بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

کاهش خطر سرطان پوست غیرملانومایی با استفاده از مهارکننده‌های PCSK9 در بیماران قلبی عروقی

بازدید 4

مطالعه‌ای نشان داده که مصرف داروهای کاهش‌دهنده چربی خون از نوع مهارکننده‌های PCSK9 در بیماران مبتلا به بیماری قلبی-عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) با کاهش ۲۲ درصدی خطر ابتلا به سرطان پوست غیرملانومایی (NMSC) همراه است. این تأثیر در مردان، افراد بالای ۶۵ سال، و بیماران تحت درمان‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی بیشتر مشاهده شده است.

جزئیات پژوهش:
برای بررسی ارتباط میان مصرف مهارکننده‌های PCSK9 (مانند ایوولوکوماب، آلیروکوماب، و اینکلسی‌ران) و خطر ابتلا به سرطان‌های پوست غیرملانومایی، پژوهشگران داده‌های ۷۳,۶۳۶ بیمار بالای ۴۰ سال در پایگاه داده TriNetX را تحلیل کردند. نیمی از بیماران از مهارکننده‌های PCSK9 به همراه استاتین استفاده می‌کردند و نیمی دیگر تنها تحت درمان با استاتین بودند.
مدل‌های آماری نشان دادند که گروه مصرف‌کننده PCSK9 به طور معناداری خطر کمتری برای ابتلا به سرطان‌های بازال سل (BCC) و سنگفرشی سل (SCC) داشتند.

یافته‌های کلیدی:

کاهش خطر NMSC: ۲۲ درصد (HR: 0.78)

کاهش خطر BCC: ۲۲ درصد (HR: 0.78)

کاهش خطر SCC: ۲۱ درصد (HR: 0.79)

این تأثیرات در افراد بالای ۶۵ سال (۲۵ درصد کاهش خطر)، مردان (۲۷ درصد کاهش خطر)، و بیماران تحت سرکوب سیستم ایمنی (۳۲ درصد کاهش خطر) چشمگیرتر بود.

کاربرد بالینی:
این یافته‌ها نشان می‌دهد که مهارکننده‌های PCSK9 ممکن است علاوه بر اثرات کاهنده کلسترول، نقشی در پیشگیری از سرطان‌های پوست غیرملانومایی داشته باشند. پژوهشگران تأکید کردند که تحقیقات بیشتری برای بررسی مکانیسم دقیق این اثرات و اثبات رابطه علّی مورد نیاز است.

محدودیت‌ها:
اطلاعاتی در مورد عادات محافظت در برابر آفتاب، سابقه خانوادگی سرطان پوست، شاخص توده بدنی (BMI)، یا عوامل محیطی مثل آلودگی هوا در این پژوهش موجود نبود. همچنین، تمرکز مطالعه عمدتاً روی بیماران آمریکایی بوده است که ممکن است تعمیم نتایج را محدود کند.

منبع:
این مطالعه توسط دکتر چنگ-یوان لی از بیمارستان عمومی تایپه و با حمایت مالی وزارت علوم و فناوری تایوان انجام شده و در مجله British Journal of Dermatology منتشر شده است.

 

بیماری قلبی-عروقی سرطان پوست غیرملانومایی


منبع خبر: پزشکان ایرانی / کاهش خطر سرطان پوست غیرملانومایی با استفاده از مهارکننده‌های PCSK9 در بیماران قلبی عروقی

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *