به گزارش دوشنبه های دارویی بیانیه انجمن تامین کنندگان پلاسما و داروهای پلاسمایی تهران به شرح زیر است:
با توجه به اصرار برخی از مدیران اسبق سازمان انتقال خون ایران در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بر نامیدن مدل ایرانی صنعت پلاسما به الگوگیری از مدل مجارستانی، بر خود لازم میدانیم جهت شفافیت موضوع، ادله های علمی و واقعیت هایی را در مورد مدل اهدای پلاسما در ایران ابراز نماییم.
شیوه جبران خدمت به ازای اهدای پلاسما، شیوه ای مرسوم و اجرا شده در بسیاری از کشورهای دنیا است. اعتبار اجرای این شیوه به حدی بالاست که سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۲۱ اعلام کرده تامین داروهای مشتق از پلاسما به میزان زیادی به پلاسمای جمع آوری شده به شیوه جبران خدمت وابسته است. کشورهای آلمان، آمریکا و اتریش تنها تعدادی از کشورهایی هستند که مدل جبران خدمت به ازای اهدای پلاسما را پیاده کرده و به خودکفایی رسیده اند. کشورهای دیگری نظیر چین، سوئد و کانادا از جمله دیگر کشورهایی هستند که جبران خدمت به ازای اهدا را قانونی شمرده، تشویق می کنند و به سمت خودکفایی پیش می روند. کشور مجارستان یکی از کشورهای کوچک اروپا همچون جمهوری چک، لیتوانی و لتونی است که از کشورهای بزرگ تر فوق الذکر الگو گرفته و همتراز قرار دادن ایران و صنعت ایران با این کشور کوچک فقط جهت تشویش اذهان و کوچک شمردن دستاوردهای صنعت داروی ایران است.
شروع و توسعه صنعت پلاسما در ایران با الگوبرداری از کشور آلمان و انتقال مستقیم تجربه و دانش از صنعت پلاسمای آن کشور بوده است. طبق گزارشی که در سال ۲۰۱۵ توسط سازمان بهداشت جهانی با عنوان “بهبود دسترسی به محصولات خونی با کیفیت، از طریق تولید داخل و انتقال تکنولوژی” منتشر شده است، ایران و برزیل جزو کشورهای نمونه ای که پالایش قراردادی را برای تامین فرآورده های مشتق از پلاسما در کشورهای خود پیاده سازی کرده و همچنین فراتر از آن، زیرساخت هایی برای انتقال تکنولوژی ایجاد کرده اند، تلقی شدند.
همچنین در مورد مدل اهدای پلاسما در کشور دانمارک نیز در خصوص ادعاهای مربوط به اهدای رایگان پلاسما در این کشور، به اطلاع می رساند، قوانین یکسان و جامعی در تمام این کشور در خصوص اهدای خون و پلاسما برقرار است. طبق پایش سراسری انجام شده در مورد انواع انگیزه ها و مشوق های مالی به اهدا کنندگان در کشورهای اروپایی که نتایج آن در آوریل ۲۰۲۴ منتشر شده است، سیاست گذاران حوزه سلامت در دانمارک، علاوه بر ارائه خدمات مربوط به پایش سلامتی و وعده های خوراکی حاوی پروتئین در روز اهدا به اهداکنندگان خون و پلاسما، جوایز نقدی به ارزش ۴ تا ۱۶۰ یورو و همچنین مشوق های مالی در شرکت در برنامه های اهداکنندگان مستمر به اهدا کنندگان خون و پلاسما می پردازند.
در این سال ها که اولین پالایشگاه پلاسما در کشور عزیزمان ایران، فعال شده و داروهای آن در دسترس بیماران ایرانی قرار گرفته و دومین پالایشگاه نیز اولین سری داروهای خود را عرضه کرده و سومین پالایشگاه در دست احداث است، استفاده از تخریب صنعت پلاسما برای اغراض سیاسی و دست یابی به جایگاه های دولتی، با بی خردی، امکان دسترسی بیماران ایرانی به داروهای پلاسمایی را محدود میکند.
منبع خبر: دوشنبه های دارویی / صنعت پلاسمای ایران؛ افتخاری جهانی
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران