وی ادامه داد: وزیر بهداشت از سویی نماینده ۶۸ دانشگاه و دانشکده، ۲۵۰ هزار دانش آموخته، ۲۳۰ هزار گروه پرستاری، بیش از ۲۲ هزار هیات علمی، ۲۵۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی، بیش از ۲۵۰ هزار سایر کارکنان حوزه سلامت در هزار و ۵۰ بیمارستان دولتی و خصوصی و خیریه و شبکه بهداشت است و از طرفی خدمت گزار ۸۵ میلیون ایرانی دریافت کننده خدمات سلامت در تمام کشور محسوب میشود.
وزیر پیشنهادی بهداشت بیان کرد: چهل سال است که در مسیر خدمت رسانی به مردم مشغول هستم. از روستاهای دور افتاده تا حضور داوطلبانه در جنگ تحمیلی تا بیمارستان سینا در مرکز تهران به عنوان پایه گزار بخش عروق و از طرفی چهل سال است بین همکاران خود کار و زندگی کرده و با کادر بهداشت و درمان در تماس هستم و هر دو طرف رابطه را به خوبی میشناسم.
وظیفه دولت، کسب رضایت مردم است
ظفرقندی گفت: کشور ما اکنون درگیر بحرانهای مختلف است. درگیر تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای مالی متعدد هستیم که مانع جدی در روابط بین المللی است و همچنین با مشکلات داخلی مانند مهاجرت نیروهای درمانی مواجه هستیم. با هزینههای بالای دارو و تجهیزات پزشکی، کمبودهای بهداشتی و درمانی در مناطق محروم مواجه هستیم و در منطقه بحران زدهای زندگی میکنیم که یکی از بحرانها حمله رژیم اشغالگر به مردم مظلوم غزه است.
وی افزود: در این شرایط، وظیفه دولت، کسب رضایت مردم است و حوزه سلامت یکی از مهمترین ارکان کسب رضایت مردم محسوب میشود و آماده هستم تا تمام تلاش و توان و تجربه و همت خود را برای ارتقای حوزه سلامت و کاهش رنج مردم به کار ببرم.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: مبنای کار در وزارت بهداشت، ارائه خدمات سلامت به صورت در دسترس با رعایت عدالت و کیفیت مناسب است و برای رسیدن به آن، ابتدا باید به وضع موجود نگاه کنیم. حوزه سلامت در چهار دهه گذشته از افتخارات کشور است و باعث شده ایران جزو کشورهای سرآمد منطقه باشد. در شیراز بخش پیوند کبد داریم که در جهان رتبه اول دارد. در تهران بخش پیوند کبد داریم که هزار و ۸۰۰ پیوند کبد انجام داده و با تلاش همکاران به دست آمده است. دوست و دشمن میدانند که جامعه پزشکی ایران در چهار دهه گذشته رشد حیرت انگیزی داشته و به شاخصهای بین المللی دست یافته و در آموزش پزشکی نیز دانش آموختگان توانمندی را تربیت کرده که تمام دنیا خواهان آنها هستند.
اولین چالش حوزه سلامت، تولیت است
ظفرقندی گفت: در حوزه سلامت چالشهای زیادی داریم که چالش اول، تولیت سلامت است. هفتاد درصد سلامت مردم تحت تاثیر عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است که مدیریت آن خارج از حوزه وزارت بهداشت است. بیشترین عمر از دست رفته مردم مربوط به تروما و سوانح و حوادث است که بخش عمده آن به خودروها و جادهها مربوط میشود.
وی ادامه داد: چالش دوم که در چند سال اخیر به طور بارزی نمایان شده، بحران نیروی انسانی مانند مهاجرت، تغییر شغل، عدم اقبال به ادامه تحصیل به خصوص در دوران دستیاری است. همین امروز، موضوع مهاجرت در بخش پرستاری و پزشکی به صورت معضل جدی خود را نشان داده که باید این مهاجرت را کم و در نهایت، معکوس کنیم.
وزیر پیشنهادی بهداشت بیان کرد: چالش سوم، دارو و تجهیزات پزشکی است که هر مرحلهای با مشکل جدی مواجه شده و باید برای حل آنها راهکار جدی بیاندیشیم. چالش چهارم، فرسودگی زیرساختها و تجهیزات و فناوری پیش رفته و نیازهای سلامت کشور است.
با افزایش دانشجو مخالفت نکردم، به شرط تامین بودجه و استاد
وی اظهار کرد: من هیچ وقت با افزایش دانشجو مخالفت نکردم، اما قرار بود بودجه و استاد داده شود، در غیر این صورت باعث کاهش کیفیت میشود و در حوزه سلامت نمیتوانیم کاهش کیفیت را بپذیریم. من هشت سال رییس دانشگاه بودم و تمام کسانی که از گروه مقابل بودند، معاون من بودند و الان با من تماس میگیرند. چه سیاست بازی کردم؟ در همان انتخابات، دکتر پزشکیان رد صلاحیت شد و اگر دخالت بزرگان نبود، ایشان رییس جمهور کشور نبودند. نمیتوانیم واقعیت را کتمان کنیم.
ظفرقندی گفت: من محمد رضا ظفرقندی که خود در مسیر انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام جمهوری اسلامی مشارکت داشتهام با التزام به قانون اساسی و پای بندی به تمام اصول آن به پشتوانه رای مردم به رییس جمهور و حمایت مقام معظم رهبری از رییس جمهور، آمادهام با رای مجلس محترم، مسئولیت وزارت بهداشت را بر عهده بگیریم و تمام توان خود را برای مردم به کار بگیرم. وزارت برای من جایگاهی برای خدمت به مردم ایران است و تمام تلاش خود را برای ارتقای سلامت مردم و افزایش امید به آینده در نسل جوان و دانشجو و اعتلای نام ایران اسلامی در جهان است.
پایان پیام/
منبع خبر: ایران پزشک / ظفرقندی: به عنوان پزشک یاد گرفتهام حامی مردم باشم
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران