بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم در میان زنان آمریکایی کمتر از ۲۵ سال (۱۹۹۲-۲۰۲۱)

بازدید 4

واکسیناسیون ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از ژوئن ۲۰۰۶ به‌عنوان یکی از راهکارهای پیشگیرانه برای زنان در ایالات متحده توصیه شده است. مطالعات انجام‌شده در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ نشان داده‌اند که بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹، بروز سرطان دهانه رحم در زنان زیر ۲۵ سال که احتمالاً از واکسن HPV بهره‌مند شده‌اند، به‌طور متوسط سالانه ۱۲٪ کاهش یافته است (کاهش کلی ۶۵٪). با توجه به اینکه کاهش مرگ و میر معمولاً پس از کاهش میزان بروز بیماری اتفاق می‌افتد، این مطالعه به بررسی روندهای اخیر در مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم در زنان جوان پرداخته است.

روش‌ها

داده‌های مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم در زنان زیر ۲۵ سال، از مرکز ملی آمار سلامت بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۱ استخراج شد. نرخ مرگ و میر به‌صورت تعداد مرگ‌ها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر محاسبه و براساس جمعیت استاندارد ایالات متحده در سال ۲۰۰۰ تعدیل سنی شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SEER*Stat نسخه ۸.۴.۳ انجام شد.

روند تغییرات نرخ مرگ و میر با استفاده از نرم‌افزار Joinpoint Regression Program نسخه ۵.۰.۲ بررسی شد. روندهای سالانه با برازش خط رگرسیون روی مقیاس لگاریتمی در بازه‌های زمانی مشخص محاسبه شدند. در صورت شناسایی تغییرات عمده (Joinpoint)، تعداد مرگ‌های پیش‌بینی‌شده با فرض ادامه روند قبلی (بدون تغییر) محاسبه شد. معناداری آماری با سطح اطمینان ۹۵٪ (P < 0.05) ارزیابی شد.

مطالعه توسط کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی کارولینای جنوبی تأیید شده و از آنجا که از داده‌های عمومی استفاده شده است، نیازی به رضایت آگاهانه از شرکت‌کنندگان نبود.

نتایج

بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۱، تعداد ۳۹۸ مرگ ناشی از سرطان دهانه رحم در زنان زیر ۲۵ سال گزارش شد. روند تغییرات نرخ مرگ و میر به شرح زیر است:

کاهش اولیه (۱۹۹۲-۲۰۱۵): از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۵، کاهش سالانه ۳.۷٪ (با فاصله اطمینان ۹۵٪: ۴.۸٪- تا ۲.۱٪-) مشاهده شد.

کاهش بیشتر (۲۰۱۵-۲۰۲۱): از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱، نرخ کاهش به ۱۵.۲٪ در سال رسید (فاصله اطمینان ۹۵٪: ۲۱.۹٪- تا ۷.۸٪-)، معادل کاهش کلی ۶۲٪ در این دوره.

تعداد مرگ‌ها: تعداد مرگ‌های ناشی از سرطان دهانه رحم از ۵۵ نفر در سال‌های ۱۹۹۲-۱۹۹۴ به ۳۵ نفر در سال‌های ۲۰۱۳-۲۰۱۵ و در نهایت به ۱۳ نفر در سال‌های ۲۰۱۹-۲۰۲۱ کاهش یافت.

با فرض ادامه روند قبلی (بدون تغییر از سال ۲۰۱۵ به بعد)، پیش‌بینی می‌شد که ۲۶ مرگ بیشتر بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ رخ دهد.

بحث

این مطالعه کاهش چشمگیر مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم در میان زنان زیر ۲۵ سال در بازه زمانی ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ را نشان می‌دهد. این گروه اولین نسلی هستند که به‌طور گسترده توسط واکسیناسیون HPV محافظت شده‌اند. یافته‌های این مطالعه در کنار سایر تحقیقات منتشرشده نشان می‌دهد که واکسیناسیون HPV تأثیر مستقیمی بر کاهش شیوع عفونت HPV، کاهش بروز سرطان دهانه رحم و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری داشته است.

از زمان معرفی واکسن، پوشش واکسیناسیون (حداقل یک دوز) به‌طور مداوم افزایش یافته و در سال ۲۰۲۱ به ۷۸.۵٪ رسیده است. کاهش تدریجی مرگ و میر از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۵ احتمالاً به دلیل بهبود پوشش غربالگری و ارتقای روش‌های تشخیصی بوده است.

محدودیت‌ها:

تحلیل اکولوژیکی این مطالعه اجازه نتیجه‌گیری قطعی درباره علت و معلول نمی‌دهد.

تعداد کم موارد در برخی سال‌ها (به‌دلیل نادر بودن سرطان دهانه رحم در زنان جوان) می‌تواند دقت تحلیل را کاهش دهد.

عدم وجود داده‌های وضعیت واکسیناسیون HPV در پایگاه داده‌ها باعث محدودیت در نتیجه‌گیری مستقیم می‌شود.

چالش‌های آینده:

از زمان آغاز همه‌گیری کووید-۱۹، پوشش واکسیناسیون HPV بهبود نیافته و حتی کاهش یافته است (از ۷۹.۳٪ در سال ۲۰۲۲ به ۷۵.۹٪ در سال ۲۰۲۳).

این یافته‌ها بر اهمیت افزایش پوشش واکسیناسیون HPV تأکید می‌کنند.

منبع :جاما


منبع خبر: پزشکان ایرانی / مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم در میان زنان آمریکایی کمتر از ۲۵ سال (۱۹۹۲-۲۰۲۱)

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *