بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

بحران نقدینگی سلامت؛ افزایش سهم نظام سلامت از تولید ناخالص ملی راه‌حل نجا

بازدید 9

علی جعفریان، جانشین وزیر بهداشت  در یک نشست خبری که یکشنبه، ۲ دی ماه برگزار شد، در خصوص بحران نقدینگی در حوزه دارو و سلامت هشدار داد و افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی را تنها راه‌حل پایدار این مشکل دانست.

جعفریان با اشاره به سهم ۴ درصدی فعلی نظام سلامت از تولید ناخالص داخلی، تأکید کرد: «برای کاهش پرداخت از جیب مردم و تأمین نقدینگی مورد نیاز، سهم سلامت باید به ۷ درصد افزایش یابد. بدون این افزایش، حل مشکلات ساختاری حوزه درمان و دارو امکان‌پذیر نیست.»

بودجه دارویی و چالش‌های پیش‌رو

وی از تصویب سهمیه ارزی ۳.۸ میلیارد دلاری برای دارو در سال آینده خبر داد و گفت: «در صورت تخصیص کامل این بودجه، می‌توان بخش عمده‌ای از چالش‌های دارویی را برطرف کرد. اما همچنان باید به تورم و افزایش قیمت دارو توجه داشت و پوشش بیمه‌ها را تقویت کرد تا فشار بر مردم کاهش یابد.»

تعرفه‌های پزشکی و کسری بودجه سنگین

جعفریان به موضوع تعرفه‌های پزشکی نیز پرداخت و با انتقاد از افزایش تورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی در طول سال، گفت: «تعرفه‌ها در ابتدای سال تصویب می‌شوند، اما با توجه به تورم، نیازمند بازنگری مداوم هستند. در حال حاضر، وزارت بهداشت با کسری بودجه ۸۰ هزار میلیارد تومانی مواجه است.»

مشکلات نظام درمانی؛ از تخت‌های فرسوده تا بدهی دانشگاه‌ها

وی از وضعیت نامناسب تخت‌های بیمارستانی و کمبود ظرفیت برای پاسخ‌گویی به بیماران انتقاد کرد و اظهار داشت: «حدود ۷۰ درصد بیمارستان‌های کشور از استانداردهای لازم برخوردار نیستند. علاوه بر این، دانشگاه‌های علوم پزشکی با بدهی‌های سنگین مواجه‌اند که حتی پروژه‌های ضروری، نظیر ساخت بیمارستان سوختگی در کن، را متوقف کرده است.»

پرونده الکترونیک سلامت؛ پیشرفت اندک در بخش دولتی

جعفریان پیشرفت در اجرای پرونده الکترونیک سلامت را ناچیز دانست و گفت: «در بخش دولتی، این طرح موفقیت چندانی نداشته، در حالی که بخش خصوصی عملکرد بهتری از خود نشان داده است.»

راهکارهای پیش‌رو؛ کاهش فشار بر مردم

جعفریان بر لزوم اتخاذ تدابیری برای کاهش پرداخت‌های مردم و جلوگیری از بدهی‌های انباشته وزارت بهداشت تأکید کرد. او همچنین از برنامه‌هایی نظیر طرح درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال و اجرای طرح پزشکی خانواده سخن گفت و افزود: «این طرح‌ها نیازمند بودجه‌ای از ۱۷ تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هستند.»

نظارت بر فروش دارو و حقوق پرستاران

وی در پایان درباره فروش اینترنتی دارو هشدار داد و گفت: «این اقدام غیرقانونی است و دارو باید از طریق نسخه الکترونیک و داروخانه‌ها در اختیار بیماران قرار گیرد.» جعفریان همچنین از پیگیری موضوع افزایش اضافه‌کار پرستاران و تغییر منابع پرداخت آن به منابع عمومی خبر داد.

اسلایدر بحران نقدینگی سلامت پزشکان ایرانی دکتر علی جعفریان وزرات بهداشت


منبع خبر: پزشکان ایرانی / بحران نقدینگی سلامت؛ افزایش سهم نظام سلامت از تولید ناخالص ملی راه‌حل نجا

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *