بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

داروهای دیابت و کاهش وزن از کلیه‌ها محافظت کرده و به سلامت قلب کمک می‌کنند

بازدید 7

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

 

داروهای GLP-1 مانند Ozempic و Wegovy از آسیب به کلیه‌ها محافظت می‌کنند، در حالی که به کاهش دیابت و چاقی نیز کمک می‌کنند.افرادی که این داروها را مصرف می‌کنند، شانس کمتری برای ابتلا به نارسایی کلیوی دارند.
این داروها همچنین به نظر می‌رسد فواید زیادی برای سلامت قلب دارند.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛  فواید بالقوه داروهای GLP-1 برای دیابت و کاهش وزن همچنان در حال افزایش است: تحقیق جدید نشان می‌دهد که این داروها ممکن است از آسیب به کلیه‌ها نیز محافظت کنند.

در بزرگ‌ترین مطالعه‌ای که تاکنون در مورد تأثیر این داروها بر کلیه‌ها انجام شده است، محققان دریافتند که داروهای GLP1

به محافظت از این اندام‌ها در افرادی که دیابت دارند و همچنین افرادی که دیابت ندارند، کمک می‌کنند.

داروهای GLP-1 شامل داروهای محبوب دیابتی مانند Ozempic و نسخه کاهش وزن آن Wegovy هستند.

دکتر سنیل بادوِ، محقق ارشد این مطالعه و متخصص کلیه‌ها در موسسه بهداشت جهانی جورج در سیدنی، استرالیا، گفت: «این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد داروهای آگونیست گیرنده GLP-1 تأثیر مثبتی بر نارسایی کلیه یا بیماری کلیوی در مرحله نهایی دارند.»

این مطالعه نشان می‌دهد که داروهای GLP-1 نقش کلیدی در درمان‌های محافظت از کلیه و قلب برای بیماران مبتلا به شرایط پزشکی رایج مانند دیابت نوع ۲، اضافه‌وزن یا چاقی با بیماری قلبی، یا بیماری مزمن کلیوی دارند.

این تحقیق در تاریخ ۲۵ نوامبر در The Lancet Diabetes & Endocrinology منتشر شد.

دکتر بادو و همکارانش یک تحلیل متا (مروری جامع بر داده‌های چندین مطالعه) انجام دادند که شامل ۱۱ کارآزمایی بالینی بزرگ از داروهای GLP-1 و بیش از ۸۵,۰۰۰ نفر شرکت‌کننده بود.

حدود ۶۸,۰۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان دیابت نوع ۲ داشتند، در حالی که بیش از ۱۷,۶۰۰ نفر از آنها چاق یا دارای اضافه‌وزن و بیماری قلبی بودند، ولی دیابت نوع ۲ نداشتند.

داروهای GLP-1 که در این آزمایش‌ها مصرف شده‌اند شامل سمگلوتید (Ozempic یا Wegovy)، دولاجلوتید (Trulicity) و لیراگلوید (Victoza) بودند.

مطالعه نشان داد که سلامت کلیه در افرادی که این داروها را مصرف می‌کردند بهبود یافته است.

برای مثال، استفاده از داروهای GLP-1 شانس نارسایی کلیوی بیمار را ۱۶% کاهش داد و احتمال بدتر شدن عملکرد کلیه را ۲۲% کاهش داد. این بهبودها به صورت «کاهش حداقل ۵۰ درصدی در نرخ فیلتر گلومرولی تخمینی» – معیاری برای اندازه‌گیری میزان تصفیه خون توسط کلیه‌ها در هر دقیقه – تعریف شده‌اند.

دکتر بادو گفت: «این نتایج به‌ویژه برای بیمارانی که بیماری مزمن کلیوی دارند اهمیت دارند. این یک بیماری پیشرونده است که در نهایت به نارسایی کلیوی منجر می‌شود که نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه دارد و با مرگ زودرس، عمدتاً به دلیل بیماری قلبی، همراه است. این بیماری تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی بیماران دارد و هزینه‌های زیادی برای مراقبت‌های بهداشتی به همراه دارد.»

قلب مردم نیز بهبود یافت: استفاده از داروهای GLP-1 شانس وقوع یک نتیجه ترکیبی از مرگ‌های مرتبط با قلب، حملات قلبی غیرکشنده و سکته‌های غیرکشنده را ۱۴% کاهش داد، در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف می‌کردند.

در واقع، استفاده از داروهای GLP-1 با کاهش ۱۳ درصدی خطر مرگ زودرس از هر علتی در افراد مرتبط بود.

دکتر ولادوی پرکوویک، نویسنده همکار این مطالعه و همچنین یک پژوهشگر در موسسه بهداشت جهانی جورج، گفت: «مطالعه ما تأثیر زیادی بر دستورالعمل‌های بالینی برای مدیریت بیماری مزمن کلیوی و بیماری‌های قلبی در افراد با و بدون دیابت خواهد داشت.»

منبع خبر: انتخاب / داروهای دیابت و کاهش وزن از کلیه‌ها محافظت کرده و به سلامت قلب کمک می‌کنند

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر