پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک مورد جدید از نوع کشندهتر ویروس امپوکس در بریتانیا شناسایی شده است که مقامات بهداشت امروز آن را تایید کردند.
به گزارش انتخاب و به نقل از دیلی میل؛ جهش کلاد 1b که کارشناسان آن را «خطرناکترین نوع تاکنون» توصیف کردهاند، باعث مرگ یک نفر از هر ده نفر مبتلا شده و اعتقاد بر این است که عامل یک موج از سقط جنینها بوده است.
این مورد جدید تعداد کل موارد تایید شده در بریتانیا را به پنج مورد رسانده است. بیمار شناسایی شده از لیدز بوده و هیچ ارتباطی با چهار مورد قبلی نداشته است.
مقامات هنوز نمیدانند این فرد چگونه به این نوع ویروس آلوده شده است، اما آنها به تازگی از اوگاندا به بریتانیا بازگشتهاند،
این بیمار تحت مراقبتهای تخصصی در بیمارستانهای آموزشی شفیلد تحت نظارت NHS قرار دارد که ۱۶۰ مایل از محل شناسایی چهار مورد قبلی در لندن فاصله دارد.
با این حال، مقامات بهداشت همچنان تهدید ناشی از نوع کلاد 1b را برای عموم «کم» ارزیابی میکنند.
پرفسور سوزان هاپکینز، مشاور ارشد پزشکی در UKHSA، گفت: «این به دلیل شناسایی سریع علائم توسط پزشکان و آزمایشهای تشخیصی ما بوده که توانستهایم این مورد جدید را شناسایی کنیم.»
او ادامه داد: «خطر برای جمعیت بریتانیا پس از این مورد پنجم همچنان پایین است و ما به سرعت در حال پیگیری تماسهای نزدیک با این فرد و کاهش خطر گسترش احتمالی آن هستیم.»
آژانس امنیت بهداشت بریتانیا اعلام کرد که تمامی افرادی که با این بیمار در تماس بودهاند، آزمایش و واکسیناسیون خواهند شد و در صورت وجود علائم یا مثبت بودن نتیجه آزمایش، مراقبتهای لازم به آنها ارائه خواهد شد.
اولین مورد ویروس امپوکس در بریتانیا پس از آن شناسایی شد که بیمار ناشناس علائم مشابه آنفلوآنزا داشت و پس از آن جوشهایی ظاهر شد و در تاریخ ۲۷ اکتبر به بخش اورژانس مراجعه کرد و آزمایش شد.
وی سپس به واحد قرنطینه سطح بالا در بیمارستان رویال فری لندن منتقل شد – همان بیمارستانی که موارد وارداتی ویروس ابولا در سال ۲۰۱۵ در آن درمان شدند.
اوایل این ماه، مقامات تایید کردند که سه بیمار دیگر نیز با این نوع ویروس در بیمارستان گایز و سنت توماس در حال درمان هستند.
اما تمام چهار مورد که از یک خانه بودند، اکنون بهطور کامل بهبود یافتهاند، به گفته آژانس امنیت بهداشت بریتانیا.
شیوع جهانی ویروس امپوکس که پیش از این به نام آبله میمون شناخته میشد، از ماه مه ۲۰۲۲ در آفریقا آغاز شد.
موارد نوع کلاد 1b در بریتانیا در مقایسه با شیوع ۲۰۲۲ که هزاران مورد ثبت شده بود، بسیار نادر است. با این حال، نوع جدید کلاد 1b بهعنوان کشندهتر شناخته میشود.
این ویروس در آفریقای مرکزی شیوع یافته و حداقل ۱۰۰۰ نفر را کشته است.
کشورهایی مانند جمهوری دموکراتیک کنگو به شدت تحت تاثیر قرار گرفتهاند و مواردی نیز در بوروندی، رواندا، اوگاندا و کنیا مشاهده شده است.
با این حال، کارشناسان معتقدند که میزان مرگ و میر ناشی از نوع کلاد 1b در آفریقا احتمالاً در کشورهای توسعهیافتهای مانند بریتانیا تکرار نخواهد شد، زیرا دسترسی به مراقبتهای بهداشتی با کیفیت بالاتر در این کشورها وجود دارد.
پنج مورد شناساییشده در بریتانیا، این کشور را به جمع کشورهای شامل ایالات متحده، سوئد، تایلند، هند و آلمان وارد کرده است که مواردی از این ویروس خارج از آفریقا ثبت شده است.
در ژوئیه، سازمان بهداشت جهانی (WHO) شیوع ادامهدار امپوکس در چندین کشور آفریقای مرکزی را بهعنوان «اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بینالمللی» اعلام کرد.
این همان اعلامیهای است که سازمان بهداشت جهانی در ژانویه ۲۰۲۰ برای ویروس کرونا صادر کرد، چند هفته قبل از شیوع آن در سراسر جهان، و برخی از دانشمندان شیوع کنونی امپوکس را به «روزهای اولیه HIV» تشبیه کردهاند.
ویروس امپوکس باعث بروز ضایعات گرهای شکل در پوست، تب، دردهای عضلانی و خستگی میشود.
با این حال، در تعداد کمی از موارد، ویروس میتواند وارد خون، ریهها و سایر قسمتهای بدن شده و به بیماری تهدیدکنندهای تبدیل شود.
واکسیناسیونهای موجود برای امپوکس که برای ویروس آبله طراحی شدهاند، یک نوع نزدیک به ویروس امپوکس هستند و در طول شیوع ۲۰۲۲ در برابر نوع خفیف آن استفاده شدند.
اما این واکسنها هنوز بهطور گسترده علیه نوع کشندهتر کلاد 1b آزمایش نشدهاند.
سازمان بهداشت جهانی و NHS توصیه میکنند که واکسیناسیون در مدت چهار روز پس از تماس با فرد آلوده یا تا ۱۴ روز اگر هیچ علامتی ندارید، انجام شود.
هیچ درمان مستقیم برای امپوکس وجود ندارد و پزشکان بیشتر بر روی حمایت از بیمار برای کمک به بدن در مقابله با ویروس تمرکز دارند.
منبع خبر: انتخاب / شیوع نوع کشنده ویروس امپوکس در بریتانیا
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران