عبدهزاده قفل شدن تسهیلات بانکی به روی تولیدکنندگان از جمله صاحبان صنایع دارویی را چالش بعدی این بخش توصیف کرد و گفت: به دلیل کنترل رشد ترازنامهای بانکها، پرداخت تسهیلات از سال گذشته بسیار سختگیرانه شده است. در هفته گذشته، مکاتباتی با رئیسجمهور و معاون اول ایشان در ارتباط با تامین نقدینگی داشتیم و این نامهنگاری منجر به صدور دستوراتی به بانک مرکزی شد؛ به این ترتیب مقرر شد ۵۰ همت از محل اعتبارات بانکها به شرکتهای دارویی پرداخت شود. بانک مرکزی این دستورالعمل را به بانکها نیز ابلاغ کرده اما طبق گزارشی که تا هفته قبل از شرکتها دریافت کردیم، پرداخت تسهیلات از این محل عملیاتی نشده است.
او با بیان اینکه شرکت های دارویی از یکسو امکان دریافت تسهیلات ندارند و از سوی دیگر قادر به دریافت مطالبات خود نیستند، ادامه داد: بیمهها و تامین اجتماعی مطالبات را تا آذرماه سال گذشته پرداخت کردهاند و این یعنی مطالبات معوق دانشگاهها به ۹ ماه میرسد.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروی انسانی ایران با اشاره به اینکه همه خریدهای تولیدکنندگان، نقدی است، افزود: این وضعیت، شرایط حاد و شکنندهای را ایجاد کرده است که برای برونرفت از آن چند اقدام باید انجام گیرد. نخست اینکه سازمان برنامه و بودجه اعتبارات تعیین شده را منظم پرداخت کند؛ دانشگاهها نیز پولی را که برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی به دستشان میرسد فقط برای همین موضوع هزینه کنند. سازمان تامین اجتماعی هم که ماهیانه حق بیمه کارفرمایان را دریافت میکند، بدهی خود را به موقع پرداخت کند.
عبدهزاده با اشاره به اینکه وزیر بهداشت در این زمینه هر روز جلسه دارد و رئیسجمهور و معاون اول ایشان، پیگیر پرداخت مطالبات از سوی سازمان برنامه و بودجه و سازمانهای بیمهگر هستند، گفت: در نهایت امیدواریم که ظرف یک الی دو هفته آینده این پیگیریها به نتیجه برسد.
منبع خبر: فانا – دارو و سلامت / وضعیت بغرنج تولیدکنندگان دارو
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران