بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

۵ خطر زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌

بازدید 9

به گزارش خبرآنلاین، شیرینی در دنیای امروز دیگر آن مفهوم سنتی را ندارد. امروزه طیف گسترده‌ای از کربوهیدرات‌ها مثل بیسکوییت‌ها، شکلات‌ها، آبنبات‌ها، کیک‌ها، کلوچه‌ها، پاستیل‌ها و … در بازار وجود دارند که همگی شیرینی محسوب می‌شوند و اکثر افراد – از کودکان گرفته تا سالمندان – به آنها علاقه و تمایل دارند.

بنابر گزارش همشهری آنلاین، اما مصرف زیاد و مداوم شیرینی‌ها اثرات و عوارض ناگواری برای سلامت ما دارد که هم طب رایج و هم طب سنتی ایرانی روی آن توافق دارند. از دیدگاه طب ایرانی، مصرف زیاد شیرینی می‌تواند موجب اختلال در تعادل مزاج و بروز مشکلاتی در سلامت شود.

در زیر، ۵ مورد از مهم‌ترین مضرات مصرف زیاد شیرینی‌ها را عنوان می کنیم.

تولید بلغم زیاد: مصرف شیرینی بیش از حد باعث افزایش رطوبت و تولید بلغم در بدن می‌شود. این حالت می‌تواند منجر به احساس سنگینی، خستگی، کندی ذهن و مشکلات گوارشی مانند نفخ و سوءهاضمه شود.

ضعف کبد: از نظر طب ایرانی، کبد وظیفه اصلی تصفیه و هضم غذاها را دارد. مصرف زیاد شیرینی‌ها باعث ایجاد بار اضافی روی کبد می‌شود و ممکن است عملکرد آن را مختل کند که می‌تواند به بروز مشکلاتی مثل کبد چرب، خارش پوست و زردی منجر شود.

ایجاد سودا در بدن: زیاده‌روی در مصرف شیرینی ممکن است مزاج بدن را به سمت سودایی شدن سوق دهد. این حالت می‌تواند باعث بروز علائمی مثل اضطراب، افسردگی، وسواس و مشکلات پوستی مانند خشکی و تیرگی شود.

تضعیف معده و هضم دشوار: شیرینی‌ها به ویژه اگر سنگین یا مصنوعی باشند، معده را ضعیف کرده و هضم را دشوار می‌کنند. این موضوع باعث بروز مشکلاتی مثل بی‌اشتهایی، احساس سنگینی بعد از غذا و ترش کردن می‌شود.

افزایش وزن و تجمع مواد زائد (اخلاط فاسد): مصرف زیاد شیرینی منجر به تجمع چربی‌ها و مواد زائد در بدن می‌شود که از دیدگاه طب سنتی به معنای افزایش اخلاط فاسد است. این حالت می‌تواند منجر به چاقی، خستگی مفرط و کاهش انرژی شود.

برای تعادل مزاج و حفظ سلامتی توصیه می‌شود که مصرف شیرینی‌ها را به حد اعتدال برسانید و از شیرینی‌های طبیعی مانند عسل یا شیره‌های گیاهی استفاده کنید.

۴۷۲۳۶

منبع خبر: خبرآنلاین / ۵ خطر زیاده‌روی در مصرف شیرینی‌

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر