امیر قلن بر ، فعال صنعت سلامت در گفتگو با دوشنبه های دارویی، با اشاره به نشست اخیر فعالان دارویی با رئیس سازمان غذاودارو، به ارائه چندین راهکار برای رهایی این حوزه در دو محور کلی پرداخته است
الف ) عوامل درون سازمانی و صنفی
با توجه به مسئولیت اصلی سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور اقدامات اولیه درون سازمانی می تواند :
- بررسی بروکراسی فعلی و تعدیل روابط سلسله مراتبی در تصمیم سازی و تصمیم گیری داخل سازمان. به طور مشخص واگذاری اختیارات به اداره کل های مربوطه ( و اقدامات مشابه در هر اداره کل )
- پایداری کلیه دستورالعمل های مورد تائید فعلی و دستور العمل جدید صادره ، حداقل برای مدت یک سال از زمان ابلاغ و اطلاع رسانی در مورد تغییرات و تعدیلات احتمالی آتی ، حداقل ۶ ماه قبل از اجرائی شدن آنها.
- حصول اطمینان از پاسخگو کردن بخش بازرسی و نظارت سازمان ( شامل بخش حقوقی ) در جهت احقاق حقوق همزمان سازمان و مراجعین.
- واگذاری کلیه امور غیر حاکمیتی ( و همزمان تعدیل این دسته از امور ) به صنوف مربوطه و همزمان پاسخگو کردن صنوف در امور نظارت های بعد از تولید ، شامل زنجیره توزیع و فروش.
- رفع موانع غیر تعرفه ای از واردات با تکنولوژی روز ، به منظور ارتقاء سطح کیفی محصولات سلامت محور . ادامه وضعیت فعلی منجر به عقب ماندگی از تکنولوژی روز جهانی ، افت کیفیت محصولات داخلی و همزمان تداوم و افزایش کالای قاچاق خواهد بود.
- نگاه ساختاری به امر صادرات محصولات سلامت محور ، به عنوان یکی از منابع اصلی تامین نیازهای ارزی – ریالی صنایع دارویی کشور. در این مورد ضرورت دارد تا کمیته ای از کارشناسان خبره با تسلط کامل به پروسه های مربوطه داخل و خارج از سازمان تشکیل و در مراحل اولیه مقدمات لازم در جهت اصلاحات تکمیلی روش های جاری فراهم و همزمان با تعیین مشخصه های روشن در مورد چگونگی تعاملات سازمان با مراجع مرتبط بیرونی امکان اجرائی شدن این سیاست ها فراهم شود.
ب ) عوامل برون سازمانی
- تقویت روابط ساختاری فعلی سازمان با عوامل تاثیرگذار در امور واردات با اولویت مواد اولیه تولیدی با بانک مرکزی ، وزارت صمت و گمرکات کشور ، از جمله پایداری مقررات ابلاغی و همچنین تعدیل بروکراسی فعلی.
- اقدامات جدی فراگیر ( با کمک صنوف) به منظور یکسان سازی نرخ ارز و به تبع آن حذف قیمت گذاری دستوری در کلیه امور وارداتی و تولیدی صنایع دارویی کشور.
پرواضح است که به منظور مدیریت شرایط تحریمی ، در کلیه امور وارداتی مجبور به تحمل حداقل ۲۵% افزایش پرداخت ارزی و پذیرش ریسک های درگیر با مراحل و چگونگی انتقال ارز تا رسیدن به مقصد بوده و همین عوامل افزایش نیاز به نقدینگی را نیز به صنایع تولیدی سلامت محور تحمیل نموده و در واقع بخشی از همان منابع ارزی و ریالی کمیاب نیز از پروسه تامین نیازهای دارویی کشور خارج می شود. همگان باید بپذیرند که ادامه وضعیت رانتی و سوبسیدی فعلی به جز تداوم سوء استفاده بیشتر از شرایط تحریمی کشور نتیجه ای نخواهیم داشت و به تبع آن کسری های موجود نیز تداوم داشته و قطعاً قابل مدیریت نخواهد بود.
- در جهت برطرف کردن مشکلات بانکی ایجاد شده از مسیر FATF ( که در حال حاضر هم در واردات و هم در صادرات مشکلات فعلی را به معظلات غیرقابل تحمل تبدیل نموده است ) ، سازمان با همکاری صنوف در جهت کمک به مراحل تصمیم سازی در مجمع تشخیص مصلحت نظام ، نقش موثر و تعیین کننده داشته باشد.
- به منظور سازماندهی و مدیریت امور صادراتی محصولات سلامت محور با محوریت سازمان و همکاری معاونت های توسعه تجارت و امور خارجه و بانک مرکزی ، بروکراسی فعلی تعدیل و به نفع تولیدکنندگان صادراتی تسهیل گردد.
در این مورد توصیه تاکیدی داده می شود تا محصولات صادراتی با استفاده از ارز بازار و یا منشع خارجی و (بدون داشتن هرگونه سوبسیدی ) صورت گیرد . در این صورت بانک مرکزی در هزینه کرد ارز حاصله از صادرات برای واردات مواد اولیه و یا کسری های دیگر تولید دخالتی نداشته باشد.
- حصول اطمینان از درگیر شدن بیمه ها با کلیه سوبسیدهای ارزی و ریالی دولتی برای سلامت مردم. و در این صورت سازمان در زنجیره مشکلات حاصل از عدم ایفای تعهدات بیمه های دولتی و دیر پرداخت به داروخانه ها و به تبع، پخش ها به تولیدکنندگان ، مسئولیت مستقیمی نخواهد داشت.
- با توجه به چگونگی شکل گیری بودجه و دخالت با و بدون مورد مجموعه های خارج از سازمان که از حوزه رگولاتوری خارج می باشد ، سازمان می بایستی از پذیریش مستقیم تامین منابع ارزی و ریالی صنایع تولیدی خودداری نماید.
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / امیر قلن بر / پیشنهاداتی به منظور تسریع در مدیریت شرایط فعلی سازمان غذا و دارو
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران