بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

جهشی در درمان گیلانیان با راه اندازی «رادیوتراپی» و «پت اسکن»

بازدید 13
به گزارش درمانا، سرطان‎ها در استان گیلان بعد از علل قلبی و عروقی، دومین عامل مرگ و میر هستند و سالانه ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۳۰۰ تن در این استان در اثر ابتلا و دست و پنجه نرم کردن با سرطان‎ها، جان خود را از دست می‎دهند.

با گسترش بیمارهای و متعهدشدن دولت در حاکمیت سلامت جامعه، توسعه و تجهیز مراکز درمانی با فناوری‌های نوین پزشکی، به ویژه در حوزه درمان سرطان، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

خوشبختانه در استان گیلان، اقدامات مؤثری در راستای احداث بونکر برای نصب دستگاه رادیوتراپی و خرید و راه‌اندازی دستگاه پت‌اسکن انجام شده است که می‌تواند به بهبود کیفیت خدمات درمانی و افزایش دسترسی بیماران به درمان‌های پیشرفته کمک کند.

دستگاه رادیوتراپی ابزاری کلیدی برای درمان سرطان

دستگاه رادیوتراپی یکی از ابزارهای کلیدی در درمان سرطان است که با استفاده از پرتوهای یونیزه، سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهد و با توجه به افزایش موارد سرطان در استان گیلان، نیاز به این دستگاه در مراکز درمانی احساس می‌شود.

احداث «بونکر» در مرکز آموزشی درمانی رازی برای نصب رادیوتراپی با توان داخلی

برای نصب دستگاه رادیوتراپی، احداث بونکر به عنوان یک فضای ایمن و مناسب ضروری است چرا که بونکرها به منظور جلوگیری از پخش پرتوهای یونیزه به محیط بیرون و حفاظت از کارکنان و بیماران طراحی می‌شوند.

بونکرها معمولاً از مصالح خاصی ساخته می‌شوند که توانایی جذب و کاهش شدت پرتوها را دارند از این رو فناوری و دانش ساخت بونکر در اختیار هر کسی نیست و به نوعی انحصاری و یا شاید در توان عده‌ای محدود از پیمانکاران است که خوشبختانه یکی از این پیمانکاران در مرکز آموزشی درمانی رازی مشغول احداث ساختمان است.

پیشرفت ۵۰ درصدی احداث بونکر در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت

در همین راستا دکتر محمدتقی آشوبی- رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت حضور یافت و در جریان پیشرفت فیزیکی احداث بونکر رادیوتراپی این مرکز قرار گرفت.

وی در جریان بازدید از این سازه عظیم جثه با اشاره به پیشرفت حدود ۵۰ درصدی این سازه، افزود: پس از اتمام عملیات اجرایی این سازه خاص، دستگاه رادیوتراپی به آن انتقال و فرایند درمان رادیوتراپی بیماران از سرگرفته می‌شود.

خرید پت‌اسکن، شروعی برای درمان سرطان های پیشرفته در گیلان

پت‌اسکن یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های تصویربرداری پزشکی است که به تشخیص و ارزیابی سرطان کمک می‌کند و با استفاده از مواد رادیواکتیو و تصویربرداری سه‌بعدی، می‌تواند فعالیت‌های متابولیک سلول‌ها را نشان دهد و به پزشکان در تشخیص زودهنگام و دقیق بیماری‌ها کمک کند.

خرید و نصب پت‌اسکن در گیلان، گام مهمی در راستای ارتقاء خدمات درمانی در این استان به شمار می‌رود که خوشبختانه مراحل خرید ان در استان گیلان تمام شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین در جریان بازدید از مرکز آموزشی درمانی رازی رشت، از پروژه خیرساز در دست احداث مرکز جامع پیوند اعضا نیز بازدید کرد و با اشاره به مراحل نهایی خرید و انتقال پت اسکن به گیلان، گفت: پس از اتمام ساخت مرکز جامع پیوند اعضا، بخش زیرین این مرکز به جانمایی و نصب پت اسکن اختصاص خواهد یافت.

با راه‌اندازی دستگاه پت اسکن، بیماران گیلانی می‌توانند از خدمات پیشرفته تشخیصی بهره‌مند شوند و نیاز به مراجعه به مراکز درمانی دیگر در استان‌های دیگر کاهش یابد.

گام بلند نظام سلامت گیلان در درمان سرطان‌ها

توسعه تجهیزات پزشکی از جمله رادیوتراپی و پت اسکن در گیلان می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر جامعه داشته باشد که فزایش دسترسی بیماران به درمان، تشخیص زودهنگام و بهبود کیفیت زندگی از جمله آن است.

توسعه و تجهیز مراکز درمانی در گیلان با نصب دستگاه رادیوتراپی و پت‌اسکن، گام مهمی در راستای بهبود خدمات درمانی استان است و این اقدامات نه تنها به افزایش دسترسی بیماران به درمان‌های پیشرفته کمک می‌کند، بلکه می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و کاهش بار مالی ناشی از درمان بیماری‌ها نیز منجر شود.

منبع خبر: درمانا / جهشی در درمان گیلانیان با راه اندازی «رادیوتراپی» و «پت اسکن»

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر