وی ادامه داد: برخی تعرفههای درمانی را برابر با افزایش سنواتی حقوق و دستمزد تصور میکنند؛ به طور مثال حقوق کارکنان دولت در سال، درصدی افزایش پیدا میکند. یعنی اگر شخص ۱۰ میلیون تومان حقوق میگیرد، سال آینده، برابر با ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند. ولی در نظام تعرفه گذاری خدمات درمانی، اصلا این تعرفه برابر با حقوق و دستمزد نیست، بلکه جزیی از تعرفهها محسوب میشود و در نتیجه افزایش سنواتی را عدد بیشتری در نظر میگیرند که حقوق و دستمزد در داخل آن محاسبه شود. به طور مثال در سالهای گذشته با پیشنهاداتی که ارائه میشد، به دولت میرفت و دولت اعلام میکرد که تعرفه درمانی ۳۰ درصد افزایش میکند.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت بیان کرد: در مطبهای خصوصی چه در مورد پزشکان عمومی، متخصصان و فوق تخصصان نیز به همین شکل است و اگر حق ویزیت پزشک عمومی امسال ۱۰۰ هزار تومان است، ۳۰ درصد آن به ۱۳۰ هزار تومان نمیرسد.
کرمانپور افزود: تعرفههای درمانی مجموعهای از حق ویزیت پزشک، هتلینگ، دارو، تجهیزات پزشکی و موارد دیگری میشود که برای گرداندن یک بیمارستان در بخش دولتی و خصوصی و کلینیکها نیاز است. به طور مثال گفته میشود ۴۰ درصد تعرفهها افزایش یافته و سیستمهای دولتی، معدل گیری کرده و افزایشها را به شکلی باید انجام بدهند که در نهایت مجموعه حقوق و دستمزد و هتلینگ و مصارف بیمارستان و غیره از این ۴۰ درصد بالاتر نرود. در واقع این ۴۰ درصد را برابر با ۱۰۰ درصد در نظر گرفته شده و حق ویزیت پزشک، درصدی از این ۴۰ درصد خواهد بود و همین طور دارو و هتلینگ و غیره هم درصدی از آن ۴۰ درصد میشود.
وی ادامه داد: برخی میگویند چه خبر است که ویزیت پزشکان، ۴۰ درصد افزایش یافته است؟ تاکنون حتی یک بار هم چنین اتفاقی رخ نداده است. به جز سالی که دو بار افزایش در اول و آخر سال داشتیم؛ زیرا تعرفهها آن قدر عقب بود و در دوران کرونا، دولت کمکی کرد تا تعرفهها افزایش پیدا کند.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت به ایران پزشک گفت: صنف پزشکی، پیراپزشکی و گروههای پروانه دار عضوی از شورای عالی بیمه سلامت هستند که پیشنهاد خود را به این شورا ارائه میکنند و به طور مثال میگویند که برآوردها میگوید اگر تعرفههای درمانی درصد مشخصی افزایش پیدا کند، مشکلی پیش نمیآید. ولی صنف یک عضو و وزارت بهداشت هم یک عضو و بقیه خریداران خدمات سلامت هستند.
کرمانپور افزود: در واقع بر اساس شواهد به دولت اعلام میشود که اگر درصد مشخصی به تعرفههای درمانی اضافه شود، سیستم بهداشتی و درمانی در سال آینده دچار مشکل نمیشوند؛ در حال حاضر در اکثر بیمارستانها و به ویژه بیمارستانهای دولتی، بدهکاریهای حجیمی وجود دارد که نزدیک به ۹۷ هزار میلیارد تومان میرسد و اگر جایگزین نشود، هم ضریب افزایش روی آن خواهد آمد و هم شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی دیگر خدمات ارائه نمیکنند.
وی اظهار کرد: همین پایین بودن تعرفههای درمانی منجر به مواردی مانند مهاجرت، تغییر شغل از پزشکی به مشاغل دیگر، تعطیلی مطبها و غیره میشود.
رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت به ایران پزشک گفت: در آخرین جلسه شورای عالی بیمه سلامت، افزایش متناسبتری در تعرفههای درمانی تصویب و به دولت ارائه شد؛ این افزایش قرار نیست از جیب مردم پرداخت شود، بلکه باید با تقویت بیمهها، از طریق بیمهها تامین شود تا فشاری به مردم وارد نشود.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / افزایش تعرفههای درمانی به معنی افزایش دریافتی پزشک نیست
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران