وی ادامه داد: از طرفی برخی زاویه دیدهای فنی و مدیریتی میان تصمیم گیران و مجریان پرونده الکترونیک سلامت وجود دارد که مسئله را از یک روند قابل اجرا، خارج کرده و تبدیل به چیزی شده که کسی نمیتواند به آن وارد شود.
فاتحی بیان کرد: مدیران مختلف در این سالها تفکر تمرکزگرای نامناسبی داشته و به دنبال مرکز داده واحد در وزارت بهداشت بودهاند که اطلاعات سلامت مردم در آن جمع شده و هر وقت نیاز بود، از آن استفاده شود. کجای دنیا چنین اقدامی انجام شده است؟ چیزی ادعا میشود که حتی امکان راه اندازی سخت افزارهای مورد نیاز برای آن را هم نداریم. چرا از خودمان نمیپرسیم که کشورهایی مانند آلمان و آمریکا چنین اقدامی را انجام ندادهاند، در حالیکه از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری مشکلی ندارند. مدل گردآوری داده و اطلاعات تعریف میشود که نمیتوانیم به آن برسیم. بهتر نیست که کمی عمل گرایانه نگاه کنیم؟
دادههای سلامت باید در جایی ذخیره شود که تولید شده است
دبیر کارگروه سلامت الکترونیک فرهنگستان علوم پزشکی به ایران پزشک گفت: پرونده الکترونیک سلامت میتواند از مراقبتهای دوران بارداری تا پیچیدهترین تصویربرداریهای حجیم و خدمات مختلف افراد را در بر بگیرد. ولی تعریفی از سلامت الکترونیک ارائه میکنیم و نمیدانیم این دادهها کجا میخواهند جمع شوند؟ با کدام زیرساخت و کدام پهنای باند که بعد این دادهها فراخوانی شوند؟ چنین چیزی امکان پذیر نیست و باید به دنبال بستری باشیم که داده در همان جایی که تولید شده، نگهداری شود و ساختار نظام سلامت از وجود آن داده با خبر باشد و به فراخور نیاز و دسترسی تعریف شده در قوانین، افراد بتوانند آن داده را فراخوانی کرده و به آن دسترسی داشته باشند.
وی افزود: در ساختار کلان تعریف و پیاده سازی نظام سلامت الکترونیک در کشور دچار ساده انگاری هستیم. به دلیل پیچیدگی سلامت الکترونیک، نظامهای سلامت در دنیا مجبور میشوند در این زمینه بازنگری کنند؛ زیرا پس از چند سال اجرا متوجه شدهاند که اشتباهی مرتکب شده و باید ساختار را بهینه سازی کنند.
فاتحی اظهار کرد: اجرای پرونده الکترونیک سلامت با توجه به پیچیدگیهایی که دارد از اختیار مرکز فناوری اطلاعات در وزارت بهداشت خارج است. به دلیل محدودیتهای قوانین و مقررات اجرایی دست و پا گیر که مدیران را محدود میکند و برای کمک گرفتن از افراد بیرون از تشکیلات دولتی، موانع بسیاری مانند فراخوان و عقد قرارداد و غیره وجود دارد.
چهره نامتناسبی از سلامت الکترونیک میبینیم
دبیر کارگروه سلامت الکترونیک فرهنگستان علوم پزشکی به ایران پزشک گفت: به دلیل برخی اجبارهای قانونی مانند مواردی که میگویند تا تاریخ مشخصی باید اقدامی انجام شود، برخی طرحها اجرایی میشوند و نتایج آن را هم مشاهده میکنیم و چهره نامتناسبی از سلامت الکترونیک میبینیم.
وی اظهار کرد: اگر فقط به دادههای تصویربرداری توجه کنید، مشاهده میشود که بسیاری از مراکز تصویربرداری یا بیمارستانها امکان ذخیره سازی این دادهها را برای همیشه ندارند؛ حالا اگر همه این موارد در یک جا تجمیع شوند، چیزی فراتر از رویا است و امکان پذیر نیست. برخی کشورهای اروپایی هستند که جمعیتی کمتر از یک استان ما دارند و به طور مثال تصویربرداری در بخش خصوصی ندارند و این دادهها را میتوانند ذخیره کنند. ولی در کشورهایی مانند ایران نمیتوان چنین اقدامی انجام داد و تمام دادهها را ذخیره کرد.
پایان پیام/
The secretary of the electronic health working group of the Academy of Medical Sciences said: The Information Technology Center of the Ministry of Health cannot achieve results in implementing the electronic health record with this method of procurement and equipment supply, and the overall electronic health management system requires enhanced decision-making that is above the Ministry of Health.
منبع خبر: ایران پزشک / مدیریت سلامت الکترونیک نیازمند ارتقای تصمیم سازی بالاتر از وزارت بهداشت است
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران