وی ادامه داد: این مسیر به هر حال باید طی شود و نمیتوان پرونده الکترونیک سلامت را متوقف کنیم و به ۳۰ سال قبل برگردیم و هیچ کاری انجام ندهیم. در حال حاضر ابتدای برنامه هفتم توسعه کشور قرار داریم و بیشترین برنامهها درباره سلامت الکترونیک در آن نوشته شده و اکثر موارد مربوط به پرونده الکترونیک سلامت و پایگاه ملی اطلاعات سلامت است.
اهداف و چشم انداز پرونده الکترونیک سلامت تعریف شود
رییس اسبق مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت بیان کرد: وقتی یک کشور برای موضوعی جهت گیری داشته باشد، مدیران باید نگرانی لازم را درباره آن موضوع داشته باشند و به طور مثال وزیر بهداشت باید اهداف را مشخص کند و چشم انداز آن تعیین شود. تاکنون این چشم انداز و اهداف برای مردم و پزشکان تعیین نشده است. پس از آن باید نقشه راه مشخص شده و سپس برنامه عملیاتی نوشته شده و منابع تامین شود. در طول برنامههای توسعه از یک تا دو مرحله بیشتر پیش نرفتیم و اگر قصد اجرای پرونده الکترونیک در کشور باشد، باید این مراحل طی شوند.
وی افزود: بزرگترین مشکل اینجاست که اصلا دادههای پزشکی در کشور جمع نمیشوند؛ یعنی به جز دادههایی مانند تصویربرداری و آزمایشگاه و دارویی که جداگانه جمع آوری میشوند و یکپارچه نیستند، بقیه دادهها جمع نمیشوند. در حال حاضر شاید ۲۰ درصد دادههای پزشکی به صورت جداگانه جمع میشوند.
سند ملی برای هوش مصنوعی در حوزه سلامت نداریم
تارا به ایران پزشک گفت: در حال حاضر همه از هوش مصنوعی صحبت میکنند، اما نه زیرساخت هوش مصنوعی داریم و نه چند فرد خبره که بتوانند برنامه هوش مصنوعی را در حوزه سلامت پیگیری کنند؛ حتی چند سند ملی برای هوش مصنوعی در حوزه سلامت مشاهده نمیکنید.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / حتی یک ریال برای پرونده الکترونیک سلامت در نظر گرفته نشده است
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران