجه کنیم؛ زیرا اگر فردی همه دستورالعمل‌های پیشگیری را انجام بدهد و سپس در معرض آلودگی هوا باشد، مقصر نیست و سلامت او به خطر می‌افتد. همه سازمان‌ها و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت را باید در نظر بگیریم تا سلامت افراد تامین شود و این نکته باعث می‌شود با نگاه وسیع‌تری به حوزه سلامت نگاه کنیم.

سامانه‌ای برای پاسخ‌گویی به شایعات سلامت ایجاد می‌شود

معاون وزیر بهداشت گفت: به کمک رسانه‌ها قصد داریم سامانه‌ای برای پاسخ‌گویی به شایعات حوزه سلامت داشته باشیم و همچنین آخرین اطلاعات حوزه سلامت در آن قرار بگیرد.

شیوع اچ پی وی از قبل بیشتر شده، اما به آن شوری نیست که گفته می‌شود

رییسی درباره ویروس اچ پی وی اظهار کرد: ویروس اچ پی وی دو عارضه شامل سرطان دهانه رحم و عفونت‌هایی مانند زگیل تناسلی ایجاد می‌کند؛ درباره سرطان دهانه رحم میزان آن بسیار پایین است و واکسیناسیون بیشتر به دلیل عفونت ناشی از این ویروس انجام می‌شود. چند طرح برای بررسی شیوع این عفونت در کشور انجام شد و نشان داد که شیوع از قبل بیشتر شده، اما به آن شوری نیست که گفته می‌شود و کسانی که دچار عفونت شده‌اند به متخصصان زنان یا اورولوژی مراجعه می‌کنند. نتایج بررسی به کمیته ملی کشوری دادیم و پس از بررسی این کمیته، نتایج اعلام می‌شود.

وی ادامه داد: واکسن‌ها در این زمینه باید بتوانند از شیوع آن پیشگیری کنند؛ واکسن باید وارد چرخه واکسیناسیون شود و می‌تواند مثل واکسن آنفلوآنزا وارد داروخانه‌ها شود. شرکت‌های داخلی مثل انستیتو پاستور و رازی می‌توانند این واکسن را تولید کرده و اگر تاییدیه‌های لازم را بگیرند، به دلیل مشکلات ارزی و واردات، به واکسن وارداتی ترجیح داده می‌شود.

مرگ ناشی از سرطان در دنیا حدود ۱۰ میلیون در سال است

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره سرطان بیان کرد: مرگ ناشی از سرطان در دنیا حدود ۱۰ میلیون در سال است و این عدد تا ۲۵ سال آینده به ۱۸ میلیون می‌رسد. در کشور ما میزان ابتلا به سرطان، قبلا ۱۴۱ در ۱۰۰ هزار مورد بوده که الان به ۱۷۲ در ۱۰۰ هزار رسیده است. در خانم‌ها ۱۷۱ در ۱۰۰ هزار و در آقایان ۱۷۵ در ۱۰۰ هزار بروز سرطان مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی در کشوری امید به زندگی بالاتر رفته و کشور به سمت سالمندی می‌رود و به دلیل بروز بیشتر سرطان در سالمندان، با افزایش بروز سرطان مواجه می‌شویم. موضوع محیط زیست و آلودگی هوا، دخانیات و سایر عوامل هم در زمینه بروز سرطان اهمیت دارند و باید عوامل خطر اصلی را کنترل کنیم تا از بروز سرطان جلوگیری شود.

رییسی گفت: یکی از دلایل افزایش بروز سرطان، افزایش تشخیص و دقیق شدن روش‌های تشخیصی است و به طور مثال هوش مصنوعی در تشخیص مراحل اول سرطان کمک کننده است. سرطان‌هایی مانند سرطان روده، سرطان پستان و سرطان دهانه رحم را می‌توان در مراحل اولیه تشخیص داد و در همان مراحل درمان کرد. چکاب‌های دوره‌ای و منظم بر اساس گایدلاین‌ها می‌تواند در تشخیص سرطان‌ها کمک کننده باشد.

وضعیت پسماند در کشور خوب نیست

معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری در پاسخ به ایران پزشک درباره بهداشت محیط و زباله و پسماند گفت: ۹۴ درصد بیمارستان‌ها دستگاه امحای زباله فعال دارند و ۱۵۰ تُن در روز زباله بیمارستانی در کشور تولید می‌شود. مافیای سکه و غیره را شنیدید، اما مافیای زباله هم وجود دارد و وضعیت پسماند در کشور خوب نیست و در بسیاری از استان‌ها و شهرها، شیرابه زباله بسیار زیاد است که می‌تواند خطراتی ایجاد کند و یکی از دلایل بروز تب دانگی در چابهار همین پسماند و زباله است.

وی ادامه داد: طرح هوشمندسازی مدیریت زباله بیمارستانی در سه استان همدان، اصفهان و قزوین اجرا می‌شود؛ همه این زباله‌ها عفونی نیستند و جدا می‌شوند و هر دو را با یک قیمت حمل می‌کنند و به نظر می‌رسد شهرداری‌ها باید در این زمینه بازنگری کنند.

رییسی اظهار کرد: اطلس پسماند را درست کردیم و واقعا اسف‌بار است و برخی شهرداری‌ها زباله را حمل کرده و جایی تخلیه می‌کنند و پس از بارندگی، شیرابه آن راه می‌افتد و خطراتی ایجاد می‌کند.

هدف گذاری برای شناسایی ۶۰ درصد بیماران مبتلا به ایدز تا سال آینده انجام شده است

معاون وزیر بهداشت درباره پویش ایدز گفت: سازمان جهانی بهداشت قبلا شاخص ۹۰، ۹۰، ۹۰ داشت که یعنی ۹۰ درصد شناسایی شده، ۹۰ درصد تحت پوشش درمان باشند و بیماری ۹۰ درصد تحت کنترل قرار بگیرند؛ ما در ۹۰ اول ضعیف و در دو ۹۰ دیگر شرایط خوبی داریم. میزان شناسایی ایدز در کشور ما کمتر از ۵۰ درصد است و این پویش به دنبال شناسایی بیشتر بود و در مدت این پویش کمی با افزایش شناسایی مواجه شدیم.

رییسی اظهار کرد: یکی از عوامل عدم شناسایی ایدز، انگ بیماری، عدم مراجعه افرادی که رفتار پرخطر دارند و موارد دیگر است. هدف ما این است که تا پایان سال آینده حدود ۶۰ درصد بیماران مبتلا به ایدز را شناسایی کنیم.

پایان پیام/

منبع خبر: ایران پزشک / رییسی: بودجه پزشکی خانواده نشاندار شده و پرداخت شود

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *