بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

نقاط قوت و ضعف سرم سازی رازی در یکصد سالگی

تصویر پیدا نشد !
بازدید 28

 

به گزارش دوشنبه های دارویی همایش و مراسم گرامیداشت صدمین سال تأسیس تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی زیرمجموعه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با حضور معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و رؤسا سازمان‌های دامپزشکی و تات در محل سالن اجلاس برگزار شد.

علی اسحاقی در مراسم گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی که با حضور مسئولان در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: این موسسه یکصد سال سابقه و تجربه در تولید واکسن و فراورده های بیولوژیک دارد که قانون آن در ۱۶ دی ماه ۱۳۰۴ تصویب و ابلاغ شد.

رئیس موسسه تحقیقات و سرم سازی رازی اظهار داشت: موسسه در حوزه پزشکی با تولید واکسن فلج اطفال طی ۴۰ سال اخیر بالغ بر ۶۰۰ میلیون دز تولید داشته که توانسته جان بیش از ۱۰۰ میلیون کودک را نجات بدهد که همه اینها مرهون زحمات محققان موسسه رازی است.

وی تصریح کرد: در کنار واکسن های انسانی، دام و طیور، سرم های درمانی برای مارگزیده و عقرب گزیدگی تولید می شود.

وی با بیان اینکه موسسه رازی دارای ۱۵ آزمایشگاه مرجع در کشور است گفت: این موسسه نقش ارزنده ای در حفظ سلامت انسانی، دام و طیور دارد.

اسحاقی افزود: موسسه رازی تاثیر بسزایی در خودکفایی دارد و یا در زمان بحران ها اقدامات موثری داشته است.

وی دیدگاه و تحلیل های نادرست، مقایسه واکسن سازی با سایر صنایع، نگاه تجاری به واکسن، نیاز به علوم بین رشته ای و تکنیک های بالا، نیاز به دستگاه ها و تجهیزات با تکنیک های بالا، نیاز به مدیریت و تمرکز علمی بالا و مقررات پیچیده جهان در تولید واکسن را از علل عقب ماندگی این موسسه دانست.

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار داشت: در جهان ۲۴ واکسن پزشکی، حوزه دام ۴۲ واکسن، حوزه طیور ۶۲ واکسن و آبزیان چهار واکسن تولید می شود.

وی یاداور شد: در کشور ما در حوزه پزشکی ۱۴ واکسن، دام ۲۵ واکسن و در طیور تعداد زیادی تولید می شود.

وی با بیان اینکه در حوزه آبزیان واکسن تولیدی نداریم، گفت: هنوز در این بخش اتو واکسن تولید می شود که با کمک شرکت های دانش بنیان می تواند به واکسن تبدیل شود.

اسحاقی یکی از مشکلات این موسسه را کمبود نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: این موسسه نیازمند منابع انسانی است زیرا اکنون ۵۰ درصد پرسنل شرکتی هستند که این خطرناک است.

وی زیرساخت های موسسه رازی را فرسوده دانست و اظهار داشت: این موسسه ۶۰ هزار متر مربع فضا دارد که نیازمند اصلاح ساختار جدی است.

در مراسم گرامیداشت صدمین سال تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی پرفسور «عباس شفیعی»، «زهرا بهروز آذر» معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و «غلامرضا نوری قزلجه» حضور داشتند./ لینک منبع خبر

رویکرد واکسن سازی کشور به سوی تولید های‌تک‌ها باید تغییر کند

علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به آغاز فعالیت این سازمان، گفت: تشکیلات حوزه دامپزشکی کشور در سال ۱۲۹۶ ایجاد شد و قدمت آن از مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی بیشتر است. از سوی دیگر دانشکده دامپزشکی ۹۲ سال سابقه دارد؛ بنابراین در حوزه دامپزشکی، علم و اجرا تجربه ۱۰۰ ساله در کشور دارد.

وی افزود: دامپزشکی در حوزه اجرایی در شرایط اقناعی قرار دارد. در بخش تحقیقات و پژوهش نیاز به رشد در فناوری‌های جدید داریم.

وی با بیان اینکه ۲۰ دانشکده دامپزشکی در کشور فعالیت دارند، ادامه داد: در بخش واکسن سازی، آزمایش و… نیاز به توسعه است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهداف دامپزشکی در کشور، گفت: بنا بر وظایف بین‌المللی این اهداف بهداشتی، نظارتی و رصد و دانش است. اگر به دنبال رعایت پروتکل‌های بهداشتی، پیشگیری و درمان بیماری‌ها هستیم بزرگترین حامی ما مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی است.

وی تصریح کرد: مطالعات یک قرن مؤسسه در حوزه واکسن سازی توانسته به شعارهای پیشگیری و درمان جامه عمل بپوشاند.

این مسئول دولتی اظهار کرد: بدون واکسن حفظ و حراست از منابع دامی و مواد خام سالم حوزه دام و نیز پیشگیری از بیماری‌ها ممکن نیست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه سخنان خود با بیان اینکه طی چند سال گذشته واکسن سازی زیادی از بخش واکسن سازی رازی در کشور تکثیر شده است، عنوان کرد: در حوزه اقتصادی، اقتصاد دام به لحاظ ارزش و درآمد در رتبه دوم پس از صنعت نفت قرار دارد. این امر در کنار سلامت دو بالی است که از اقتصاد و سلامت جامعه محافظت می‌کند.

رفیعی پور از دانشمندان درخواست کرد: کشور همچنان به واکسن‌های مصرفی در حوزه طیور و آبزیان نیازمند است که امروز بخشی از آنها وارد می‌شود. رسیدن به این واکسن‌ها هم نباید زمان بر باشد و طی ۵ سال آینده باید به بازار عرضه شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر تولید واکسن‌های جدید و های تک، گفت: بیش از ۱۰۰ پلتفرم مجوز واکسن در کشور وجود دارد که خیلی از شرکت‌های واکسن َاز فقط به سراغ ۱۰ تا ۱۵ واکسن می‌روند در حالی که این رویه باید تغییر کند و تولید واکسن‌های جدید در دستور کار قرار گیرد./ لینک منبع خبر

حفظ عرصه‌های تحقیقاتی از هجوم ساخت مسکن ضروری است

غلامرضا گل محمدی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در این همایش گفت: فعالیت مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بحران طاعون گاوی آغاز شد. امروز علاوه بر ریشه کنی فلج اطفال در دهه ۷۰ خورشیدی با کمک وزارت بهداشت در دوره پاندومی کرونا در سال‌های اخیر نقش بسزایی داشت.

وی افزود: یکی از ۵ تا ۶ واکسن نوترکیب در دنیا مربوط به این مرکز است. همچنین یکی از واکسن‌های انشقاق جهان محصول تلاش محققان کشور و مربوط به مؤسسه رازی است.

وی یادآور شد: امروز هزینه کل این مؤسسه ۲۵ میلیون دلار است اما اثربخشی آن فقط در واکسن‌ها بالای ۴۰۰ میلیون دلار ارزش افزوده داشته که سلامت و امنیت کشور را نیز تأمین می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز ۷۰ درصد واکسن انسانی و دامی و ۳۰ درصد واکسن طیور حاصل تلاش‌های محققان مرکز رازی است.

گل محمدی با بیان این که مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در عرصه‌های بین‌المللی کاملاً شناخته شده است، اظهار کرد: در بسیاری از اوقات سازمان‌های بین‌المللی برای کارگاه‌های آموزشی خود از توانمندی این مؤسسه استفاده می‌کند.

وی تصریح کرد: با تمام این ظرفیت هنوز جای کار بسیاری است. کار ما در سازمان تات برای این مؤسسه و سایر زیربخش‌ها این است که کار بر مبنای دخالت همه ذی‌نفعان اعم از کشاورزان، دامداران، بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و… باشد.

گل‌محمدی در پایان گفت: درخواست ما برای این مؤسسه جذب نیروی انسانی بوده و اینکه شاهد حمله به عرصه‌های تحقیقاتی برای ساخت مسکن و بیمارستان نباشیم./ لینک منبع خبر

 

سرم سازی رازی

منبع خبر: دوشنبه های دارویی / نقاط قوت و ضعف سرم سازی رازی در یکصد سالگی

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر