آیا کمشنوایی قابلبرگشت یا قابلپیشگیری است؟
حدود ۱.۵ میلیارد نفر در سراسر جهان سطحی از کمشنوایی را تجربه میکنند که تقریبا ۲۰درصد از جمعیت جهان است. از دستدادن توانایی شنیدن میتواند فاجعهبار باشد و پیداکردن درمانهای بالقوه همیشه ساده نیست. کمشنوایی گاهی اوقات ممکن است برگشتپذیر باشد؛ بهعنوان مثال، کمشنوایی انتقالی اغلب قابلبرگشت است. این مداخله میتواند شامل برداشتن تجمع جرم گوش، درمان عفونت گوش میانی یا جراحی باشد.
در حالیکه کمشنوایی حسی عصبی بهطور معمول غیرقابل برگشت است، برخی از اَشکال آن میتوانند برگشتپذیر باشند، مانند مواردی که توسط برخی داروها ایجاد میشود. کمشنوایی ناگهانی نیز میتواند برگشتپذیر باشد اگر درمان کمی پس از رخ دادن کاهش شنوایی صورت بگیرد. در این مورد، درمان معمولا شامل استروئیدهایی است که بهصورت خوراکی مصرف، یا از طریق پرده گوش مصرف میشوند.
با محافظت از گوش در برابر صدای بلند و موسیقی بلند، داشتن یک رژیم غذایی سالم، اجتناب از سیگار کشیدن، حفظ یک سبک زندگی سالم که شامل ورزش منظم، اجتناب از داروهایی که برای گوش سمی هستند، و کنترل مسائل بهداشتی زمینهای مانند دیابت یا فشار خون بالا میتوان از کمشنوایی جلوگیری کرد.
در صورت کاهش شنوایی ناگهانی باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. اگر علت، کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی باشد، ممکن است از یک دوره درمان کوتاه استروئیدی که بهصورت خوراکی مصرف می شود یا تزریق استروئید از طریق پرده گوش سود ببرید. این درمان در صورتی موثرتر است که ظرف دو هفته پس از کاهش شنوایی ناگهانی انجام شود. همچنین باید از قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند خودداری کنید تا از ایجاد آسیب بیشتر جلوگیری به عمل آید.
انتهای پیام
انتشار این مطلب با ذکر منبع «دنیای سلامت و دارو» بلامانع است.
منبع خبر: دنیای سلامت و دارو / آیا کمشنوایی قابلبرگشت یا قابلپیشگیری است؟
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران