بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

پزشکیان چرا به وزارت بهداشت رفت؛ حال «سلامت» خوب نیست!

بازدید 17

 

به گزارش دوشنبه های دارویی در حالی که ۱۱۰ روز به پایان سال ۱۴۰۳ باقی مانده است، وضعیت منابع مالی حوزه سلامت در بخش‌های مختلف چندان مساعد نیست و شاید همین موضوع، باعث نگرانی وزیر بهداشت و البته، رئیس جمهور شده است که باعث شد او به وزارت بهداشت برود و از اوضاع و احوال حوزه سلامت کشور مطلع شود.

با مروری به صحبت‌های روز گذشته وزیر بهداشت در نشست با رئیس جمهور، متوجه نگرانی ظفرقندی در ماه‌های پایانی سال می‌شویم.

اوضاع نامناسب دارویار

شاید مهم‌ترین دغدغه و نگرانی وزیر بهداشت، بودجه دارویار باشد که در فاصله ۱۱۰ روز تا پایان سال؛ آنچه تاکنون اختصاص یافته است، خیلی قابل قبول نبوده است. به طوری که وزیر بهداشت، خطاب به رئیس جمهور عنوان داشته از ۷۴ هزار میلیارد تومان بودجه دارویار در سال ۱۴۰۳، تا کنون کمتر از یک سوم آن پرداخت شده است.

این موضوع نشان می‌دهد که دارو در ماه‌های پایانی سال به مشکل خواهد خورد. زیرا، صنعت داروسازی و البته کل زنجیره تأمین دارو در کشور، با بحران نقدینگی مواجه اند و اگر قرار باشد تزریق بودجه دارویار دچار اختلال شود، تأمین دارو نیز به مشکل خواهد خورد و در نتیجه آن، مهم‌ترین کالای استراتژیک دچار بحران می‌شود.

در همین راستا، وزیر بهداشت در نشست روز گذشته با رئیس جمهور، به این موضوع هم اشاره کرده است که وزارت بهداشت با بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی مواجه است که اگر نتوان کاری کرد، شرایط حوزه سلامت سخت‌تر خواهد شد.

آن طور که وزیر بهداشت به رئیس جمهور گزارش داده است، بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی وزارتخانه شامل بدهی بابت دارو، پرسنل و پیمانکاران است که هر سه گروه، زنگ خطری برای وزارت بهداشت و حوزه سلامت هستند.

همانطور که عنوان شد اختصاص کمتر از یک سوم بودجه دارویار در فاصله ۱۱۰ روز مانده به پایان سال، می‌تواند زنگ خطری برای بروز بحران کمبود دارو باشد.

اعتراضات پی در پی نیروهای پرستاری به دلیل عدم پرداخت مطالبات آنها از محل کارانه ها، مهم‌ترین دغدغه وزیر برای سر و سامان دادن به حوزه پرستاری است.

بدهی به پیمانکاران هم می‌تواند دردسرهای خودش را برای وزارت بهداشت و حوزه سلامت به همراه داشته باشد و از این رو، اگر تدبیری اندیشیده نشود؛ شرایط حوزه سلامت در پایان سال، به شدت بحرانی خواهد شد.

به گفته وزیر بهداشت، معوقات برخی گروه‌ها از ۱۲ تا ۱۴ ماه کاهش یافته و به حدود ۵ تا ۶ ماه رسیده است.

هر چند در شروع به کار دولت چهاردهم، فاصله پرداختی معوقات تا حدودی کمتر شده است، اما به گفته وزیر بهداشت؛ این معوقات باعث کاهش انگیزه نیروهای حوزه سلامت شده است.

در همین حال، وزیر بهداشت در گزارشی که روز گذشته در حضور سرزده رئیس جمهور ارائه داد، به بدهی ۳۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تأمین اجتماعی به عنوان یکی از چالش‌های وزارت بهداشت نام برد و عنوان داشت که تبعات بدهی‌های وزارت بهداشت در بخش‌های تولید دارو و تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی اثرگذار است.

شاید حضور سرزده رئیس جمهور در ستاد وزارت بهداشت و نشست با وزیر و معاونان و مدیران ارشد این وزارتخانه، جهت شنیدن نگرانی‌های وزیر بوده باشد و اینکه دولت باید به فکر بودجه سلامت باشد. زیرا، «دارو» و «مطالبات پرستاری» را باید پاشنه آشیل حوزه سلامت قلمداد کرد که می‌تواند این وزارتخانه را به حاشیه ببرد. به نظر می‌رسد حال «سلامت» خوب نیست و پزشکیان و ظفرقندی به عنوان دو جراح حاذق، باید هر چه زودتر دست به کار شوند./ لینک منبع خبر

 

محمدرضا ظفرقندی مسعود پزشکیان نظام سلامت نقدینگی صنعت دارو وزیر بهداشت

منبع خبر: دوشنبه های دارویی / پزشکیان چرا به وزارت بهداشت رفت؛ حال «سلامت» خوب نیست!

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر