بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

چرا بودجه دارو و تجهیزات پزشکی باید نشان‌دار شود؟

بازدید 4

به گزارش آنا، وضعیت نقدینگی در صنایع سلامت محور به مرحله بحران نزدیک شده است، در حوزه دارو آنگونه که فعالان این حوزه می‌گویند بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان از دولت و بیمه‌ها طلبکار بوده و از سوی دیگر نبود ذخیره استراتژیک دارویی کمبود‌های دارویی را برای برخی از گروه‌های بیماران آزار دهنده کرده است.

در حوزه تجهیزات پزشکی این عدد بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان است که تأخیر در پرداخت این مطالبات آنگونه که در نامه رئیس هیئت مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی به وزیر بهداشت عنوان شده به ۱۶ ماه رسیده و علاوه بر آن تغییرات نرخ ارز برخی گروه‌های کالایی تجهیزات پزشکی موجب ایجاد کمبود نقدینگی در حوزه شده است.

کمبود نقدینگی در هر حوزه‌ای از یک سو عامل کمبود و از سوی دیگر عامل گرانی بیش از قیمت مصوب برای هر کالایی اعم از کالا‌های ضروری و غیر ضروری خواهد شد و این مسأله با توجه به اینکه به صورت مستقیم با سلامت افراد سر و کار دارد می‌تواند موجب مشکلات بسیار زیادی در این حوزه شود.

مثلا نیاز بیمار به یک استند قلب یک نیاز فوری است و چنانچه بیمار به هر دلیلی در تأمین آن دچار مشکل شود امکان دارد نخست هزینه‌ای بیشتر از آنچه برای آن در بازار تعیین شده بپردازد و یا اینکه اصلا نتواند آن را تهیه کرده و حیاتش دچار مخاطره شود.

کمک صندوق توسعه ملی در راه سلامت

این نگرانی‌ها موجب شده تا سیاست‌گذاران به فکر یک چاره آنی افتاده و از صندوق توسعه ملی با اذن رهبری یک میلیارد دلار برای حوزه سلامت برداشت کنند تا شاید از طریق آن بخشی از مشکلات این حوزه حل شود.

بر اساس اعلام وزیر بهداشت از این یک میلیارد دلار قرار است ۷۰۰ میلیون دلار بر اساس برنامه هفتم توسعه به ایجاد ذخیره شش ماهه دارویی و ۳۰۰ میلیون دلار به بازپرداخت مطالبات اختصاص داده شود.

درخواست نشان دار کردن بودجه تجهیزات پزشکی

همزمان با این موضوع برخی از فعالان حوزه تجهیزات پزشکی از جمله رامین فلاح، رئیس هیئت مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی در نامه‌ای به وزیر بهداشت خواستار نشان‌دار شدن بخشی از این ۳۰۰ میلیون دلار که قرار است به حوزه تجهیزات پزشکی اختصاص داده شود، شده‌اند.

چرا بودجه دارو و تجهیزات پزشکی باید نشان‌دار شود؟

چرا یک بودجه باید نشاندار شود؟

اینکه چرا این درخواست مطرح شده است ریشه در این نگرانی دارد که این سهم به نام تجهیزات پزشکی برداشت شده، اما در جای دیگری هزینه شود. این مسأله آنگونه که رئیس انجمن داروسازان تهران در هفته گذشته اعلام کرد در حوزه دارو مسبوق به سابقه است و بخشی از پولی که قرار بوده برای طرح دارویار پرداخت شود «دانشگاه‌ها در بخش درمان هزینه کرده‌اند» و این مسأله موجب تشدید مشکلات آنها شده، به گونه‌‎ای که اختلال شدید در اقتصاد داروخانه‌ها به داروخانه‌های مربوط به ویژه بیماران خاص شود. بر همین اساس باید نگرانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی و در خواست او از وزیر بهداشت را قابل درک دانست که از تکرار سرنوشت پرداختی‌های دارویار با نشان‌دار کردن سهم اختصاص داده شده به تجهیزات پزشکی جلوگیری شود.

حال باید منتظر اقدام وزیر بهداشت در این راستا بود که آیا با نشان دار کردن این بودجه می‌تواند مشکلات دو صنعت دارو و تجهیزات پزشکی را رفع کرده و یا چاله‌های سلامت چنان زیاد است که این بودجه قرار است به سمت پر کردن این چاله‌ها هدایت شود؟

انتهای پیام/

منبع خبر: آنا / چرا بودجه دارو و تجهیزات پزشکی باید نشان‌دار شود؟

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *