بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

خطر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده برای سلامت استخوان‌ها

بازدید 4

سلامت استخوان‌ها

به گزارش ایسنا، «نیویورک‌پست» در مقاله‌ای در این باره آورده است طبق مطالعات قبلی تنقلات بسته‌بندی‌شده، نوشیدنی‌های شیرین، نان‌های تولید انبوه، ماست میوه‌ای، برخی غلات صبحانه و جایگزین‌های گوشت جزو مواد فوق‌فرآوری به شمار می‌روند و با چاقی و دیابت، بیماری‌ قلبی، افسردگی و زوال عقل مرتبط‌ هستند. چندین مطالعه دیگر حتی از ارتباط این مواد غذایی با خطر مرگ زودرس خبر می‌دهند.
طبق تحقیقات جدید، غذاهای فوق‌فرآوری‌شده می‌توانند باعث آرتروز زانو هم بشوند. شایع‌ترین شکل آرتریت یعنی آرتروز، عمدتا به‌دلیل ساییدگی و پارگی لایه محافظ غضروفی در نقطه اتصال استخوان‌ها ایجاد می‌شود که شبیه ساییدگی آج لاستیک است.
به گفته دکتر «ونی کی. آگاروال»، متخصص بازسازی مفصل ران و زانو در مرکز «نیویورک لنگون» (NYU Langone)، استئوآرتریت بیشتر در مفاصل ران دیده می‌شود و باعث درد کشاله ران و همچنین مفاصل زانو می‌شود و درد زانو را به همراه دارد. بنابر مطالعات، هر کیلوگرم اضافه‌وزن، فشار روی مفاصل زانو را افزایش می‌دهد و چهار تا شش برابر فشار بیشتر بر آن وارد می‌کند.
در این مطالعه که در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی ارائه شد، متخصصان بر ارتباط غذاهای فوق‌فرآوری‌شده و چربی عضلانی ران تمرکز کردند.
به گفته «زهرا آکایا»، نویسنده این مطالعه، نوآوری این مطالعه به این دلیل است که تاثیر کیفیت رژیم غذایی به‌ویژه غذای فوق‌فرآوری‌شده را بر چربی درون‌عضلانی ماهیچه ران از طریق ام‌آرآی بررسی کرده است. به گفته متخصصان، این اولین مطالعه تصویربرداری است که به بررسی رابطه کیفیت عضلات اسکلتی براساس تصویربرداری ام‌آرآی و کیفیت رژیم غذایی می‌پردازد.
به گزارش ایندیپندنت، متخصصان در این پژوهش داده‌های افراد در معرض خطر آرتروز را بررسی کردند. این افراد ۴۵۵ مرد و ۲۱۱ زن با میانگین سنی ۶۰ سال بودند، تقریبا اضافه‌وزن داشتند، شاخص توده بدنی‌شان ۲۷ بود و تقریبا ۴۰ درصد غذایی که در یک سال گذشته مصرف کرده بودند فوق‌فرآوری‌شده بود.
متخصصان متوجه شدند که افراد هرچه غذاهای فوق‌فرآوری بیشتری مصرف کنند – فارغ از اینکه کالری دریافت کنند یا ورزش کنند یا نکنند – در ماهیچه رانشان چربی درون‌عضلانی بیشتری وجود خواهد داشت که از عوامل ابتلا به آرتروز به شمار می‌رود. عوامل خاصی مانند سن و استعداد ژنتیکی که ممکن است در ابتلا به آرتروز تاثیرگذار باشد کنترل‌ناپذیر است، اما عواملی مانند مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را می‌توان کنترل کرد.
غذاهای فوق فرآوری شده شامل کنسروها، تنقلات، نوشابه‌های گازدار، غلات شیرین و غذاهای آماده یا نیمه آماده که تحت فرآیندهای صنعتی متعددی قرار می‌گیرند و اغلب حاوی رنگ‌های خوراکی، امولسیفایرها، طعم دهنده‌ها و سایر افزودنی‌ها هستند. این محصولات معمولا دارای قند، چربی یا نمک زیاد هستند و ویتامین و فیبر کمی دارند.
انتهای پیام

منبع خبر: ایسنا / خطر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده برای سلامت استخوان‌ها

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *