محمود خرمآبادی، داروساز و دانش آموخته حقوق در گفتوگوی خود در کلابهاوس «دوشنبههای دارویی»، به چالشهای اقتصادی داروخانهها و انتقاد از آییننامههای خلاف قانون یا تخلفزا در زمینه پخش دارو و ایجاد انحصار تاسیس داروخانه برای داروسازان پرداخت.
وی اشاره کرد که از دلایل مهم شکننده شدن اقتصاد داروخانهها، آییننامههای غلط، تخلفزا یا خلاف قانون است که در وزارت بهداشت تنظیم میشود.
چالش هزینههای تاسیس داروخانهها
وی با ذکر بعضی از محدودیتهای تأسیس داروخانهها، مانند الزام به داشتن پارکینگ، گفت: «بنگاههای معاملات ملکی محدودیتهای ملک مناسب برای تاسیس داروخانه را خیلی بهتر از کارشناسان غذا و دارو بلد هستند و با این دستآویزها قیمت اجاره ملک برای داروخانه تازه تاسیس را بالا برده و اقتصاد داروخانه را شکننده میکنند. در حالی که این موارد برای راهاندازی دیگر کسب و کارها اهمیتی ندارد.»
وی با اشاره به انحصار تاسیس داروخانه برای داروسازان گفت: «در عمل بسیاری از داروخانهها، داروخانههای پراتیکی هستند و باید ماهانه هزینههای سنگینی به مؤسسان پرداخت کنند، در حالی که موسس عملا هیچ کاری نمیکند؛ این هم یکی از عوامل شکننده کردن اقتصاد داروخانه است.»
خرمآبادی ادامه داد: «سوای از پرداخت سنگین ماهانه به موسسین داروساز از سوی سرمایهگذاران، هزینه هنگفت دیگری به نام هزینه خرید پروانه به بسیاری از داروخانههای جدید تحمیل میشود که اگر این پول به عنوان سرمایه در گردش برای داروخانه استفاده شود، تابآوری داروخانه را افزایش میدهد.»
سبدفروشی شرکت پخش و آسیب به داروخانهها
یکی از نکات کلیدی که خرمآبادی مطرح کرد، مسئله «سبدفروشی» توسط شرکتهای پخش دارو بود که برخلاف قانون انجام میشود.
وی این عمل را «ضربهای به اقتصاد داروخانهها» دانست و تأکید کرد که ذینفع بودن شرکتهای پخش در سود فروش دارو در کنار عدم شفافیت در سهمیههای دارویی، به پدیده خلاف قانون سبدفروشی دامن زده است.
خرمآبادی گفت: شرکتهای پخش دارو هم باید مانند سکوهای اینترنتی فروش دارو تنها هزینه حمل و نقل دارو را دریافت کنند و نباید در سود فروش دارو سهیم باشند.
به ارث رسیدن داروخانهها
خرمآبادی با اشاره به موضوع «به ارث رسیدن داروخانهها»، مخالفت انجمن داروسازان با این رویه را یکی از عواملی دانست که باعث افزایش هزینههای اداره داروخانهها برای وراث داروخانهدار متوفی میشود. او معتقد است که این موضع انجمن داروسازان به چالشهای اقتصادی داروخانهها افزوده و نیازمند اصلاح است.
فروش آنلاین مکملها و چالشهای قانونی
وی در ادامه، راهکارهایی برای بهبود اقتصاد داروخانهها پیشنهاد کرد و گفت: «اقتصاد داروخانهها با فروش آنلاین مکملها میتواند بهبود یابد.»
او همچنین اظهار داشت که وزارت بهداشت در این زمینه با قرار دادن موانع خلاف قانون در آییننامه، به جای تسهیلگری، بر سر راه اقتصاد داروخانهها مانعتراشی میکند.
اظهارات محمود خرمآبادی نشان میدهد که برای بهبود وضعیت اقتصادی داروخانهها، علاوه بر نظارت دقیقتر بر شرکتهای پخش و رفع موانع قانونی، اصلاحات جدی در ساختارهای موجود نیز ضروری است.
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران