به گزارش دوشنبه های دارویی «علی جعفریان» مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که وزارت بهداشت چه اقدامی برای حل مشکل کمبود پزشکان در مناطق محروم در نظر دارد؟ گفت: اگر منابع کافی برای این امر دیده شود، پزشک در چنین مناطقی حضور پیدا میکند، اما به اجبار یک پزشک را با حقوق ۱۷ میلیون تومان در مناطق محروم میفرستند، در حالی که به زور نمیتوان همه چیز را حل کرد.
نقل و انتقال پول برای خرید دارو و تجهیزات کار بسیار مشکلی است
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: یعنی بدین گونه نیست که الان اگر پول هم داشته باشیم، راحت بتوانیم دارو بخریم. نقل و انتقال پول برای خرید دارو و تجهیزات کار بسیار مشکلی است و شرکتهایی که مسئول این کار هستند با دردسرهای خیلی زیادی روبرو هستند. این مورد نیز یکی از چالشهایی است که ممکن است به موقع نتوانیم دارو را تامین کنیم.
وی ادامه داد: چالش دیگری که اضافه میشود، موضوع تحریمهای هوایی و دریایی است که دسترسی ما را به دارو کم میکند. تقریبا در تمام مراحل تامین دارو دچار چالش هستیم حتی بسیاری از داروهایی که در کشور تولید میشود، مواد اولیه وارداتی دارند که آنها نیز تابع همین مشکلات هستند. سازمان غذا و دارو پیش بینیهای لازم را میکند و سعی میکند جلوی کمبود را بگیرد، منتها بعضی وقتها نمیتوانیم به موقع از این موانع عبور کنیم. امیدواریم با استقرار رئیس سازمان غذا و دارو پیش بینیها به موقع انجام شود.
او با اشاره به بدهیهای بخش دولتی به صنایع دارویی توضیح داد: از طرفی دیگر ارزی که لازم است صنایع دارویی بابت مابه التفاوت قیمت ارز دریافت کنند، به طور قابل توجهی در طول ۸ ماه گذشته از ابتدای سال با بحران جدی نقدینگی روبرو است. بنابراین حتی اگر بتوانند الان یک ماده اولیه بیاورند تا داروی خود را بسازند، ریالش را ممکن است نداشته باشند، چرا که بخش دولتی به صنایع دارویی داخل بدهکارند. همه این موارد راهکار خود را دارد و باید راهکار خودش را پیش بگیریم.
صنعت دارو دچار بحران بقا است و نه رشد
جعفریان در پاسخ به این سوال که وزارت بهداشت برای افزایش تولید داروی باکیفیت داخلی و کاهش وابستگی به واردات چه برنامهای در نظر دارد؟ گفت: وزارت بهداشت در طول سه دهه گذشته جزء پیشروترین دستگاههایی بوده که در این زمینه کار کرده است. این کار راهش تقویت صنعت دارو است که جزء برنامههای وزارت بهداشت نیز به شمار میآید، اما در شرایط فعلی باید از بحران خارج شویم، هنوز به مرحله تقویت نمیرسیم. زمانی میتوانیم درباره تقویت صحبت کنیم که از این بحران عبور کرده باشیم. در حال حاضر، صنعت دارو دچار بحران بقا است و نه رشد.
او افزود: باید اقدامی انجام دهیم تا داروهای ما بتوانند همانطور که باید تأمین و تولید شوند. بسیاری از داروهایی که دچار کمبود میشوند، داروهای ساخت داخل هستند و خارجی نیستند. اما وقتی مواد اولیه آنها وارد نشود، نمیتوانند تولید کنند. قدم اول این است که صنعت دارو را از بحران خارج کنیم. یکی از مهمترین بحرانهای آن بحث نقدینگی است و پس از اینکه از این حالت خارج شدیم و توانستیم گردش مالیاش را مستمر کنیم، میتوانیم از مراکز رشد که قبلاً نیز این کار را انجام دادهاند، حمایت کنیم تا داروهای جدید و با تکنولوژی بالا تولید کنند.
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که وزارت بهداشت برای حمایت از اقشار آسیبپذیر جامعه چه برنامهای دارد؟ گفت: دو گروه در حال حاضر تحت پوشش و حمایت کامل وزارت بهداشت هستند. یکی از این گروهها، افرادی هستند که تحت پوشش بیمه روستایی قرار دارند که از بیمه سلامت بهره میبرند. در بحث مراقبتهای اولیه و بستری اینها تحت پوشش پزشک خانواده هستند که رایگان است. گروه دیگر، درمان سرپایی و بستری کودکان زیر هفت سال هستند که آنها نیز عملاً رایگان بوده و فرانشیزشان در بیمارستانها صفر است. به طور کلی میتوان گفت این دو گروه هماکنون تحت پوشش حمایت کامل هستند. / لینک منبع خبر
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / صنعت دارو دچار بحران بقا است و نه رشد
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران