روسای سازمان غذا و دارو در حدود بیش از ۱۰ سال گذشته بر ماندن اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی در حیطه فرماندهی خود حساسیت و تعصب نشان دادهاند.
در عین حال به دلیل داروساز بودن روسای سازمان غذا و دارو، آنها آنقدر مشغول برطرف کردن چالشهای حوزه دارو مانند کمبودها و قیمتگذاری بودهاند که عملا حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد غفلت واقع شده است.
موافقان ادامه حضور اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی در زیرمجموعه سازمان غذا و دارو مثال میزنند که این حوزه در سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) هم ادغام شده است. سازمانی که یکی از مراجع اصلی رگولاتوری کالاهای سلامتمحور در دنیاست.
مخالفان هم کشورهای چین و برزیل و برخی از کشورهای اروپایی را مثال میزنند که در زمینه تجهیزات و ملزومات پزشکی هم پیشرفتهای زیادی داشتهاند و هم متولی رگولاتوری این حوزه در آنها از سازمان غذا و دارو، مستقل است.
در عین حال به نظر میرسد مهدی پیرصالحی درباره ابقا یا تغییر مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی تصمیمگیرنده نهایی نیست.
این روزها به گوش میرسد که علی گنجعلی خان که سابقه مدیریتی او قبل از سرپرستی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوره قناعتی به بیمارستان امام خمینی بر میگردد به صورت قطعی وارد حوزه ستادی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی خواهد شد و سایر گزینههای شنیده شده را پشت سر گذاشته است. اینکه یک ضرب مدیرکل میشود یا دو ضرب، بسته به اراده رئیس سازمان غذا و دارو و مشورت نهایی با حلقه مشاوران نزدیک به خود و مدیران ارشد بالادستی دارد.
در همین حال، برخی افراد در حال لابی کردن برای گزینه موردنظر خود و تلاش برای اجماعسازی در صنف تجهیزات پزشکی هستند تا راه برای صدور ابلاغ پیرصالحی هموار شود.
شنیده میشود از جمله افرادی که دیگران را ترغیب به حمایت از گنجعلی خان میکند، سیدرضا صالح است که پیشتر مدیرعامل شرکت کیبیسی وابسته به گروه دارویی برکت بوده و هماکنون نایب رئیس انجمن شرکتهای مهندسی پزشکی ایران است. صالح روابط نزدیکی با اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران و برخی داروسازان نزدیک به پیرصالحی دارد. شرکت کیبیسی در زمینه واردات دارو و ملزومات پزشکی فعالیت میکند.
این لابیها نشاندهنده اهمیت متولی تجهیزات و ملزومات پزشکی برای ذینفعان مستقیم و غیرمستقیم آن است.
اگر حتی به مخیله سیاستگذار و مدیران ارشد وزارت بهداشت خطور کند که یک غیر داروساز بر راس سازمان غذا و دارو بنشیند، این ایده با هجمه داروسازان، تشکلها، سندیکاها و لابیهای افراد بانفوذ مواجه خواهد شد.
حال آیا مشابه با همین خواسته صنف داروسازان، خواسته صنف تجهیزات پزشکی هم در ارتباط با ابقای مدیرکل فعلی تجهیزات و ملزومات پزشکی رعایت خواهد شد یا در رویکردی متفاوت یک پزشک در راس اداره کل یا معاونت فنی آن قرار خواهد گرفت؟ معاونتی که همواره برای احراز آن، تخصص در رشته مهندسی پزشکی و تسلط به مباحث فنی و امور حیاتی و صنعت و تولید مورد توجه بوده است.
خواسته اکثریت فارغالتحصیلان مهندسی پزشکی و یا رشتههای مرتبط با صنعت یا حتی زنجیره تامین این حوزه این است: آنچه را برای خود میپسندید برای ما هم بپسندید!
درمانا آمادگی دارد درباره جایگاه اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی و چگونگی و تقویت متولی این حوزه دیدگاههای مختلف را منتشر کند.
منبع خبر: درمانا / لابیگری برای ورود گنجعلیخان به سطح مدیریت ارشد اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران