بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

ارائه ۱۵ میلیون خدمت بهداشتی به مناطق جنوبی و محروم تهران

بازدید 8

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید رضا رئیس‌کرمی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در همایش “۱۷۳ سال تجربه و ۹۰ سال افتخارآفرینی حوزه بهداشت” که در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار داشت: شاخص‌های بهداشتی کشور، ازجمله مرگ‌ومیر نوزادان، کودکان زیر ۵ سال، مادران باردار و پوشش واکسیناسیون، در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد. این دستاوردها نتیجه توسعه زیرساخت‌های بهداشتی کشور در سال‌های اخیر است.

وی افزود: نظام سلامت، از بهورزان تا پزشکان متخصص، خدمات ارزنده‌ای به مردم ارائه می‌دهد. بااین‌حال، در شرایطی قرار داریم که بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، فشارخون، بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان‌ها به تهدیدی جدی تبدیل شده‌اند. در این راستا باید توجه بیشتری به حوزه بهداشت معطوف شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به دستاوردهای این حوزه گفت: همکاران ما در معاونت بهداشتی، از طریق ۳۲۰ واحد ارائه خدمات و ۲۳۰۰ نیروی انسانی، به مردم تهران، شهرری و اسلامشهر خدمات‌رسانی می‌کنند. افزایش پوشش واکسیناسیون و کاهش مرگ‌ومیر مادران باردار و نوزادان ازجمله مهم‌ترین موفقیت‌های این حوزه بوده است.

دستاوردهای حوزه بهداشت

در ادامه، علیرضا اولیایی‌منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: پیش از انقلاب اسلامی، شبکه بهداشتی وجود نداشت، اما اکنون ۳۰ هزار واحد بهداشتی با مشارکت ۱۲۰ هزار متخصص و کارشناس بهداشت در کشور فعال هستند.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران، حدود ۳.۵ میلیون نفر از جمعیت محروم استان تهران، شامل جنوب تهران، شهرری و اسلامشهر را تحت پوشش دارد. این دانشگاه روزانه در ۳۲۰ واحد بهداشتی، حدود ۲۰۰ برنامه بهداشتی را در قالب ۶۰۰ مداخله به مردم ارائه می‌کند.

اولیایی‌منش ادامه داد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۱۵ میلیون خدمت بهداشتی به مردم ارائه شد. این خدمات، شاخص‌های بهداشتی را در سطح کشور و جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به سطحی مطلوب رسانده است. همچنین تمامی مراکز جامع سلامت به روانشناس مجهز شده‌اند.

وی تصریح کرد: با اینکه حوزه بهداشت تنها ۵ درصد منابع سلامت را به خود اختصاص می‌دهد، روزانه میلیون‌ها خدمت در این مراکز ارائه می‌شود. به‌عنوان‌مثال، اگر تنها در زمینه فشارخون پیشگیری را جدی بگیریم، می‌توانیم به اهداف کاهش مرگ‌ومیر دست یابیم.

نگاهی به گذشته و آینده بهداشت کشور

جواد رفیع‌نژاد؛ رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این همایش اظهار داشت: در گذشته‌ای نه‌چندان دور، بیماری‌هایی مانند تراخم، آبله، کچلی، شپش، و کک به‌شدت شایع بود. واکسیناسیون تقریباً وجود نداشت و بسیاری از شهرها و روستاها فاقد سیستم آب بهداشتی و فاضلاب بودند. بیماری‌های عفونی و انگلی شیوع گسترده‌ای داشتند و بیماری‌های خطرناکی مانند مالاریا و لیشمانیوز در نقاط مختلف کشور بیداد می‌کرد.

وی افزود: در چنین شرایطی، اساتید برجسته حوزه بهداشت با ارزیابی دقیق وضعیت و شناسایی متخصصان برجسته، اقدامات مؤثری برای بهبود وضعیت بهداشت و سلامت عمومی انجام دادند. این تلاش‌ها منجر به ایجاد شبکه بهداشتی کشور شد که اکنون به‌عنوان الگویی بی‌نظیر در جهان شناخته می‌شود.

رفیع‌نژاد با اشاره به برنامه‌های آتی گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تأسیس مرکز ژنومیک بیماری‌های ویروسی و مراکز ملی مقابله با بیماری‌هایی مانند سرخک، سرخجه، آبله، فلج اطفال، آنفلوآنزا و کرونا، فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد.

وی تأکید کرد: دانشکده بهداشت در تلاش است با اجرای طرح‌های کلان برای آمادگی در برابر پاندمی‌های آینده و گسترش رشته‌های تخصصی مانند سلامت روان، بهداشت سالمندی، بهداشت شهری و دیپلماسی سلامت، نقش مؤثرتری ایفا کند.

انتهای پیام/

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم / ارائه ۱۵ میلیون خدمت بهداشتی به مناطق جنوبی و محروم تهران

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر