چاقی یک بیماری مزمن است که علت اصلی بسیاری از بیماریها از جمله دیابت نوع ۲ محسوب میشود. در تحلیل قبلی از مطالعه SURMOUNT-1، نشان داده شد که تیرزپاتید میتواند کاهش قابلتوجه و پایداری در وزن افراد مبتلا به چاقی در طول ۷۲ هفته ایجاد کند.
در اینجا، نتایج ایمنی ۳ ساله تیرزپاتید و اثربخشی آن در کاهش وزن و تأخیر در پیشرفت دیابت نوع ۲ در افراد مبتلا به چاقی و پیشدیابت گزارش میشود.
روشها
در این مطالعه مرحله ۳، دو سو کور، تصادفی و کنترلشده، ۲۵۳۹ شرکتکننده مبتلا به چاقی (که ۱۰۳۲ نفر از آنها پیشدیابت نیز داشتند) به صورت تصادفی و با نسبت ۱:۱:۱:۱ به دریافت تیرزپاتید با دوزهای هفتگی ۵، ۱۰ یا ۱۵ میلیگرم یا دارونما تخصیص داده شدند.
این تحلیل شامل شرکتکنندگانی بود که هم چاقی و هم پیشدیابت داشتند و برای ۱۷۶ هفته دوزهای تعیینشده تیرزپاتید یا دارونما را دریافت کردند و سپس ۱۷ هفته بدون درمان سپری کردند.
سه شاخص ثانویه اصلی، که خطای نوع اول در آنها کنترل شد، شامل درصد تغییر وزن بدن از ابتدای مطالعه تا هفته ۱۷۶ و شروع دیابت نوع ۲ در دورههای ۱۷۶ و ۱۹۳ هفته بود.
نتایج
در هفته ۱۷۶، تغییر میانگین درصد وزن بدن در افرادی که تیرزپاتید دریافت کردند به شرح زیر بود:
- دوز ۵ میلیگرم: کاهش ۱۲.۳٪
- دوز ۱۰ میلیگرم: کاهش ۱۸.۷٪
- دوز ۱۵ میلیگرم: کاهش ۱۹.۷٪
- در مقابل، کاهش وزن در گروه دارونما تنها ۱.۳٪ بود (P<0.001 برای تمامی مقایسهها با دارونما).
تعداد کمتری از شرکتکنندگان گروه تیرزپاتید نسبت به گروه دارونما به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند (۱.۳٪ در مقابل ۱۳.۳٪؛ نسبت خطر: ۰.۰۷؛ فاصله اطمینان ۹۵٪: ۰.۰ تا ۰.۱؛ P<0.001). پس از ۱۷ هفته بدون درمان یا دارونما، ۲.۴٪ از شرکتکنندگان گروه تیرزپاتید و ۱۳.۷٪ از گروه دارونما به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند (نسبت خطر: ۰.۱۲؛ فاصله اطمینان ۹۵٪: ۰.۱ تا ۰.۲؛ P<0.001).
عوارض جانبی شایع، به جز بیماری کرونا، عمدتاً مشکلات گوارشی بودند که اغلب خفیف تا متوسط بودند و بیشتر در دوره افزایش دوز طی ۲۰ هفته اول مطالعه رخ دادند. هیچ علامت ایمنی جدیدی شناسایی نشد.
نتیجهگیری
سه سال درمان با تیرزپاتید در افراد مبتلا به چاقی و پیشدیابت منجر به کاهش وزن قابلتوجه و پایدار و کاهش چشمگیر خطر پیشرفت به دیابت نوع ۲ در مقایسه با دارونما شد.
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران