بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

تبعات سنگین حذف ارز ترجیحی دارو

بازدید 12

به گزارش سلامت نیوز در برنامه رادیویی «نیم‌نگاه» از رادیو سلامت، موضوع حذف ارز ترجیحی دارو در بودجه سال ۱۴۰۴ مورد بحث قرار گرفت. دکتر بهمن صبور، عضو انجمن داروسازان، در این برنامه اعلام کرد که حذف ارز ترجیحی بدون پیش‌بینی منابع مالی مشخص می‌تواند تبعات سنگینی برای صنعت دارو و مصرف‌کنندگان داشته باشد.

وی با اشاره به تجربه سال‌های اخیر گفت: «در حال حاضر، تغییر نرخ ارز و اجرای طرح دارویار فشارهای زیادی را به زنجیره تولید، پخش، و مصرف دارو وارد کرده است. تخصیص ناکافی منابع مالی و پرداخت‌های نامنظم به شرکت‌ها، باعث افزایش مشکلات تأمین دارو و نارضایتی مصرف‌کنندگان شده است.»

دکتر صبور اظهار داشت که اگر نرخ ارز دارو تغییر کند، لازم است معادل ریالی آن به‌موقع تأمین شود. وی افزود: «مشکل اصلی این است که منابع مالی برای پوشش افزایش قیمت دارو به درستی تأمین نمی‌شود. حتی اعداد و مبالغی که در بودجه مصوب می‌شوند، به طور کامل پرداخت نمی‌شوند و این مسأله چرخه تولید و توزیع دارو را دچار اختلال کرده است.»

وی تأکید کرد که در صورت حذف ارز ترجیحی، دولت باید ردیف بودجه‌ای خاص برای حمایت از زنجیره دارویی کشور تخصیص دهد. به گفته او، تجربه نشان داده است که نبود منابع کافی، موجب افزایش پرداختی از جیب مردم و فشار بر بیماران می‌شود.

دکتر صبور همچنین به مشکلات موجود در پرداخت‌های بیمه‌ای اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر، سازمان‌های بیمه‌گر به‌موقع بدهی خود را به داروخانه‌ها و تولیدکنندگان پرداخت نمی‌کنند. این تأخیرها باعث شده است که تأمین نقدینگی به بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو تبدیل شود.»

او همچنین درباره وضعیت بیماران خاص توضیح داد: «بیماران خاص با افزایش قیمت شدید داروها روبه‌رو نیستند، اما فشار اصلی بر دوش داروخانه‌ها و شرکت‌های تأمین‌کننده است که باید این هزینه‌ها را جبران کنند.»

در پایان، دکتر صبور از دولت و مجلس خواست تا با تخصیص منابع کافی و نظارت دقیق، از ایجاد بحران در زنجیره تأمین دارو جلوگیری کنند و تأکید کرد که بدون پیش‌بینی بودجه پایدار، افزایش نرخ ارز تنها مشکلات موجود را تشدید خواهد کرد.

منبع خبر: سلامت نیوز / تبعات سنگین حذف ارز ترجیحی دارو

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر