به گزارش خبرگزاری آنا، حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) روز یکشنبه، در افتتاحیه جشنواره تحقیقات و فناوری باقرالعلوم در دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) حضور پیدا کرد و گفت: زمانی که در کشور مشکلات و بحرانهایی مانند سیل و زلزله و… ایجاد میشود، نیروهای مسلح در خط مقدم خدمترسانی هستند و در همین راستا نیز محور تحقیقاتی ما سلامت مردم و یگانهای نظامی است.
وزارت بهداشت سفارش تولید مجدد واکسن نورا برای سویههای جدید کرونا را داده است
وی با اشاره به خدمترسانی بیمارستان بقیهالله به بیماران کرونایی در دوران همهگیری این بیماری و پژوهشهای انجامشده در این زمینه ادامه داد: یکی از اقداماتی که در دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله انجام شد، پلاسما درمانی برای درمان مبتلایان کرونا بود که نتایج تحقیقات آن نیز منتشر شد، همچنین، واکسن کرونا دانشگاه که یکی از اثربخشترین واکسنهای کرونا بود، تولید شد و اکنون نیز وزارت بهداشت سفارش تولید مجدد واکسن نورا برای سویههای جدید کرونا را داده است.
ابوالقاسمی با اشاره به وجود ۲۳ مرکز تحقیقاتی و ۵ پژوهشکده در دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) افزود: زمانی که میخواستیم پروژه واکسن نورا را کلید بزنیم، نیاز به ۱۰۰ میلیارد تومان حمایت مالی داشتیم که حمایتهای لازم از سوی سپاه پاسداران انجام شد و واکسن بهصورت موفقیتآمیز تولید شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) با اشاره به وجود تبعیضهای علمی آشکار در جهان بیان کرد: نقطه تحریم در مکاتب غربی، توانمندیها و قدرتهای یک کشور است. ازآنجا که پایههای یک قدرت با انسانها، استعدادها و نخبگان شکل میگیرد و ایران نخبگان زیادی در عرصههای مختلف دارد، کشورهای غربی اقدام به تحریم کشور ما میکنند، این موضوع نشاندهنده پیشرفتهای نخبگان ما در عرصههای علمی است.
وی تصریح کرد: ما اخیراً میزبان کودکان، زنان و افراد مجروح لبنانی در بیمارستان خود بودیم که دستها و چشمهای خود را در حادثه تروریستی انفجار پیجرها از دست داده بودند، اما هیچکس در مجامع علمی و پزشکی جهان بهدلیل این اقدام تروریستی خم به ابرو نیاورد. آقای ریچارد هورتون، سردبیر مجله لنست، که در این مجله درباره ماجرای مهسا امینی اظهارات و نوشتههای نامربوطی داشت، اکنون مقابل جنایات صورتگرفته از سوی رژیم صهیونیستی در لبنان، سکوت کرده است.
ابوالقاسمی در پایان خاطرنشان کرد: در دنیا یک آپارتاید علمی بسیار جدی وجود دارد که میخواهد فقط به عده خاصی خدمات ارائه دهد و همه کشورها نتوانند از علوم بهطور یکسان استفاده کنند.
رتبه سوم علوم پزشکی بقیهالله (عج) در زمینه فناوری
عباسعلی ایمانی فولادی؛ معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج)، نیز با اشاره به ارتقای رتبه علمی دانشگاه بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله موفق به کسب رتبه سوم فناوری بین دانشگاههای کشور شده است و از نظر اچایندکس نیز در کشور رتبه نهم را داریم، همچنین، در سال جاری دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) در رتبهبندی تایمز نیز قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در زمان حاضر ۲۲۵۰ طرح تحقیقاتی خاتمهیافته در ۱۰ سال گذشته و ۸۰۰ طرح تحقیقاتی در حال اجرا داریم.
ایمانی با اشاره به برنامههای در دست اجرا بیان کرد: در نظر داریم با ارتقای شاخصهای علمی به رتبه زیر ۵۰۰ در رتبهبندی تایمز برسیم و همچنین در حال پیگیری اجرای طرحهای تحقیقاتی محصولمحور و تصویب و راهاندازی پارک علم و فناوری هستیم.
در ادامه مراسم؛ شاهین آخوندزاده گفت: ایران از نظر تولید مقالات هوش مصنوعی، هم در کیفیت و هم در کمیت، پس از عربستان در جایگاه دوم منطقه قرار دارد. با روند فعلی، این جایگاه در سالهای آینده به ترکیه و امارات واگذار خواهد شد. پیش از این ایران در این زمینه جایگاه بهتری داشت، اما رقبای ما در حال تصاحب این موقعیت هستند. دلیل این تغییر، عدم سرمایهگذاری کافی در تولید مقالات و شاخصهای هوش مصنوعی است.
وی افزود: ایران در سال ۲۰۲۳ تنها ۳ درصد از مقالات تأثیرگذار در حوزه هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده است و ترکیه با سرعت رشد بالای خود به زودی جایگاه ایران در منطقه را خواهد گرفت.
منبع خبر: آنا / سفارش مجدد واکسن نورا از سوی وزارت بهداشت
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران