وی ادامه داد: در سال ۱۳۵۵ وقتی یک پزشک، طرح خارج از مرکز خود را میگذراند، از نظر مالی شرایط مناسبی داشت. یک رزیدنت در سال ۱۳۸۵ هرچند مبلغ قابل توجهی دریافت نمیکرد، اما امکان اجاره خانه در شهر تهران را داشت و حتی امکان خرید اتومبیل پس از مدتی پس انداز نیز وجود داشت. در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ با وجود اجرای طرح تحول سلامت، دریافتی پزشکان افزایش پیدا کرد که البته با تنگ نظریهای صداوسیما و برخی ارکان حوزه سلامت، این موضوع ابتر ماند و اصلا بحث ورشکستگی در این زمینه مطرح نیست؛ زیرا این پول هنوز وجود دارد و در بخشهای مختلف هزینه میشود، اما به دست ارائه دهندگان خدمات سلامت که کار اصلی را انجام میدهند، نمیرسد.
برای پزشکان فقط سه راه مانده است
معاون سازمان نظام پزشکی بیان کرد: از طرفی به گونهای برخورد شده که فقط سه راه برای پزشکان باقی مانده است؛ اول اینکه فرد باید رزیدنت شود، دوم اینکه باید به کار زیبایی و غیرقانونی در این مسیر بپردازند و سوم اینکه مهاجرت شغلی یا جغرافیایی کنند. یعنی راههای سلبی ایجاد شده و به فرد میگوییم رزیدنت شود، اما شیفتهای او را بیشتر کرده و حقوق کم شده و سختی کار او را بیشتر کردیم. اگر پزشک وارد کار زیبایی شود، هر روز بخشنامه و آییننامه جدید صادر میشود و گروههای پزشکی را به جان هم میاندازیم.
لاری پور افزود: در زمینه مهاجرت شغلی و جغرافیایی پزشکان نیز گفته شده که دانش نامه پزشک را به او نمیدهند یا اعداد سنگین برای آزادسازی مدرک تعیین شده است. در واقع میتوان گفت که کسی در نظام سلامت به دنبال راه حل نیست.
خود پزشکان برای پزشکان مشکل ایجاد کردهاند
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی به ایران پزشک گفت: تولیت نظام سلامت در ایران بر عهده وزارت بهداشت است. در نظام پزشکی و وزارت بهداشت در ادوار مختلف، پزشکان مسئولیت داشتند و روسای بیمارستانهای دولتی و خصوصی هم پزشک هستند. بنابراین به صورت غیر دقیق میتوان گفت ۹۰ درصد قانونهایی که در نظام سلامت گذاشته میشود، توسط پزشکان گذاشته شده است. هر کسی که مدیر میشود، تصمیمی میگیرد و آن چه جامعه پزشکی را دچار عقب ماندگی کرده، توسط خود پزشکان رخ داده است.
وی ادامه داد: درباره این اتفاقات و مشکلاتی را که در حوزههای مختلف نظام سلامت مشاهده میکنیم، میتوان گفت خود پزشکان برای پزشکان مشکل ایجاد کردهاند و انتظار از وزارت بهداشت این است که نگاه بلندتری داشته باشند.
ماجرای حذف امتیاز راه اندازی مطب
لاری پور بیان کرد: درباره حذف یا کاهش امتیاز برای راه اندازی مطب، از قوانینی مانند اصل ۴۴ خصوصی سازی و تسهیل کسب و کار استفاده کردیم تا بتوانیم پروانه طبابت را برای کلیه کسانی که همه تعهدات خود به دولت را انجام دادهاند، آزاد کنیم و در هر جایی از کشور بتوانند مطب تاسیس کنند. ولی هم در درون جامعه پزشکی و هم بیرون، دچار مشکل شدیم. وزارت بهداشت مقاومتهای فراوانی در این زمینه نشان داد.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد کاری انجام شود، باید بر مبنای آمار و دادههای درست رخ بدهد. وقتی از داده صحبت میشود، یعنی بر مبنای یک اصل اساسی و فکر درست و آمار دقیق بتوانیم برنامه ریزی کنیم تا تبدیل به اطلاعات و دانش شود و در نهایت خرد از آن بیرون بیاید تا از آن بهره مند شویم. در کشور معمولا دو راه حل وجود دارد؛ اول اینکه آمار نادرست ارائه میشود و دوم اینکه از آمارها، تفسیر نادرست انجام میدهیم.
وزارت بهداشت از پزشکان جوان نخبه به عنوان مسئول و مشاور استفاده نمیکند
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی به ایران پزشک گفت: وزارت بهداشت در هیچ قسمتی از بدنه خود از پزشکان جوانی که با مشکلات دست و پنجه نرم کردهاند، نخبه و آگاه و علاقمند به حل مشکل هستند، به عنوان مسئول یا مشاور استفاده نکرده است.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / اگر تعرفههای پزشکی در این دوره واقعی نشود، هرگز نخواهد شد
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران