وی ادامه داد: طرفداران افزایش ظرفیت پزشکی میگویند که پزشکان میخواهند تعداد پزشک افزایش پیدا نکند تا رقیب کمتر شود و برای چنین چیزی، سند ارائه نمیشود. در سالهای گذشته، تحصیل کردگان رشتههای فنی و حقوق، زندگی و شغل خوبی داشتند، اما ظرفیت پذیرش دانشجو در این رشتهها هم افزایش پیدا کرد. آیا با افزایش تعداد مهندس، وضعیت راهها و جادهها و خودروسازی و صنایع و غیره، بهبود پیدا کرده است؟ آیا وضعیت حقوقی کشور با افزایش تعداد وکلا، پیشرفت کرده است؟ این سوالها پاسخ داده نمیشود.
رییس کمیته پزشکی خانواده انجمن پزشکان عمومی بیان کرد: به طور مثال آیا باید پرستار در کشور تربیت شود و بعد به سایر کشورها مهاجرت کنند؟ این نگاه، امیدوارکننده نیست. با مطرح شدن طرح پزشکی خانواده، وضعیت جالبتر خواهد شد. وقتی طرح پزشکی خانواده نبود، برخی پزشکان بیماران و درآمد بیشتری داشتند؛ این طرح در ابتدا با شرایط مالی مناسبی آغاز شد، اما با افزایش تورم و انجماد تعرفهها، فقر را میان همه پزشکان توزیع کردند. در حال حاضر پزشکان خانواده فارس و مازندران به یک اندازه مشکل اقتصادی دارند.
بهرامی گفت: ۶۰ میلیون جمعیت شهری داریم که در حال حاضر پزشک خانواده ندارند و ۳۰ میلیون نفر در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر داریم که پزشک خانواده دارند؛ یعنی برای ۶۰ میلیون نفر میخواهیم پزشک خانواده اجرا کنیم و هنوز میخواهیم به ازای هر ۳ هزار نفر، یک پزشک خانواده استفاده کنیم. در واقع برای ۶۰ میلیون نفر، به ۲۰ هزار پزشک عمومی نیاز داریم. در حال حاضر نزدیک به ۳۵ تا ۴۰ هزار دانشجوی پزشکی عمومی داریم که تا ۷ سال دیگر فارغ التحصیل میشوند. آیا جمعیت ما تا ۷ سال دیگر به ۱۵۰ میلیون نفر میرسد که این تعداد پزشک تربیت میشوند؟
وی ادامه داد: دانشجویان پزشکی به زودی با مدرک پزشکی فارغ التحصیل میشوند؛ این افراد باید شغل داشته باشند. باید در درمانگاهها کار کنند که همین الان هر درمانگاهی در سطح شهر، پزشک دارد. مشکل کمبود پزشک در درمانگاهها نداریم و مردم خدمات دریافت میکنند و بخش دولتی هم کار خود را انجام میدهد. بنابراین جای خالی در درمانگاهها و اورژانسها نداریم که این پزشکان مشغول به کار شوند. فقط پزشکی خانواده میماند؛ اگر الان از تهران برای طبابت به شیراز بروید، درمانگاهها جای خالی برای پزشک ندارند. اگر بخواهید مطب بزنید، بیمار به پزشک خانواده مراجعه میکند که ۱۳ هزار تومان میگیرد، نه به پزشک دیگری که ۱۲۶ هزار تومان دریافت میکند. بنابراین پزشک موقعیت شغلی در مطب هم ندارد. حالا اگر بخواهد پزشک خانواده شود، به او گفته میشود جمعیت آزاد ندارند که به این پزشک خانواده بدهند. در نتیجه این پزشک بیکار خواهد بود.
رییس کمیته پزشکی خانواده انجمن پزشکان عمومی اظهار کرد: اگر قرار باشد پزشکی خانواده اجرا شود، پزشکان بیکار فعلی را سر کار میرود، اما باعث بیکاری پزشکان بعدی خواهد شد. با هر استدلالی اگر بگوییم پزشک کم داریم و باید آموزش بدهیم، باید پرسید که آیا مشکل نظام سلامت فقط کمبود پزشک است؟ کمبود پزشک فقط یک مشکل نظام سلامت است و باید همه مشکلات همزمان اصلاح شود.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / بالا بودن سرانه پزشک به جمعیت به معنی کیفیت نظام سلامت نیست
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران