وی ادامه داد: اگر صندوقهای بیمه پایه تجمیع شوند، به شیوههای مختلفی مانند سرمایه گذاری میتوانند افزایش سرمایه داشته و بیمههای پایه باید پایگاه داده یکپارچه داشته باشند. همچنین یک سازمان غیر دولتی و غیر انتفاعی مسئول اعتباربخشی مراکز درمانی شده و صندوق تجمیع شده نیز مسئول تدوین مقررات و ضوابط عملکرد بیمههای پایه باشد. این مقررات شامل مشارکت و تدوین و ابلاغ راهنماهای بالینی، مشارکت در تدوین تعرفهها و فرانشیز، خرید راهبردی خدمات سلامت با اصول و ضوابط و چهارچوبهای بیمه گرها باشد.
نوری گفت: صندوق تجمیع شده بیمهها میتواند مرجع حل اختلاف بین بیمه گر و مراکز ارائه خدمت باشد. بیمههای تکمیلی نیز تحت نظارت این صندوق، ضوابط را رعایت کنند؛ ولی آیا در حال حاضر بیمههای پایه قابلیت تجمیع دارند؟ آیا میتوان روی بیمههای پایه سرمایه گذاری کرد؟ واقعیت این است که در حال حاضر، چنین اقدامی در ایران امکان پذیر نیست؛ زیرا سرنوشت بیمههای پایه مانند تامین اجتماعی در بیش از ۴۰ سال اخیر نشان داده که سرمایه گذاری این سازمانها به درستی انجام نشده است.
این متخصص پزشکی خانواده بیان کرد: تجمیع بیمهها در حال حاضر کمکی نخواهد کرد؛ بلکه خطر حکمرانی بخش دولتی بر امور بازار را بیشتر کرده و خطر تمرکز را افزایش خواهد داد. بنابراین برای تامین منابع مالی پیشگیری نمیتوان روی بیمههای پایه با تصدی دولتی حساب کرد، زیرا منجر به فشار به ارائه دهندگان خدمت خواهد شد؛ یعنی همان اتفاقی که در اجرای پزشکی خانواده در فارس و مازندران مشاهده میشود.
وی اظهار کرد: یکی از نقصهای مهم در بیمههای درمانی، عدم شمول بیمههای تکمیلی و رعایت نکردن سیاستهای بالا دستی در این بیمهها است.
منبع خبر: ایران پزشک / یکی از الزامات اجرای پزشکی خانواده، تجمیع صندوقهای بیمه پایه است
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران