بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۰

کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در گذشته رخ داده و ادامه دارد

بازدید 14
کمبود دارو و تجهیزات پزشکی
علی رضا چیذری در گفت‌وگو با خبرنگار ایران پزشک درباره انتصاب رییس سازمان غذا و دارو و چالش‌های پیش روی این سازمان افزود: با این وضعیت بودجه و ارز، نباید فکر کرد که دارو و تجهیزات پزشکی مثل گندم و روغن است و اوضاع خوبی را نمی‌توان در این زمینه پیش بینی کرد. مشکلات در حوزه تجهیزات پزشکی به مراتب سنگین‌تر خواهد بود. فرانشیزی که در حوزه تجهیزات پزشکی پرداخت می‌شود، اگر قرار باشد به ۵۰ درصد برسد، دیگر برای بیمار قابل تحمل نخواهد بود.

وی ادامه داد: فقط می‌توانیم برای رییس سازمان غذا و دارو آرزوی موفقیت کنیم؛ زیرا کسانی که برای بودجه و ارز تصمیم می‌گیرند، در رویا سیر می‌کنند، زیرا تغییر نرخ ارز را مسئله کوچکی می‌دانند، در حالی‌که می‌تواند تورم‌های ۲۰ تا ۳۰ درصدی ایجاد کند. از طرفی می‌گویند مابه‌التفاوت نرخ ارز پرداخت می‌شود، ولی سوال این‌جاست که منابع از کجا تامین می‌شود؟

رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی به ایران پزشک گفت: کارشناسی طرح دارویار شاید در حد یک تا دو ماه انجام شد و با بدنه داروخانه و بخش توزیع صحبت نشد؛ شاید در نظر کسانی که طرح دارویار را اجرا کردند، طرح مناسبی بود، اما اگر یارانه را به ۱۰۰ شرکت که هر کدام شاید هزار نیرو داشته باشند و شبکه توزیع دارند، پرداخت می‌شد، به مراتب راحت‌تر بود تا یارانه را به ۸۰ میلیون نفر بدهیم.

چیذری افزود: با سرانه ۴۵ تا ۵۰ یورویی می‌خواهیم جمعیت ۹۰ میلیون نفری را پوشش بدهیم. ما ارز به سرانه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص ندادیم و بودجه سال ۱۴۰۱ با وجود ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به میزان ۱۸۵ هزار میلیارد تومان بود و امروز چیزی نزدیک به ۳۰۰ تا ۳۴۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم؛ زیرا نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول برای مابه‌التفاوت تزریق می‌شود و جدول و شاخص‌ها تغییر پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: سازمان غذا و دارو یک سازمان رگولاتوری است که با سلامت مردم ارتباط دارد و هم سطح یک معاونت، سازمان دارد و در واقع نمی‌توان آن را زیرمجموعه یک وزارتخانه دانست و شاید نیاز باشد که در سطح یک معاونت مانند سازمان استاندارد بالا برود.

اتفاقات عجیبی در حوزه تجهیزات پزشکی رخ می‌دهد

رییس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی بیان کرد: اوضاع و احوال تجهیزات پزشکی اصلا خوب نیست. یک مرتبه اتفاقات عجیبی رخ می‌دهد؛ به طور مثال کیت آزمایشگاهی وارد کشور شده و با ۲۹ روز تاریخ در گمرک مانده و ۱۲ روز گذشته و یک مرتبه اولویت ارزی تغییر پیدا کرده و قیمت ۸ برابر می‌شود. آیا آزمایشگاه‌ها قدرت خرید دارند؟ حتی اگر واردکننده بتواند مابه‌التفاوت را بدهد، آزمایشگاه نمی‌خرد و کیت نابود می‌شود.

وی افزود: از این رفتارها که ناشی از عدم ثبات است، زیاد داریم. در کشور نباید تصمیم‌های ۶ ماهه گرفته شود؛ بلکه باید با تدبیر تصمیم‌گیری کرد. مگر می‌توان با این میزان تورم، برنامه ریزی انجام داد.

چیذری به ایران پزشک گفت: شاید شرایط حاد در زمینه کمبود تجهیزات پزشکی نداشته باشیم، اما انبارها دچار به هم ریختگی شده است. امیدوارم جهشی پیدا کنیم و بخش خصوصی فعالیت‌هایی برای کسب ارز انجام بدهد تا مردم دچار رنج و درد کمتری شوند.

پایان پیام/

منبع خبر: ایران پزشک / کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در گذشته رخ داده و ادامه دارد

گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب سردبیر