بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

🔹هشدار رئیس انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی : حذف ارز ترجیحی بدون حمایت مالی، بیماران را با بحران مواجه می‌کند

تصویر پیدا نشد !
بازدید 5
بیانیه رسمی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور درباره تأمین کالاها و ارز ترجیحی

انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور بیانیه‌ای در خصوص مسائل مرتبط با تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی و موضوع ارز ترجیحی صادر کرد. این بیانیه با تأکید بر اهمیت سلامت عمومی، تأمین به‌موقع کالاهای پزشکی باکیفیت و کاهش هزینه‌های پرداختی بیماران، به طرح دیدگاه‌ها و پیشنهادهایی در این زمینه پرداخته است. متن کامل بیانیه به شرح زیر است:

بسمه تعالی

بیانیه رسمی انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در خصوص مسائل تأمین کالاها و ارز ترجیحی

سلام و درود بر کلیه ذی‌نفعان حوزه تجهیزات پزشکی به‌ویژه مسئولین وزارت بهداشت، انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی، و سایر فعالین و ذی‌نفعان حوزه سلامت.

در خصوص بحث حیاتی تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی موردنیاز بیماران و مراکز تشخیصی و درمانی کشور عزیزمان و مباحث مرتبط به ارز، با توجه به برخی جلسات و گفتگوها و گاهاً برداشت‌های متفاوت، مجموع موارد ذیل به‌عنوان جمع‌بندی نظرات انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور در این خصوص اعلام می‌گردد:
1. این انجمن با داشتن دفاتر نمایندگی در ۱۷ استان کشور و دارا بودن بیش از ۵۰۰۰ عضو رسمی که در شرکت‌های تولیدی، بازرگانی، توزیعی، و بیمارستان‌های دولتی و خصوصی و مراکز دانشگاهی و ستاد مرکزی تجهیزات پزشکی در وزارت بهداشت و سایر بخش‌های مختلف در سراسر کشور در این حوزه مشغول فعالیت می‌باشند، اشراف لازم جهت انعکاس دیدگاه‌ها و گاهاً ارائه راهکارهای لازم را در کلیه امور مربوط به تجهیزات و ملزومات پزشکی از جمله مباحث تأمین کالاها و ارز را داشته و مطابق اساسنامه خود، آن را رسالت و وظیفه خویش می‌داند. بدیهی است این انجمن همواره از نقد و بررسی دیدگاه‌ها و نظرات خود، توسط مسئولین و کارشناسان خبره در این حوزه به روش گفتگوی سازنده استقبال می‌نماید.
2. از نظر این انجمن، محور اصلی تمام فعالیت‌ها باید رضایت مردم و کاهش هزینه‌های (پرداخت از جیب) بیماران برای کلیه امور تشخیصی و درمانی باشد.
3. از نظر تمام صاحب‌نظران اقتصادی، وجود ارزهای چند نرخی و قیمت‌گذاری دستوری کالاها، ضررهای بزرگی را به سیستم تأمین کالاها وارد نموده و ذاتاً فسادزا می‌باشند.
4. از نظر این انجمن، دغدغه اصلی وزارت بهداشت باید کاهش رنج مردم از طریق تأمین به‌موقع اقلام موردنیاز با بهترین کیفیت و کمترین قیمت باشد و مسئولین کشوری و لشکری باید تمام هم‌وغم خود را در کنار تأمین امنیت کشور، در تأمین سلامت مردم نیز به کار گیرند.
5. به نظر می‌رسد مسئولین کاردان و با تجربه فعلی در وزارت بهداشت، رئیس‌جمهور محترم که خود پزشک و مسلط بر امر بوده و معاونین خبره ایشان، اگر توان تأمین یک میلیارد دلار ارز ترجیحی را داشته باشند، قطعاً تأمین مابه‌التفاوت ریالی آن هم برای ایشان مقدور و میسر و چه‌بسا بسیار آسان‌تر باشد، البته اگر عزم و اراده قاطع و جدی و عملیاتی نیز در بین سایر ادارات و سازمان‌های ذی‌ربط (مانند سازمان برنامه و بانک مرکزی و…) در این خصوص وجود داشته باشد.

لذا با توجه به مقدمات فوق موارد ذیل پیشنهاد می‌شود:
1. دولت محترم و وزارت بهداشت، تأمین ارز ترجیحی را برای تجهیزات و ملزومات پزشکی فاقد تولید داخل و به‌ویژه تجهیزات و ملزومات ضروری و حیاتی، تأمین و تضمین نمایند. پیشنهاد این انجمن تخصیص مابه‌التفاوت آن به انتهای زنجیره به شرط وجود تضمین‌های لازم و اجرای صحیح و به‌موقع آن می‌باشد و در صورت عدم وجود تضمین‌های اجرایی لازم، با عنایت به تجربه‌های ناموفق طرح‌های مشابه در گذشته (دارویار و طرح تحول سلامت) پرداخت آن به هر روش تضمین‌شده ممکن و با صلاحدید وزارت بهداشت توصیه می‌شود.
2. مسئولین سازمان برنامه، بانک مرکزی و بیمه‌ها در یک فرآیند متمرکز و قانونی و با هماهنگی مجلس، مکلف به انجام وظایف خود برای تأمین ریال و آماده‌سازی سریع سامانه پرداخت مابه‌التفاوت در انتهای زنجیره موردنیاز شده و در صورت قصور و کوتاهی در برابر قانون، به‌صورت جدی پاسخگو باشند.
3. تجربه نشان داده است (حداقل طرح دارویار و بخش‌هایی از طرح تحول سلامت) در صورت عدم عزم ملی در رأس سران قوا و همچنین متولیان اصلی، تأمین بودجه سلامت مردم با چالش شدید در این خصوص مواجه خواهد شد.
4. در خصوص تجهیزات و ملزومات پزشکی تولید داخل، پیشنهاد این انجمن عدم تخصیص هرگونه ارز حمایتی به کالاهای وارداتی که دارای مشابه تولید داخل هستند، می‌باشد. البته این مشروط به داشتن تولیدکننده واقعی و با عمق ساخت بالا، با کیفیت و کمیت موردنیاز کشور گردد.

امیدواریم مسئولین مستقیم مرتبط با تأمین سلامت مردم، در سطوح مختلف از مقام محترم وزارت تا مدیرکل محترم تجهیزات پزشکی بر خواسته‌های به‌حق خود ایستادگی نموده و مانع از بروز ابرچالش در تأمین سلامت مردم با حذف ارز ترجیحی یا عدم تأمین منابع ریالی ناشی از حذف این ارز گردند. این مسئله به منزله حمایت یا عدم حمایت از ارز ترجیحی نیست بلکه مسئله اصلی، اولویت تأمین سلامت مردم با بالاترین کیفیت و حداقل هزینه می‌باشد.
در غیر این صورت، با وعده و وعید و در صورت عدم تأمین منابع مالی لازم جهت حذف ارز ترجیحی، این انجمن با این امر (حذف ارز ترجیحی) مخالف بوده و آثار مترتب بر این موضوع را قطعاً جبران‌ناپذیر می‌داند.
و در پایان از رئیس‌جمهور محترم، وزیر محترم بهداشت، رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، وزیر محترم اقتصاد، نمایندگان محترم مجلس و رئیس محترم بانک مرکزی خواهشمند است در سطح عالی یک‌بار و برای همیشه و خیلی سریع در خصوص نحوه تأمین ارز ترجیحی موردنیاز یا نحوه تأمین مابه‌التفاوت ریالی ناشی از حذف ارز ترجیحی تا قبل از ابلاغ قانون بودجه اقدام نمایند.
رونوشت به مقامات مربوطه برای استحضار ارسال شده است.

با تجدید مراتب ادب و احترام
انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور
سوم دی ماه ۱۴۰۳


منبع خبر: انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی کشور / 🔹هشدار رئیس انجمن متخصصین تجهیزات پزشکی : حذف ارز ترجیحی بدون حمایت مالی، بیماران را با بحران مواجه می‌کند

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *