به گزارش دوشنبه های دارویی فرامرز اختراعی، مشکلات صنعت ماده اولیه دارویی اشاره کرد و گفت: صنعت ماده اولیه دارویی، بعد از اجرای طرح دارویار، نسبت به سایر صنایع دارویی کشور بیشتر مورد بی مهری قرار گرفت، از جمله اینکه مالیات بر ارزش افزوده کالاهای مشابه داخلی را برای واردات برداشتند.
وی با عنوان این مطلب که در دولت قبل یک امتیاز به واردات دادند که خیلی عجیب بود، افزود: امیدوارم این مسائل در دوره جدید مدیریت سازمان غذا و دارو به سرعت حل شود.
اختراعی ادامه داد: بعد از اعلام قانون منع واردات کالای مشابه انتظار میرود به سرعت، مسائلی مثل تعرفه گمرکی و بازرگانی، اصلاح شود.
وی افزود: به هر شکل کشور ما و کشورهای توسعه یافته در یک زمین بازی نمیکنند و برای تولیدکننده داخلی و خارجی تفاوتهایی دارد که این تفاوتها را باید با تعرفهها جبران کرد. این مقوله را در دارو هم داریم و انتظار ما این است مسئولین با یک چشم به دارو و مواد موثره نگاه کنند.
اختراعی گفت: صنعت ماده موثره و تولید کننده دارو در کشور، هر دو در یک کشتی نشسته ایم و انتظار داریم تمامی قوانین و مقررات و امتیازاتی که برای یکی از این دو صنعت پیاده میشود برای دیگری هم دیده شود و به عدالت در حمایت از زنجیره دارو توجه بیشتری داشته باشیم.
رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بستهبندی دارویی، اظهار داشت: متأسفانه دور قبل واردات بی رویه هم خیلی داشتیم که خارج از تصور است، در شرایطی که انبارهای تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی پُر از محصول است اما اجازه واردات محصولات را میدادند و این در شرایطی است که هم محدودیت ارزی و هم محدودیت سرمایه در گردش داریم.
وی افزود: وقتی کالایی را میتوان از داخل تأمین کرد، چرا مجوز واردات میدهیم. با این کار عملاً سرمایه در گردش شرکتهای دارویی و منابع ارزی کشور را محدود میکنیم، در حالی که همان محصول را در داخل داریم و این مهمترین عامل کمبود است.
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / فرامرز اختراعی: چرا مجوز واردات مواد اولیه دارویی می دهید؟
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران