به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا مرندی در نشست خبری نهمین “همایش ملی سلامت معنوی اسلامی؛ آموزش و پرورش و رسانه” از تدوین سند سلامت معنوی خبر داد و اظهار کرد: اهمیت گسترش سلامت معنوی به عنوان چهارمین بعد سلامت بر کسی پوشیده نیست و کشورهای توسعه یافته در این زمینه کارهای علمی زیادی انجام دادهاند.
وی با بیان ضرورت انجام کارهای علمی و اجرایی در خصوص تقویت سلامت معنوی در جامعه ایران، ادامه داد: سلامت معنوی از سال ۱۳۶۲ به ابعاد سلامت جسمی، روانی و اجتماعی فرد افزوده شد و توسط سازمان جهانی بهداشت نیز به رسمیت شناخته شده است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور سلامت معنوی را ابزاری برای ایجاد امید در انسانها دانست و گفت: این فرهنگستان از سال ۹۲ برگزاری سلسله همایشهای سلامت معنوی را با بهره گیری از تاکیدات مقام معظم رهبری در سند سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی ایشان، آغاز کرده و پیش از اولین همایش نیز دست اندرکاران همایش با ایشان دیدار کردند.
مرندی خاطرنشان کرد: به توصیه مقام معظم رهبری برای تقویت محتوای بحث سلامت معنوی از اساتید حوزه کمک گرفتهایم و هر ساله همایش سلامت معنوی را در شهرستان قم برگزار میکنیم.
وی ذهنیت غرب از سلامت معنوی و آموزههای آنان را در بسیاری از جهات مغایر با آموزههای اسلامی و فرهنگ دینی ایران دانست و تاکید کرد: این کشورها به نقش مذهب و عواطف در سلامت معنوی چندان توجهی ندارند.
وی اضافه کرد: با کمک سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و آیت الله صادقی رشاد در حال تدوین سند سلامت معنوی با تاسی از آموزههای قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه هستیم.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر نقش آموزش و پرورش و رسانهها در توسعه سلامت معنوی و شعار امسال همایش سلامت معنوی که به این دو نهاد اشاره دارد، گفت: سلامت معنوی باید از دوران بارداری و حتی پیش از آن، یعنی هنگام ازدواج، مورد توجه قرار گیرد. آموزش والدین، بهویژه مادران، از دوران بارداری اهمیت بسیاری دارد. بر اساس تحقیقات، تغذیه، محبت و آرامش روانی مادر، تأثیر مستقیمی بر رشد جنین و تکامل سلولهای عصبی او دارد.
مرندی بیان کرد: توصیه میشود مادران در دوران بارداری قرآن بخوانند و محیطی آرام و پر از مهر و محبت برای جنین ایجاد کنند. جنین و سالهای ابتدایی زندگی کودک مناسبترین زمان برای شکلگیری اصول سلامت معنوی است.
وی با اشاره به اینکه مغز نوزاد میلیاردها سلول دارد و هر سلول دارای ۱۵ هزار دنباله است، تصریح کرد: پس از به دنیا آمدن نوزاد مغز و سلولهای آن کامل است ولی دنباله های این سلولها که باید با هم ارتباط برقرار کنند در روند رسیدگی به سلامت کودک و مراقبت از سلامت جسمی، روانی و معنوی او تکامل مییابد.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با انتقاد از رهاسازی برنامه تکامل کودک که قبلا برای سالهای اول زندگی وی مدون شده، گفت: فرزندپروری توجه به سلامت معنوی کودک تا ۸ سالگی بسیار حائز اهمیت است. سرنوشت سلامت معنوی و اجتماعی کودک در این سنین تعیین میشود.
وی تصریح کرد: بر اساس مطالعات هر یک دلار هزینه برای کودک در این سن ۹ تا ۱۸ دلار فایده برای دولتها در پی دارد.
گفتنی است نهمین همایش سلامت معنوی ۳ تا ۵ بهمن با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی قم در این شهرستان برگزار میشود.
انتهای پیام/
منبع خبر: خبرگزاری تسنیم / سند سلامت معنوی در دست تدوین است
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران