عبدالعظیم بهفر، در گفتوگو با خبرنگار مهر، به نقش مهم سازمان غذا و دارو در توسعه و نظارت بر تولید غذاهای فراسودمند و غنیشده، اشاره و بر اهمیت افزایش کیفیت تغذیه جامعه و پیشگیری از بیماریها تأکید کرد.
وی گفت: سازمان غذا و دارو نقش کلیدی در نظارت، تدوین ضوابط و تأیید فرمولاسیون برای تولید غذاهای فراسودمند و غنیشده ایفا میکند. این اقدامات با هدف ارتقای سلامت عمومی و تأمین نیازهای تغذیهای مردم انجام میشود.
بهفر افزود: غذاهای فراسودمند علاوه بر تأمین نیازهای اساسی بدن، حاوی ترکیباتی مانند فیبر، آنتیاکسیدانها، اسیدهای چرب امگا ۳ و پروبیوتیکها هستند که به بهبود سلامت و کاهش خطر بیماریها کمک میکنند. برای مثال، فیبر موجود در حبوبات و غلات کامل به بهبود عملکرد روده و کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک میکند. همچنین، اسیدهای چرب امگا -۳ در ماهیهای چرب و گردو به سلامت قلب و مغز مرتبط هستند و پروبیوتیکها نیز در بهبود سلامت روده نقش مؤثری دارند.
وی در خصوص غذاهای غنی شده گفت: این محصولات با افزودن ویتامینها و مواد معدنی تولید میشوند تا کمبودهای تغذیهای جامعه جبران شود. برای مثال، نانهای غنیشده ممکن است با آهن، اسید فولیک یا ویتامین D غنی شوند و شیرهای غنیشده معمولاً حاوی ویتامین D هستند.
بهفر با اشاره به چالشهای مصرف غذاهای غنی شده و فراسودمند، اظهار داشت: هرچند مصرف این نوع محصولات میتواند به پیشگیری از بیماریها و بهبود تغذیه کمک کند، اما حساسیت برخی افراد به ترکیبات موجود در آنها و مصرف بیش از حد مواد مغذی میتواند عوارضی ایجاد کند. از اینرو، سازمان غذا و دارو ضمن پایش دقیق محصولات و آموزش مصرفکنندگان، بر لزوم حفظ تنوع در رژیم غذایی تأکید دارد.
منبع خبر: خبرگزاری مهر / اهمیت تولید غذاهای فراسودمند/ جبران ویتامینها با غذاهای غنی شده
گردآوری و انتشار اخبار در این تارنما با هوش مصنوعی و ابزار های الکترونیکی اتوماتیک صورت می پذیرد و تمامی حقوق گردآوری و تالیف خبر متعلق به ناشر اصلی آن که در لینک فوق به آن اشاره شده است می باشد. در صورت نیاز به ارسال جوابیه یا توضیح تکمیلی علیه یا له مطلب منتشر شده صرفا از طریق مرجع اصلی خبر اقدام نمایید.
نظرات کاربران