بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

غرغره آب‌نمک در سرماخوردگی ممنوع!/ دمنوش آویشن و نعنا مفید یا محرک؟/ عسل و آبلیمو بخوریم یا نخوریم؟

بازدید 14

فاخره بهبهانی: باورهایی که در اذهان تعدادی از افراد شکل گرفته این که خوردن گرمی‌ها و انواع دمنوش‌های گیاهی باعث جلوگیری یا کنترل سرماخوردگی می‌شوند و نوشیدنی‌هایی مانند عسل و آب‌لیمو عامل بهتر شدن علائم سرماخوردگی است. اما متخصصان طب سنتی نه تنها این توصیه‌ها را برای هر مزاجی مناسب نمی‌دانند، بلکه غرغره آب نمک را هم در روزهای اولیه ابتلا به سرماخوردگی توصیه نمی‌کنند.

دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش، در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: این تصور که گرمی‌ها برای کنترل و بهبود سرماخوردگی مفیدند، بیشتر برای سردمزاجان مناسب بوده و برای هر مزاجی توصیه نمی‌شود. گرم مزاجان باید در دوران سرماخوردگی از زیاده‌روی در مصرف گرمی‌ها اجتناب کرده و حتی درجاتی از خنکی‌جات استفاده کنند. مصرف دمنوش‌های گرم مانند آویشن، بابونه و نعنا یا بخور آن‌ها برای گرم مزاجانی که اغلب دچار تب، گلودرد ملتهب و سرخ، خارش چشم و گوش و حلق و بینی می‌شوند نه تنها علائم سرماخوردگی را بهتر نکرده و سبب پیشگیری نمی‌شود، بلکه می‌تواند با تحریک مخاطات گلو و حلق و ایجاد علائم آلرژی منجر به شدت یافتن علائم بیماری شود. پس این باور اشتباه که خوردن دمنوش‌های گرم یا حتی نوشیدنی‌هایی مانند عسل و آب‌لیمو باعث بهتر شدن علائم  سرماخوردگی در افراد با هر مزاجی می‌شود درست نیست.

غرغره آب‌نمک در سرماخوردگی ممنوع!/ دمنوش آویشن و نعنا مفید یا محرک؟/ عسل و آبلیمو بخوریم یا نخوریم؟

تدابیر چند روز اول سرماخوردگی

معمولا روز اول و دوم سرماخوردگی، سرخی صورت و چشم، آبریزش و سوزش ته حلق، گرفتگی صدا، گلودرد همراه با سوزش و تب که همگی از علائم افزایش حرارت است تظاهر می‌کند. در این مواقع اغلب افراد چون با این علائم آشنایی ندارند شروع به درمان‌های گیاهی و غرغره کردن آب نمک می‌کنند. نمک، مزاج گرم دارد و در تماس با گلو که دچار سوزش و سرخی و التهاب است علایم را بدتر می‌کند. گرمی‌جات و به ویژه خوردن سیر و پیاز که برخی برای درمان سرماخوردگی مفید می‌دانند به خصوص برای روزهای اول به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. استراحت کافی از قبیل دراز کشیدن و فعالیت بدنی کم برای کمک به کاهش دما و مقابله بدن با ویروس‌ها در روزهای اول بسیار مهم است. در چند روز اول، مصرف خنکی‌جاتی مانند آب‌لیمو و عسل به شرط نداشتن سرفه، لیمو شیرین، پرتقال، آب سیب، غرغره یا مصرف گیاهان خنک مانند گل پنیرک یا بنفشه جهت رفع التهاب و گلودرد و بخور سرد آب یا جوشانده تخم گشنیز و مصرف گیاهان با مزاج سرد در سوپ و آش توصیه می‌شود. چکاندن روغن بنفشه در بینی و مالیدن آن به سر و صورت جهت رفع بی‌خوابی و کاهش تب مفید است. عرقی‌جات سرد مثل عرق کاسنی، اسفناج، کاهو، پنیرک، بارهنگ، عناب و سپستان به صورت دم‌کرده یا پاشویه و بدن‌شویه و مصرف عرق بید در چند روز اول مناسب است. ماءالشعیر طبی هم در ۳-۲ روز اول برای التیام التهاب حلق و دهان و رفع عطش می‌تواند بسیار مفید باشد.

تدابیر روزهای آخر سرماخوردگی 

معمولا از روز سوم و چهارم به بعد علایم سردی بروز می‌کند. تب و عطسه، کم و ترشحات، غلیظ و سفت می‌شوند. در این دوره مصرف گرمی‌جات توصیه می‌شود. مصرف دمنوش و بخور جوشانده بابونه، مرزنجوش، ناخنک و گاهی رازیانه از راه بینی و دهان و گوش، خاصیت ضدالتهابی و ضدمیکروبی دارند. در این دوره پیاده‌روی جهت کمک به کاهش سردی بدن و تقویت و گرمی بدن توصیه می‌شود. خوردنی‌هایی مانند آب عسل، نعنا، پونه و سایر دمنوش‌های گرم، غرغره آب نمک، بوئیدن گلاب و دهان‌شویه و بدن‌شویه با گلاب مفید است.

۴۷۲۳۲

منبع خبر: خبرآنلاین / غرغره آب‌نمک در سرماخوردگی ممنوع!/ دمنوش آویشن و نعنا مفید یا محرک؟/ عسل و آبلیمو بخوریم یا نخوریم؟

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

برچسب‌ها:

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر